Leiner Laura - Késtél

Forduló
2

Történetünk Budai Rebekáról - egy cseppet sem átlagos tinédzser lányról - szól, akinek szempillantás alatt megváltozott az élete. Mindez egy egyszerű videonak köszönhető mely hatására egy hobbizenekar énekeséből országos sztár lett. Megtudhatjuk milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie, vegyük csak a sulit, a barátait, akik az első pillanatban otthagyták, és a volt barátját, Gerit, aki szemetebb módon már nem is viselkedhetett volna.

Azért volt jó olvasni mert könnyen el lehet képzelni a hétköznapi szituációk miatt még ha a főszereplő nem is annyira hétköznapi. Meg egyszerűen imádtam Nagy Márk és Bexi veszekedéseit olvasni.
Lennék a regényben a főhős, mert Bexi reálisan látja a sztár életet és tisztában van az előnyeivel meg a hátrányaival is. Meg hát persze ott van neki Nagy Márk, aki elképesztően jól néz ki és sármos meg pimasz. Ki ne akarna egy Nagy Márkot? 🙂

Totth Benedek : Holtverseny

Forduló
1

Érdekes könyv volt, egy valóságban megtörtént esemény a sztori lényege, aminek a vége egyáltalán nem boldog és elég durva. Egy csapat Kaposvári kamaszról szól, akik nem szolgálnak követendő példaként.

Rossz életet élnek, mert a szüleik elhanyagolták őket. Inkébb fiúknak való könyv.

Azért volt jó olvasni, mert...rövid volt. Érdeks volt. Gondolkodtató volt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...izgalmas dolgokat csinálnak. Illegális életet élnek. Gonoszak voltak az egész sztoriban.
Annak ajánlom, aki...Izgalomra vágyik. Szereti a 18 éven felüli dolgokat. És kíváncsi néhány rossz tizenévesre.
Ne olvassa el, aki...nem bírja a gyilkosságot, durva dolgokat. Aki nem szereti a 18 éven felüli dolgokat. Aki kulturált könyvre vágyik.

Dan Brown: Inferno

Forduló
2

Nagyon jó könyv! Érdemes elolvasni. Dan egy igazán érdekes összeesküvés elméletes, thrillert írt. Robert Langdon professzor a könyv főszereplője, aki egy kórházban ébred és elkezd nyomozni. Egy gazdag tudós kifejleszt egy vírust, ami az egész világra nézve veszélyes lehet. Vajon sikerül Langdonnak megállítania?

Azért volt jó olvasni, mert...izgalmas volt. Annak ellenére, hogy hosszú volt gyorsan el lehetett olvasni. Mert dolgok vannak benne, amiken gondolkodni kell.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...akciódús életet él. Nem tudja hol van.
Annak ajánlom, aki...izgalomra vágyik. Aki szereti az összeesküvés elméleteket. Aki szereti a professzorokról szóló könyveket.
Ne olvassa el, aki...nem szereti a professzorokat. Aki nem szeret olvasni. Aki romantikus könyvet akar.

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Forduló
2

 

Ezt a könyvet azoknak ajánlom akik szeretik az izgalmat, a váratlan fordulatokat. Akik szeretik a misztikus de még is olyan történeteket amiket akkár a valoságba is el tudnák képzelni a mitikus elemek elenére.

Azért vol jó olvassni mert..egy percig se lehet unatkozni a könyv olvassása során ugyanis egymást követik váratlanabbnál váratlanabb fordulatok.

Lennék a regény fő höse mert...a nehéz feladatok ellenére igaz barátokra találtak akik egymás mellet állnak a nehéz  idökben.

Annak ajánlom aki...szereti az izgalmas történeteket, és annak aki nem bánja hogya misztum az egyik kulcs mozanata a könyvnek.

Ne olvassa el aki...nem  szereti a misztkus történeket és aki jobban szereti a mindennapi történeteket.

Leiner Laura: Késtél

Forduló
2

Sztárok, zenészek, előadók....

Mindenkinek, olyan elképzelései vannak miszerint ezek a "sztárocskák" a tökéletes életet élik. Nincs más dolguk, mint énekelni és hoppá máris befutnak és sikeresek meg gazdagok lesznek. 

Igen ezt képzeljük, legalábbis mi laikusok talán mind, DE....

