Rick Riordan

Forduló
5

Ezt a könyvet olyanoknak ajánljuk akik kedvelik a fantasy könyveket és a kalandokat. 

Azért volt jó olvasni, mert folyton történt valami és annyira izgalmas volt hogy még letenni sem tudtam.
Nem lennék a regényben főhős, mert én nem vagyok az az akció főhős fajta .
Annak ajánlom, aki szereti az akciókat és a fantasyt.
Ne olvassa el, aki nem szereti a fantasyt.

Charlie N. Holmberg - A papírmágus

Forduló
5

A 19 éves Ceony egy nagylelkű adománynak hála álmai iskolájában tanulhat, a Tagis Praff Varázshasználó Szakiskolában. Miután egy év alatt legjobbjaként sikeresen befejezi tanulmányait izgatottan várja, hogy álmát valóra váltva életét a fémhez kösse, és így fémmágus váljon belőle.

Ám az igazgatónő keresztülhúzza Ceony terveit. A nő egy nap behívatja magához a lányt, majd közli vele, hogy ez azon ritka esetek egyike, amikor a diák helyett a vezetőség dönt, és innentől kezdve Ceonynak 2 választása van: vagy papírmágus lesz, vagy fel is út, le is út.

Azért volt jó olvasni, mert maga a történet nagyon eredeti. Tetszett, ahogy az origamit összekombinálta a varázslattal és hogy milyen remek dolgokat tudtak csinálni a főhősők ebből az anyagból. Továbbá az sem mellékes, hogy nem csak a varázslat, de a könyv helyszíne és az "ideje" is magával ragadó volt.
Lennék a regényben főhős, mert akárhonnan is nézem Ceony elképesztő. Okos, makacs, vakmerő és érzelmes, de mégis két lábbal áll a földön és képes racionális döntéseket hozni, ami szerintem a legnagyobb erőssége.

Kathy Reichs - Fertőzöttek (Virals)

Forduló
5

Belegondoltál már valaha milyen nyomozónak vagy akár antropológusnak lenni? Vagy akár mindkettőnek? Erre a kérdésre választ találhatunk akár egy munkaköri leírásban is, de akár egy ifjúsági regényben is. Mi inkább a regényt választjuk és ezt ajánljuk az olvasóknak is. Kathrine Heaton még 1969-ben rejtélyes módon eltűnt, azonban Tory Brennan és bandája úgy dönt, hogy a végére járnak az ügynek. Ez azonban bonyolultabb, mint ahogy Tory és barátai gondolnák.

Azért volt jó olvasni, mert olvasás közben mi magunk is átélhettük mindazt, amit Tory Brennan megtapasztalt a nyomozás során. Mi is ott éreztük magunkat az óceán partján, a Loggerhead-szigeten vagy akár a csapat titkos bunkerében.
Lennénk  a regényben főhősök, mert mindenki ilyen izgalmas életre vágyik az egyetemi évei alatt. Nemcsak hűséges és szerető barátok támogatása kell egy ilyen kalandhoz, hanem bátorság és elszántság is. 

Kerstin Gier: Rubinvörös

Forduló
5

Te hogy reagálnál arra, hogyha kiderülne, hogy egész életedben hazudtak neked? A Sepherd család kifejezetten jól fogadja Kerstin Gier Rubinvörös című regényében. A család egy váratlan időutazás következtében tudja meg, hogy egy nappal félreírt születésnap dátuma miatt rossz embert készítettek fel a „családi vállalkozás”-ra.

Azért volt jó olvasni, mert...ez a könyv kikapcsol és kiszakít a mindennapok szürkeségéből.
Lennék a regényben főhős, mert... szívesen lennék időutazó és ismerném meg közelebbről a különböző korokat. Viszont csak akkor ha időben felkészítenének nem úgy mint a regény főhősét.
Annak ajánlom, aki... szereti a történelembe nyúló történeteket, a szerelmes-regényeket és a bonyodalmakat.
Ne olvassa el, aki... jobban kedveli a valósághű történeteket.

