Trish Cook: Éjjeli Napfény

Forduló
1

A történetünk főhősnője egy Katie nevű lány, aki az édesapjával kettesben tölti mindennapjait. Sajnos egy igen ritka genetikai betegségben szenved, az XP-ben, ami annyit tesz hogy nem érheti napfény, mert az végzetes lehet a számára. Rengeteg időt tölt zenéléssel és néha esténként az édesapja elkíséri a helyi pályaudvarra is gitározni. Katie kislánykora óta titokban figyel egy fiút az ablakából, Charlie-t. Nos, a történetbe ott kerül a csavar amikor egy véletlen folyamán Katie találkozik igazából Charlie-val és ez alaposan felforgatja a lány életét.

J. D. Barker: A negyedik majom

Forduló
1

Egy buszbaleset, egy napló, egy fekete szalaggal átkötött fehér doboz.. ez nem más lehet mint...

A Négy Majom Gyilkos, akit Sam Porter chicagói nyomozó 5 éve próbál elkapni-sikertelenül. Minden jel arra mutat, hogy a busz elé ugró sorozatgyilkos még utoljára próbára teszi a rendőrséget: egy lányt kell megtalálni záros határidőn belül, különben meghal. A zsebében talált napló kész időpocsékolásnak tűnik, a nyomok sehova nem vezetnek, még az is megkérdőjeleződik, amit eddig biztosnak hittek...az idő pedig rohamosan telik.

Donna Tartt

Forduló
1

Mi köt össze két gazdag ifjút, egyet, aki gazdagnak mutatja magát, egy ikerpárt és egy szegény srácot? Julian, az ógörög klasszika-filológia tanár. A hat diák elszigetelten tanul az idős és nagytudású embernél, aki bevezeti őket az ókori Hellász irodalmába, filozófiájába, a rituálékba és mámorokba.

George R.R. Martin Fekete lapok

Forduló
1

George R. R. Martin: Fekete lapok

 

A történet a II. világháború után játszódik le főleg Amerika térségében.
A II. világháborúnak épp csak vége lett mikor az emberiségnek egy új problémával kellett szembenéznie. A békekötések után egy ismeretlen repülőjármű ér földet White Sandsben.

Trish Cook: Éjjeli Napfény

Forduló
1

Minden lány arról álmodik hogy egyszer eljön értük a szőke herceg, de hogy jönne el érted ha négy fal köze vagy zárva és nem mehetsz ki a szobádból? Speciális ablakok, éjszakai élet... Senki sem ilyen életre vágyik. Katie Price egy ritka betegségben szenved, ha kis mennyiségű napfény is éri a bőrét, már az is halálos lehet számára. Egyik este mégis találkozik a pályaudvaron azzal a fiúval aki már évek óta tetszik neki, akiért az életét is kockáztatja. Vajon Charlie tudja az igazságot, hogy Katie beteg?

Mats Strandberg-Sara B. Elfgren: A Kör (Engelsfors-trilógia 1.)

Forduló
1

A könyvről: saját tapasztalatomszerint, elöszőr teljesen azt híttem, hogy ez egy nagyon depreszív történet lesz (persze az is) de nekem már akkor is nagyon tetszett. Már egy elég érdekes halálesettel kezdődött, ami egyrészt öngyilkosság, meg nem is. Igen reméltem, hogy ez egy filozófiai töltetű könyv lesz, ehelyett eljutott egy nagyon érdekes fantasy felé. Hogy mitől gondoltam azt, hogy filozófiai ? magában csak annyi, hogy az első ember aki meghal, az nem feltétlenűl azért hal meg, mert hajlamos az öngyilkoságra, hanem mert egy hang kényszerítti.

Andy Weir-A marsi

Forduló
1

    549 sol a Marson...kevés élelem...csak magadra számíthatsz...bármikor meghalhatsz. Csak egy ember elég találékony, okos és talpraesett ahhoz, hogy túlélje ezeket a zord marsi körülményeket: Mark Watney. 

Mark az Ares 3 csapat botanikusaként szállt fel a Marsra tartó űrhajóra, de akkor még nem is sejtette, hogy ez lesz élete leghosszabb kiruccanása.

Bátor űrhajósunk tizenhetedikként lépett a vörös bolygó felszínére, de ő volt az első, aki több mint egy évet töltött a Marson.