Azért volt jó olvasni, mert úgy érzem ez a sorozat túl fogja szárnyalni a Szent Johanna Gimit, amit elképzelni sem tudtam eddig.

Lennék a regényben főhős, mert sokat tűnödtem Bexi naivitásán és arra jutottam, hogy Gerivel semmiképpen sem kezdenék. Egy exből nem feleslegesen lett ex. Meg talán a negatív visszajelzéseket is jobban tűrtem volna...bár ezt így nem tudom, de én csak építő kritikákkal foglalkozok, de szegény főhősnőnk nem.

Kiara Cass Párválasztó

Forduló
2

Kiara Cass Párválasztó sorozatának első része azoknak az embereknek kötelező olvasmány, akik szeretik a romantikus, fordulatos könyveket, enyhe fantasy beütéssel. America Singer szegény családból kerül be hirtelen a távolinak tűnő, fényűző palotába, mint hercegnőjelölt. Csillogás, selyem és sziporkázó drágakövek szövik át a felszínt, azonban a palota minden zegzugában titkok és ármányok lappanganak.

Azért volt jó olvasni, mert...
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Annak ajánlom, aki...
Ne olvassa el, aki...

David Levithan: nap nap után

Forduló
2

40 nap, 40 különböző személy mégis egy ember birtokolja a testüket de csupán egyetlen napig. "A" mindennap más testében ébred, az ő életét éli nem szakad ki a hétköznapokból. Megpróbál normális maradni már ha az ő esetében normalitásról lehet beszélni. Egy nap Justin bőrébe bújva megtapasztalja mi a szerelem, mikor megismerkedik a fiú barátnőjével Rhiannonnal. De vajon lehetséges neki a szerelem, a lány eltudja fogadni és szeretni a nem mindennapi "A"-t?

Azért volt jó olvasni, mert folyamatosan izgalmas , magával ragadó fordulatos könyv.
/ nem lennék a regényben főhős, mert nem lenne jó mindennap más testben felébredni.
Annak ajánlom, aki szereti a nem mindennapi történeteket.
Ne olvassa el, aki szereti a happy end-del végződő történeteket.

Ursula Poznanski - Erebos

Forduló
2

 Belegondoltatok már abba, hogy a szociál média és a számítógépeken játszott különféle játékok mennyire befolyásolják az életünket? Ursula Poznanski ezt csodálatosan leírta az Erebos című művében, hol egy Nick nevű fiú megszállotja lesz egy virtuális játéknak.

Azért volt jó olvasni, mert egy percig sem unatkoztam közben. Eseménydús és izgalmas volt.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert... Lennék benne főhős, mert lennének döntések amiket máshogy hoznék meg, kíváncsi lennék arra, hogy mi lett volna ha csak rossz döntéseket hozok meg.
Annak ajánlom, aki szereti a videó játékokat és nincs messze a könyvben szereplő gyerekek korosztályától (11-15)
Ne olvassa el, aki nem tudja beleélni magát és átérezni egy 5. osztályos tanuló problémáit.

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Forduló
2

Amikor egy 17 éves tinédzser úgy dönt, az a neki való hivatás, hogy halottakat öljön, nos... ott érdekes dolgokra számít az ember. 

"Füstöl az aszfalt, égett gumi szagát érzem; a szemem sarkából látom, hogy a stoppos arca eltűnt. Elenyészett. Rothadó bőrcafatok, fekete szemgödrök, a fogak helyén szürkés törmelék. Mintha vigyorogna, de lehet, hogy csak épp most mállik szét az ajka."

Azért volt jó olvasni, mert a történet izgalmas, és érdekes elemekkel van tűzdelve. Vannak benne "üresjárat" jelenetek, de ezek közben sem unatkoztam, a nagyobb hangvételű megmozdulások után szükség van ezekre a kis szünetekre. A karakterek első ránézésre ugyan olyanok, mint akármelyik ifjúsági regényben, azonban a történet előrehaladtával ez cáfolódik.

Abbi Glines: A végzetem

Forduló
2

Tetszett a könyv, mert elgondolkodtató a történet, sok természetfeletti lény van benne, mint pl.:a Halál. Megijesztett a főszereplő halálának gondolata.

Azért volt jó olvasni, mert a történet magával ragad, nem lehet letenni a könyvet. Egy kicsit elgondolkodtató volt, mert Pagan feláldozta magát a Halálért, és ez érdekes volt számunkra. 