Ernest Cline: Ready Player One

Forduló
5

Minden az OASIS-sal kezdődött.

Azért volt jó olvasni, mert érdekes volt látni, hogyan képzeli el az író a jövőt. Szerintem mindenki szívesen kipróbálná az OASIS-t, ha tehetné.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert jó lenne fejlettebb eszközöket megismerni, és úgy játszani, hogy közben a világ részesének érzed magad.
Annak ajánlom, aki szereti a gamer-ekről szóló könyveket. Az egész történet tulajdonképpen nem is a valóságban játszódik, hanem az OASIS-ban, miközben a szereplők otthon ülnek a székükb

Cassandra Clare: Az Angyal

Forduló
5

Furcsa történések, új helyzetek és a félelem...

Eggyik sem a legjobb, de Tessának meg kell velük birkóznia. Talán az elején kifelejtettem volna a boszorkánymestereket, vámpírokat és az árnyvadászokat? Egy átlagosnak gondolt élet, és a lány nem hétköznapi élete. A 19. század angol városa, London.

Azért volt jó olvasni, mert Cassandra Clare nem csak egy természetfeletti csoportot emelt ki, hanem egy teljes világot alkotott meg, olyan lényekkel, amikkel eddig még egy fantasy könyvben sem találkoztunk. Ennek a világnak a történeteit humorral és szerelmi szálakkal írja le, melyektől nem bírod megállni az olvasást.
Lennék a regényben főhős, mert Tessa annak ellenére, hogy gyakran ő is fél, az egyik a kevés főhősnő közül, aki nem szorul folyton megmetésre. Aki mindenkivel jó baráti kapcsolatban áll, és mindenkivel szemben nagyon segítőkész.

J. D. Salinger: Rozsban a fogó

Forduló
5

Azt mondják, tanulj, mert úgy lesz belőled valaki. Azt mondják, maradj a helyeden, mert még fiatal vagy ahhoz, hogy egyedül dönts.  Elvárják, hogy légy felnőtt, de  gyerekként kezelnek. 17 éves vagy, és előtted az élet. Holden Caulfieldet, a kicsit magának való, lázadó kamaszt kirúgták iskolájából - megint. A biztonságot nyújtó kollégium falai közül hirtelen a nagybetűs ÉLETBEN találja magát. Útja során nem csak a világot, de saját lelkének mivoltát is felfedezi. 

Azért volt jó olvasni a könyvet, mert egyszerűen igazi volt. Semmiféle csillogó máz nem fedte el a benne rejlő kemény és olykor rideg valóságot. Holden nyíltan vállalta a véleményét minden kérdésben, ami az egész könyvet nagyon szimpatikussá tette.

Jojo Moyes - Akit ​elhagytál

Forduló
5

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer az első világháború. Franciaországban járunk egy St. Péronne nevű kisvárosban, ahol az egész történetünk indul. Adott egy lány, Sophie Lefévre, akinek volt egy festménye, ami kalandos utat jár be a könyv utolsó oldaláig, de még az Óperenciás tengeren túlra is.

Azért volt jó olvasni, mert egyrészt betekintést nyerhettünk az első világháború idejébe és tragikus borzalmaiba. Jobban megismerhettük a két fél helyzetét (jelen esetben a németek és a franciák oldaláról), illetve az is világossá válik, hogy nem minden fekete vagy fehér a háború alatt sem. A történet másik fonala által, amely már sok évvel később játszódik, egy izgalmas nyomozás részesei lehettünk, amelynek tárgya nem más, mint a sokat emlegetett festmény és története.