Sarah Pinborough: 13 perc

Forduló
1

Figyelem! Könnyed délutáni olvasmányra vágyóknak nem ajánlott!

Tizenhárom perc.
Tizenhárom kanyar útközben.
Tizenhárom levél a cserepes növényen.
Tizenhárom borsószem a tányéron.
Tizenhárom esőcsepp az ablakon.
Tizenhárom ember a busz felső szintjén.
Tizenhárom hajszál a hajkefében.
Tizenhárom vékony lambériapanel.
Tizenhárom autó egy sorban.
Tizenhárom kagylóhéj.
Tizenhárom könyv az ablakpárkányon.
Tizenhárom fényszilánk.
Tizenhárom...
Tizenhárom percig voltam halott.

J. D. Salinger: Rozsban a fogó

Forduló
1

  "Olyan jó, hogy már majdnem rossz, így van"

  Jerome David Salinger amerikai író legismertebb regényének főhőse Holden Caulfield tökéletesen tükrözi, hogy milyen problémákkal is küzdenek meg nap, mint nap az elveszett kamaszok miközben kétségbeesetten próbálják kitalálni, hogy kik is ők valójában.

Agatha Christie: Öt kismalac

Forduló
1

Agatha Christie: Öt kismalac
A házassága küszöbén álló Carla Lemarchant kézhez kap egy levelet. A börtönbűntetését töltő anyja írta a halálos ágyán 15 évvel ezelőtt. Megölte a férjét. Legalábbis a vád alapján. A levélben mégis azt vallja, hogy ártatlan. De akkor ki tette? És ha nem volt bűnös miért nem tiltakozott?
Adott öt másik ember. Öt lehetséges gyanúsított. Philip Blake a legjobb barát, Meredith Blake a hobbivegyész, Ms Cecilia Williams a dada, Angela Warren a meg sebzett húg és Elsa Greer a szerető. Mind ott voltak a gyilkosság idején. Vajon egyikük tette? 

Amy Plum: Álomcsapda

Forduló
1

Hét alany fekszik öntudatlanul egy kórházi szobában, a testüket orvosi műszerek veszik körül. A kísérlet elkezdődik, de egy idő után rossz irányt vesz, és a súlyos inszomniával küszködő tinédzserek az álmaikban ragadnak. Azaz a rémálmaikban. Nincs sok idejük, az űrben csak húsz percig tartózkodhatnak, aztán jönnek a rémálmok. Sorban, mindenkié...

Nekik kell rájönniük, hogyan szabadulhatnának ki, és közben egyre kevesebben maradnak. De van kiút egyáltalán?

Szabó Magda: Abigél

Forduló
1

A történet főszereplője egy 15 éves pesti lány, akit Vitay Ginának hívnak. A kislány élete fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy a tanévet már egy másik iskolában kezdi.  Apja titkolózása, a többi osztálytárs viselkedése megrémíti az új diákot. A matulások viszont meg vannak győződve róla, hogy a kertben lévő szobor (Abigél) segít a bajba jutottakon.

Anne C. Voorhoeve: Lilly átmegy a falon

Forduló
1

Mikor ezt a könyvet olvasod, a fal már nem létezik.
Lilly vagyok, 13 éves és szívem szerint két helyen élnék egyszerre. Elvesztettem a családom, de a sors adott nekem egy másikat.
Olyan dolgokat tapasztaltam  meg, amit még felnőtt korban sem ajánlok senkinek.
Az én történetem nem egyedi, ezrek élték meg az NDK-ban.
Enged meg, hogy elmeséljem az utazásom.
Lilly vagyok és átjutottam a falon.
 

Kirsty Moseley: Álmaim őrzője

Forduló
1

Ha már csaknem 8 éve alszol együtt a bátyád legjobb haverjával, az biztos, hogy csak barátság? Akit kiskorában bántalmaztak annak már élete sem lehet? Egyszer csak jön valaki és megváltozik minden… Voltál már olyan helyzetben, amikor nem tudtad, hogy mit érzel valaki iránt? Szerelem ez vagy csupán fellángolás? Hogyan találhatod meg a választ, ha még magad sem vagy képes felfogni, mi is történik valójában? A szerelem mindent kibír? Valóban lehet valaki kitartó az érzései mellett? Lehet valakit éveken át szeretni és várni arra, hogy viszonozza?