Lennék a regényben főhőse, mert szeretnék összejönni a Halállal:). Meg szeretnék ismerkedni Gee-vel, mert vagány lány.


Annak ajánlom, aki szereti a romantikus, misztikus könyveket, amelyekben küzdenek azért, hogy együtt lehessenek.

Jenny Han: A fiúknak akiket valaha szerettem

Forduló
2

Azért volt jó olvasni, mert ez egy nagyon bájos könyv. Engem teljesen elbűvölt a tökéletes egyszerűségével és bár nem áll közel hozzám ez a műfaj, ezt a könyvet le se tudtam tenni, a sorok olvastatták magukat és oldalról-oldalra a szereplők is a szívemhez nőttek. Együtt nevettem és sírtam a karakterekkel, annyira magával ragadott a történet.

Azért volt jó olvasni, mert...
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert...
Annak ajánlom, aki...
Ne olvassa el, aki...

Cassandra Clare: Az ​angyal (Pokoli szerkezetek 1.)

Forduló
2

Az világ veszélyben... az árnyak mozgolódnak az éj titkos leple alatt. Szerkezetek, melyeket még senki sem látott, ám sorsdöntők lehetnek a gonosszal vívott harcban. Ám Tessa minderről semmit sem tudott. Alvilágiak, árnyvadászok, démonok, nem is sejtette ezek valóságát... egészen mostanáig.

Cassandra Clare ezúttal 1878-ba, London városába viszi el az olvasót egy újabb titkokkal teli utazásra. A Fóti Tó Hölgyei a következőképp ajánlották a művet:

"Egyszerre elegáns és szenvedélyes. Imádom! " (A Szavak Hölgye)

Azért volt jó olvasni, mert az írónő részletesen kibontotta az elénk táruló világot, úgy, hogy mi is teljesen bele tudtuk képzelni magunkat ebbe a nyüzsgő, sötét, izgalmas kalandba.


Lennék a regényben főhős, mert jók benne a pasik. Mármint, izé, persze, jó lenne az árnyvadászok között lenni meg ilyenek… ;)


Annak ajánlom, aki bírja az erős lelki nyomást, és nem retten vissza egy kis -vagy sok- vértől, mert az írónő sokszor nem finomkodik. Meg annak, aki szereti a steam-punk-ot. Meg az árnyvadászokat. Meg a jó könyveket.

Kerstin Gier: Az álmok első könyve

Forduló
2

A nevünk Reader Witches - köztetek járunk és ismerjük legféltettebb titkaitokat.November 12.

Azért volt jó olvasni, mert a szerző tökéletesen megalkotott világába csöppenhettünk. A rejtélyes szálak összefűződtek a romantikával és a humorral. 
Lennék  a regényben főhős, mert sok olyan érdekes kalandban lehet része, mely nekünk nem adathat meg. Henry képében rátalál az igaz szerelemre és ez az, ami mindenkinek kell.
Annak ajánlom, aki nem fél szembenézni az álmok rejtelmeivel. Olyasvalakinek aki szereti a vonzó pasikat és a kalandokkal teli történeteket, misztikummal fűszerezve.

Szabó Magda: Abigél

Forduló
2

Ha valaki azt kérdezné tőlünk, hogy ismerünk-e olyan könyvet, ami egyszerre izgalmas, komoly és szórakoztató, rögtön rávágnánk, hogy igen, Szabó Magda Abigél című regénye pontosan ilyen!

Azért volt jó olvasni, mert...rendkívül fordulatos. Igazi lecke az Abigél arról, mit jelent szeretni. És persze mit jelent hinni. Mi például a mű végéig nem sejtettük,hogy Kőnig tanár úr rejtőzik kertben álló titokzatos  szobor arca mögött és ő mozgatja a háttérből a szálakat. Egy magával ragadó történet barátságról,összetartásról,megbocsátásról,szeretetről megfűszerezve egy csipetnyi szerelemmel. Csak ajánlani tudjuk.

Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Forduló
2

Vajon létezik egy világ ahol a kitalált, hihetetlen szereplők valóban élnek és ádáz csatákat vívnak a rosszal?

Nagyon jó kérdés…

Mikor még kicsi voltam mindig imádtam ha valaki érdekes történeteket mondott csodálatos, távoli helyekről, érdekes emberekről, izgalmas kalandokról. De ki ne szeretné?