Julie Bertagna-Exodus 2100

Forduló
5

Meghívtuk "irodánkba" az írónőt, hogy feltegyük neki kérdéseinket (fiktív):

1. Mi ihlette a könyvet?

"Körülnéztem a világban és láttam, hogy mennyi szenvedés és szomorúság vesz körül embereket a természeti csapások miatt. Ezek után könyvem célja az emberek szemének felnyitása lett. Gondolataimban továbbszőttem a már elkezdődött katasztrófák lehetséges végkifejlettét. Ezt vetettem papírra."

2. Főszereplőit valós személyekről mintázta?

Azért volt jó olvasni, mert nem tudtam letenni. Mindig tudni akartam, hogy mi lesz a következő csavar a történetben. Azért is jó volt, mert megtudhattam, hogy hová vezet az emberek telhetetlensége és tudatlansága.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem bírnám a vállamra venni egy egész nép sorsát. Nem lenne elég bátorságom, hogy megbirkózzak a csúf jövő borzalmaival. 
Annak ajánlom, aki  kedveli az elgondolkodtató történeteket. Ugyanis ez a könyv a lehetséges jövőnket mutatja be, ami akkor következik be, ha nem változtatunk a Földre kártékony tevékenységeinken.

Diana Gabaldon: Outlander

Forduló
5

"Mi van akkor, ha a jövőd a múltban van?"- Szól a könyv borítója hozzánk. Nem csak, hogy találó, de elgondolkodtató kérdés is. Diana Gabaldon, Claire kalandos utazását meséli el az 1970-es évek Skóciájába. Egy olyan világba nyerhetünk betekintést, ahol a klánok közti ellentétek és az angolok elleni küzdelmek dúlnak. Hősnőnk is részese lesz az eseményeknek, pláne miután feleségül adják a makacs és fiatal,valamint ízig-vérig Skót James Fraserhez. Számtalan megpróbáltatáson kell átesnie Claire-nek ahhoz, hogy visszataláljon a saját idejébe,ám a végén felmerül a kérdés: Vissza akar menni?

Azért volt jó olvasni, mert nem csak a boldog és könnyed pillanatokat mutatja be az írónő. Claire és Jamie megpróbáltatásait azt, hogyan szoknak össze és tesznek meg mindent a másikért, áldozzák fel magukat. Nem egy átlagos habos-babos szerelem története ez.
Lennék a regényben főhős, mert  Claire számára egy hatalmas megpróbáltatás a két világban való helyt állás, még nagyobb a szívének való parancsolás, mégis képes azonosulni azzal a  világgal, amibe csöppent.

Kortárs ifjúsági novellák - Jelen! JAVÍTOTT

Forduló
5

Kedves Olvasó! Rohanó világodban éppen pár megnyugtató, érzelemteli vagy éppen elgondolkodtató, elmélkedő pillanatra vágysz? Csapatunknak, ez esetben, jó híre van számodra, hiszen a Jelen című könyvben ennél sokkal többet is megtalálsz. Határozottan állíthatjuk, hogy ez a kötet nem csupán egy novellaíró pályázat eredménye, hanem a kortárs alkotók által leírt jelenlegi világ hamisítatlan valósága. A kötetben szembesülünk igazán, többek között, a gyermekkori traumák felnőttkori hatásaival, hogy azok későbbi éveikben hogyan befolyásolják szereplőinket tetteikben, illetve döntéseikben.

Azért volt jó olvasni, mert sokszínű, egyáltalán nem egyhangú olvasmányok vannak a kötetben, s olyan élményben van részünk olvasásaik közben, mint az élet maga: Sosem tudhatjuk milyen pillanatokat tartogat számunkra, s az egyik pillanatban nevetünk, később könnyes szemmel pislogunk. 
Lennék / nem lennék a regényben főhős: A főhősök mi magunk vagyunk, a jelenkor emberei, fiataljai, s éppen ezért olyan nagyszerű ez a novelláskötet.

Kortárs ifjúsági novellák - Jelen!

Forduló
5

Kedves Olvasó! Rohanó világodban éppen pár megnyugtató, érzelemteli vagy éppen elgondolkodtató, elmélkedős pillanatra vágysz? Csapatunknak, ez esetben, jó híre van számodra, hiszen a Jelen című könyvben ennél sokkal többet is megtalálsz. Határozottan állíthatjuk, hogy ez a kötet nem csupán egy novellaíró pályázat eredménye, hanem a kortárs alkotók által leírt jelenlegi világ hamisítatlan valósága. A kötetben szembesülünk igazán, többek között, a gyermekkori traumák felnőttkori hatásaival, hogy azok későbbi éveikben hogyan befolyásolják szereplőinket tetteikben illetve döntéseikben.

Azért volt jó olvasni, mert sokszínű, egyáltalán nem egyhangú olvasmányok vannak a kötetben, s olyan élményben van részünk olvasása közben, mint az élet maga: Sosem tudhatjuk milyen pillanatokat tartogat számunkra, s az egyik pillanatban nevetünk, majd utána könnyes szemünkkel pislogunk. 
Lennék / nem lennék a regényben főhős: A főhősök mi magunk vagyunk, a jelenkor emberei, fiataljai, s éppen ezért olyan nagyszerű ez a novelláskötet.

Dennis Lehane - Viharsziget

Forduló
5

,,Nem vagyok őrült. Egyáltalán nem.

Természetesen mi mást mondhatna egy őrült?”

Nehéz megfogalmaznunk azt a sok száz gondolatot, ami a történet befejezése után férkőzött a fejünkbe. Ennek ellenére, ha tehetnénk, mi is felejtenénk, hogy aztán újra átélhessük, ezt a hátborzongatóan okos találgatást.

Azért volt jó olvasni, mert a történet eseménydús, rejtélyes hangulata miatt szinte letehetetlen.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert a nyomasztó környezet és a lélekromboló emlékek felidézése miatt.
Annak ajánlom, aki kedveli a kísérteties történeteket és nem riad vissza egy végső csavartól sem.
Ne olvassa el, aki fél betekinteni egy hátborzongatóan zseniális elmébe.

Darren Shan: Rémségek cirkusza

Forduló
5

 Tisztelt közönség! Nagyra becsült publikum! Köszöntök minden kedves jelenlévőt a Cirque du Freakben! Nem mindennapi előadást láthatnak ma este! Ez a cirkusz ötszáz éve járja e világot, hogy megismertessük az emberekkel furcsa lényeinket. Találnak itt mindent! Kígyótestű fiút, szakállas asszonyt, a világ legkövérebb emberét, halálos csípésű idomított pókot! Mind, mind itt nálunk! De legyenek óvatosak! Cirkuszunk nem vállal felelősséget az esetleges balesetekért, halálesetekért vagy vámpírharapásokért...

Azért volt jó olvasni, mert izgalmas volt, tele érdekes szereplőkkel. Már az elején megfog a történet, a könyv vége pedig szinte kötelez rá, hogy tovább olvasd.
Lennék a regényben főhős, mert szeretem a pókokat, illetve az izgalmas, kalandos helyzeteket.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem akarnék örökké élni, elhagyni a családomat, barátaimat és vámpírként élni tovább.
Annak ajánlom, aki szereti a pókokat és a vámpírokat. Illetve nem rettenti el a cirkuszok kicsit torzabb oldala.

Szélesi Sándor-Kincsem

Forduló
5


Egy furcsa szerelem és a legyőzhetetlen ló...

Azért volt jó olvasni, mert mindig is nagyon szerettem Kincsem történeteit és jó volt visszatérni kicsit kiskorom mániájához. Emellett többet tudhattam meg arról az emberről aki Kincsem gazdája volt. Nem véletlenül lett Kincsem országunk büszkesége, egyedül nem ment volna semmire, ha nincs kissé furcsa gazdája, talán soha nem fedezik fel tehetségét és nem szeretik ennyire. Ló és gazdája egymás mankói voltak végig, jóban s rosszban.