Azért volt jó olvasni, mert...ritkán találkozunk olyan történettel, ami képek köré íródott. Az író végig az orrunknál fogva vezet minket, a könyv tele van olyan fordulatokkal amikre még álmunkban sem számítottunk. 
Lennék a regényben főhős, mert...ki ne szeretne különleges barátokat? Én is szívesen lennék egy ilyen csapat része, és utaznék velük különböző időkbe és harcolnék velük együtt a gonosz ellen.
Annak ajánlom, aki...felkészült egy ilyen kalandra, és szereti a különleges, történelmi fantasy regényeket.

Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Forduló
2

Misztikus, varázslatos, de a mindennaoi életünkre is ráismerhetünk. Az időhurok, az idő visszapörgetése nem mindennapi dolog, bár sokan kívánjuk, hogy velünk is megtörténjen.

A különlegesség, a másság külsőleg is, nagyon feltűnően látszik a szereplőkön. A valóságban mindannyian ennyire különlegesk vagyunk, csak nem látszik külssőleg.

Azért volt jó olvasni, mert a valóságban ilyen nem történhet meg, nem tudunk visszamenni az időben.
Lennék a regényben főhős, mert bátor és tettrekész.
Annak ajánlom, aki kedveli a kalandokat.
Ne olvassa el, aki a hétköznapi dolgoktól nem tud elrugaszkodni.

On Sai - Esővágy

Forduló
2

Unod már a hétköznapi sztorikat? Nincs kedved a hosszú, vontatott regényekhez? Olvasnál valami igazán eredetit? Nos, nincs más dolgod, mint On Sai Esővágy című novelláskötetét a kezedbe venni, és azonnal belemélyedni.

Azért volt jó olvasni ezt a novelláskötetet, mert minden elképzelésünket felülmúlta a váratlan - és kissé meghökkentő - nyíltság, ami a történeteket átjárja. Az írónő által egészen elképesztő kalandokat élhetünk át, szereplőket ismerhettünk meg a mese, fantasy, vagy éppen a sci-fi világából. Megdöbbentő, szórakoztató, elgondolkodtató, mi kell még? 

Rick Riordan: Percy Jackson és a villámtolvaj

Forduló
2

Sziasztok!

Azért volt jó olvasni, mert kidolgozott, pontos, és kreatív, valamint humoros. 
Nem lennék a regényben főhős, mert rengeteg veszéllyel kell szembe néznie.
Annak ajánlom, aki nem érzi félvérnek magát, ugyanis, a könyvben sokszor felhívják erre a figyelmünket.
Ne olvassa el, aki furcsa dolgokat észlel maga körül.

Kerstin Gier- Rubinvörös

Forduló
2

Vannak dolgok, amikre az ember nem számít, csak úgy megtörténik. Nyer a lottón, esetleg rátalál a szerelem...vagy Gwendolyn Shepherd esetében egy spontán kiruccanás a 19. században, miközben citromos cukorkáért megy.

Azért volt jó olvasni, mert egy hétköznapi lány nem éppen hétköznapi életét írja le, De eközben olyan események történnek vele, amelyeket mi is átérezhetünk.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert mindenkinek szüksége van egy Gideonra. Emellett sokszor ábrándozunk az időutazásról.
Annak ajánlom, aki szereti ha egy könyvbe a mindennapi dolgok mellett egy kis csavart is beleszőnek, mely felforgatja az egészet. Illetve a történet időutazós része mellett a szerelmi szál is megtalálható.

Paula Hawkins A víz mélyén

Forduló
2

Hogy miről is szól pontosan a Víz mélyén c. könyv?

Két öngyilkosság kinyomozásáról. Mindkét tragédia ugyanazon  a helyen történt. Mindkét hölgy -egy fiatal tinédzser és egy felnőtt nő- a mélybe vetette magát, ahogy előttük több száz asszony és lány, több száz év alatt. Csakhogy Nell -az idősebbik- húga nem hiszi, hogy nővére önszántából vet véget az életének, legalább is nem így. Vajon igaza lesz? Vagy az alatt a jó pár év alatt, amíg a testvérpár nem tartotta a kapcsolatot, Nell teljesen megváltozott?