On Sai - Esővágy

Forduló
5

A fantasyt szereted? Itt megtalálhatod.
Romantikusra vágysz? Azt is kipipálhatod.
Elgondolkodtató történetet keresel?
Hidd el, olyat kapsz, nem felejted el.
Sci-fi érdekel? Vagy egy könnyed kis mese?
Itt egy könyv, mely ezekkel van tele.
Szabadulni akarsz a valóságból?
Nyugalomra vágysz, távol a világ zajától?
Hát nyisd ki a könyvet, és vessz el benne,
De vigyázz, mert lehet, hogy nem kerülsz elő belőle.
Múlt, jelen, jövő, mind a tiéd lehet,
Főhőse is lehetsz, eme történeteknek.

Azért volt jó olvasni, mert több novella volt benne. Olyan történeteket is elolvashattam, amelyeknek önmagamtól nem álltam volna neki, mert nem az én stílusom, de nem bántam meg. A könyv elgondolkodtatott, megnevettetett, és egy kis színt vitt a szürke hétköznapokba. Imádtam.
Lennék / nem lennék a regényben főhős. Az előbbi mondat nem nyelvtani hiba volt a részemről. Tizenhárom novella, tizenhárom főszereplő. Mind különböző, éppen ezért van akivel tudnék azonosulni, van akivel nem.

Böszörményi Gyula - Mindörökké várni

Forduló
5

"Az emberi agy ravasz biomechanizmus. Felfogja ugyan a borzalom képeit, ám mindjárt félre is magyarázza azokat, nehogy bármiféle fájdalmat át kelljen élnie."

Azért volt jó olvasni, mert minden novellának megvolt a maga hangulata, egyedisége. Csodálatos volt. 
Lennék a regényben főhős, mert ki ne szeretne űrhajót vezetni, a jövő különleges fegyvereit használni.
Annak ajánlom, aki él-hal a sci-fiért, az űrhajókért, a különleges atmoszféráért. 
Ne olvassa el, aki túlságosan földhözragadt, és inkább romantikus könyveket olvasna. 

Veronica Roth: Árnyak és jelek

Forduló
5

Az óriás sikert aratott Beavatott-sorozat írónője egy újabb remekművel kápráztat el minket, az Árnyak és jelekkel.

Egy rejtelmes galaxisban vagyunk, ahol mindent átjár az áram, mind a bolygókat, mind az élőlényeket. Egyedi képességekkel ruházza fel az embereket, néhányuknak különleges sorsot szán, melyet születésükkor kapnak, viszont csak áramadományuk megjelenésétől kezdve ismernek. De mi történik akkor, amikor az ellenség is rájön?

Azért volt jó olvasni, mert egy teljesen új és eredeti világba léphettem be. Annak ellenére, hogy minden embernek „szuperereje” van, az alapvető értékek, mint a család, a barátok, a szeretet nem vesztek el. Az írónő ábrázolásmódja lenyűgöző, olvasás közben szinte éreztem az illatokat, hallottam a különböző nyelvek különös hangzását.

Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan

Forduló
5

"A szemed becsukhatod, hogy ne lásd, amit nem akarsz látni, de a szíved nem csukhatod be, hogy ne érezd, amit nem akarsz érezni." Ez az egy mondat annyira kifejezi az egész könyvet. Fájdalmasan szép, vagy csak simán fájdalmas. Végig egy érzelmi hullámvasúton éreztük magunkat.Az egyik szemünk nevetett a másik sírt. Szögezzük le, hogy ez egy nagyon jól megírt könyv. Nagyszerű leírásokkal és párbeszédekkel.Maga a téma pedig egy nagy betűkkel írt TABU. Mi magunk sem tudtuk, hogy elolvassuk e.

Azért volt jó olvasni, mert egy fájdalmasan szép romantikus történet. Nem egy sablonos könyv amit hamar elfelejt az ember. Nagyon elgondolkodtató. 
Nem lennék a regényben főhős Maya, mert szörnyű körülmények között él a testvéreivel. Hamar fel kell nőnie, hogy segítse a kisebb testvéreit. Nem akarnék bele szeretni a bátyámba. 
Annak ajánlom, aki nyitottabb gondolkodású. Szeret tabu témákról olvasni. 
Ne olvassa el, aki nem szereti a szomorúbb, nyomasztóbb történeteket. Aki nem szeret a normáktól eltérő könyvet olvasni. Nem kedveli a romantikus könyveket. 

Abbi Glines : A végzetem

Forduló
5

Szereted a rejtélyeket, titkokat? Most elmélyedhetsz benne! A főszereplő szemével követheted végig az eseményeket. Ha nyitott szívvel olvasod ,akkor biztos , hogy a szívedbe zárod ezt a könyvet akárcsak a főszereplőket. A történet során láthatjuk, hogy Pagan és Dank tiltott szerelme hogyan bontakozik ki és milyen törvényt készül megszegni a HALÁL. Az események egyre nagyobb fordulatot vesznek és kezdenek kicsit összekuszálódni a szálak , de bátorságuknak és megingathatatlan szerelmüknek köszönhetően kitartanak.

Azért volt jó olvasni, mert teljesen elvarázsolt és magával ragadott. Úgy éreztem egy másik világba csöppentem. Le sem bírtam tenni amíg be nem fejeztem.
Lennék a regényben főhős, mert a szívünk mélyén mindannyian vágyunk egy ilyen csöpögősen romantikus és észbontó szerelemre. Legalábbis a tini lányok többsége.
Annak ajánlom, akit nem riaszt el egy nagyobb adag érzelmi hullám a könyv olvasása közben.Hagyja, hogy megnyíljon a szíve és elvarázsolja.Aki oda van a romantikáért és a helyes fiúkért.

Ernest Cline: Ready Player One

Forduló
5

Izgalmas 21.századi történet,mégis nagyon értékes mondanivalóval. A főszereplő gondolkodása nagyon optimista.A könyv elején nem is gondolnánk milyen kalandokba keveredik .Az egész történet egy játékból indul ki, és Donovan Halliday-ből,aki az OASIS nevezetű virtuàlis játék megalkotója,a könyv elején meghal,de jàtékosainak hátra hagy egy videót,melyben az ő ún. Húsvéti tojásáról(vagyonáról) beszél,hogy aki azt megtalálja a játékban az lehet a szerencsés örökös. Wade Watts a főhős,  pedig elég nagy szerepet vállal eme tojás meglelésében..

Azért volt jó olvasni, mert,nagyon èrdekes volt a történet.
Nem lennék a regényben főhős, mert,nem vagyok túl jó ilyen játékokban.
Annak ajánlom, aki szereti a kalandos ,érdekes könyveket.
Ne olvassa el, aki,nem szereti a sci-fi -ket.

Veres Attila: Odakint sötétebb

Forduló
5

Mélyentisztelt olvasó!

Gondoljon bele, milyen következményekkel járhat egy új állatfaj feltűnése.Képzeljen maga elé egy alternatív Magyarországot, ahol a baglyok helyét átvették a celofoidák. Csápos kis lények, melyek a fákon élnek és nagyon szeretik a gumicukrot. Lefogadom önnek is megtetszettek. Sokak szerint gyógyítják a rákot.

Mindig olyan akart lenni, mint ők, ezért tette. Nem élvezetből ölt, hanem az irigység vezérelte. Felfalja az ízeket, az illatokat, az emlékezetés az embereket. Gábor, az ifjú gondozó, elhatározza, hogy végez vele.

Azért volt jó olvasni, mert érdekfeszítő volt egy alternatív Magyarországról olvasni, ahol egy új állatfaj miatt megváltoznak a körülmények.
Lennék a regényben főhős, mert jó lehet egy celofoid gondozójának lenni, és megismerni egy új fajt.
Annak ajánlom, aki szereti a természetfeletti és a valóságban egyáltalán nem elképzelhető regényeket. 
Ne olvassa el, aki nem szereti a kitalált, valótlan történeteket, melyben beteges dolgok is történnek.

Leiner Laura-Késtél

Forduló
5

Hello leendő Márkerek! Hogy lesz egyik napról a másikra híresség, egy hétköznapi lányból? Budai Rebeka élete is úgy telt, mint a mi hétköznapjaink, és mégis egy meggondolatlan videó, sok mindent megváltoztat. Természetesen Bexiről beszélünk, aki Magyarország egyik legnagyobb tini sztárja lett, a Késtél című számával belopta magát a rajongók szívébe. Rebeka most felkérést kapott hogy a POP/ROCKSZTÁR LESZEK! ctehetségkutató műsorban, Nagy Márk (az egyik versenyző) párja lehet.

Azért volt jó olvasni, mert Bexi életének egy része olyan mint a miénk, hiszen ő is tini, hasonló problémákkal is küzd, ugyanakkor, egy sztár, izgalmas hétköznapjai tárulnak elénk.

Lennék a regényben főhős, mert most képzeljétek el, hogy hétköznapjainkat tengetjük a sulinkban, és hirtelen egy feltöltött youtube videó miatt, az egész életünk megváltozik, és berobban az életünkbe egy olyan lehetőség, hogy híresek legyünk. Ugyan kinek ne tetszene az ötlet?

Király Márk: Harminc nappal a világvége előtt

Forduló
5

A nagy bejelentést követően minden maradt a régiben, mégis megváltozott minden. Próbáltunk átsiklani a dolgok felett, és csak élvezni a hátralévő egy hónapot. Újra felmelegített barátságok kerültek elő, ám ehhez is egy öngyilkosság kellett. Az emberek többsége bekattant és nem tudták mit kezdjenek magukkal. Gondoltátok volna, hogy még Jézussal is találkoztok a tömött helyin? Az utolsó 30 napot öt szóval lehetne jellemezni: alkohol, drogok, szex, őrület és feladás. Vajon valóban eljöhet egyszer a vég? Vagy pusztán csak ijesztgetés és ámítás az egész? Viszont, ha ez csak egy téves feltevés.

Azért volt jó olvasni, mert az egész világa annyira beszippantott, hogy megszűnt számomra a külvilág.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem szeretném megtudni, hogy milyenek az emberek, ha a mostaninál is őrültebbek.
Annak ajánlom, aki egy kicsit szeretne elszakadni a valóságtól és egy fiktív világot akar kipróbálni gondolatban.
Ne olvassa el, aki retteg a szokatlantól.

Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek

Forduló
5

Elgondolkoztál már, hogy bármelyik pillanatban elérhet a halál? Hogy egy szempillantás alatt kiszökhet belőled az utolsó kétségbeesett leheleted is? A szíved megszűnik dobogni, a szemed sem csillog többé már?

Elgondolkoztál már, hogy sokak kínhalált szenvedtek bőrszínükért, vallásukért, eszményeikért, származásukért ? És, hogy ez valamilyen formában napjainkban is virágkorát éli a kezdetek óta?

Azért volt jó olvasni, mert mindig más-más szemszögből tekinthettük a történéseket. Egy-egy mélyen szántó gondolat után megnyugvás következett. Persze mindegyiküknek másért tetszett, de abban megegyeztünk, hogy Florian titokzatos-szívdöglesztő kombója mindenkinek megdobogtatta a szívét.


Nem lennék a regényben főhős, mert egyik pillanatról a másikra mindenemet elveszíteném, és menekülnöm kellene a saját hazámból. El sem búcsúzhatnék a szeretteimtől, akiket soha többé nem láthatnék viszont,nem szoríthatnám őket újra magamhoz.