Azért volt jó olvasni, mert ez egy igazán érdekes izgalmas, letehetetlen könyv volt!
Nem lennék a regényben főhős, mert elveszette a testvérét, akivel hiába viszálykodtak, marták egymást, de biztos vagyok abban, hogy mindvégig nagyon szetették egymást.

Susan Kreller: Égig érő szerelem

Forduló
2

Tanulságos történet, mert akárki kerülhet ilyen helyzetbe, hogy szerelmes lesz egy hozzá közel álló emberbe. El kell fogadni, hogy akit szeretünk, nem biztos, hogy viszonozza az érzéseinket. Nem magunkat kell hibáztatni, hanem magunk mögött kell hagyni a problémát, rosszabb esetben egy felnőttől kell segítséget kérni.

Azért volt jó olvasni, mert mai történet, barátságról, szerelemről.
Nem lennék a regényben főhős, mert lelki sérelem éri.
Annak ajánlom, aki már volt szerelmes hozzá közel álló emberbe.
Ne olvassa el, aki más éma iránt érdeklődik, és főként lexikont lvas.

Samantha Young - Dublin Street

Forduló
2

Kedves Olvasó!

Azért volt jó olvasni, mert annak ellenére, hogy a történet kiszámíthatónak tűnt, bármely pillanatban meglepő fordulatokkal találkozhattunk. Sokat nevettünk és sírtunk egyaránt.
Lennék a regényben főhős, mert bebizonyította, hogy ha az élet borzalmas "csapásokat" is mér ránk, akkor is fel lehet állni barátaink, szerelmünk segítségével. Imádtuk szellemességét, erősségét, humorát.

Paula Hawkins - A víz mélyén

Forduló
2

Meddig vagyunk képesek elmenni a hazudozásban, annak érdekében, hogy szeretteinket védjük?

Paula Hawkins mesterien felépített új regényében összetettnél összetettebb karakterekkel találkozhatunk és járhatunk végére a már már misztikusnak hitt fojtószakasz  titkainak. 

Azért volt jó olvasni, mert megtévesztő. A történet kibontakozása során rengeteg alkalommal hittük, hogy tudjuk merre tartunk de a fejezetek végén mindig volt egy szösszenet, ami kiszámíthatatlan fordulathoz vezetett minket.
Lennék a regényben főhős, mert a tájleírások és a kisváros misztikus légköre magával ragadott. Annyira élethűen tárta elénk az írónő Beckford életét, hogy ilyen sorsdöntő fordulatokról senki sem akarna lemaradni.

Salinger: Rozsban a fogó

Forduló
2

A Zabhegyező újrafordított kiadása a Rozsban a fogó, a nagyszüleink kamaszkorának amerikai kordokumentuma. A stílus, a szöveg, a cselemény sebessége lassabb a mai népszerű könyvekénél, de a felvetett problémák minden korosztály esetében előkerülnek.

A gyerekkor nem olyan, mint egy képes mesekönyv, de felnőtté válni nagyon nehéz volt abban a korban és most is. Meg kell találnunk magunkban a jót és a szépet, hogy másban is észrevehessük aztán. Felelősek vagyunk magunkért és a környezetünkért is.

Azért volt jó olvasni, mert egy hozzánk hasonló korú fiú életét ismertük meg egy emberöltővel korábbról.
Nem lennék a regényben főhős, mert...tulajdonképpen ugyaezt éljük meg mindannyian, csak most. Ez a saját sztorink.
Annak ajánlom, aki érdeklődik a pszichológia, az önismeret, az emberi kacsolatok alakulása iránt. Az adott kort, az akkori Amerikát is megismerheti a történetből.
Ne olvassa el, aki a pürgős, cselekményes kalandregényeket szereti csak.

Darren Shan Rémségek ​Cirkusza

Forduló
2

Ha az ember meglátja ezt a könyvet azt gondolja, "Ez csak egy újabb vámpíros könyv. Biztos unalmas." De ha veszi a fáradtságot és elolvassa az első pár fejezetet onnantól nincs megállás. A történet megába szívja az olvasót. Csak olvasod az oldalakat egymás után, majd hirtelen azt tapasztalod, hogy elfogyott a könyv (szerencsére van még további 11 része.) 

Azért volt jó olvasni, mert izgalmas volt.
Nem lennék a regényben főhős, mert egy komoly döntést kellett meghoznia egy barátjáért, aki még csak nem is értékelte ezt.
Annak ajánlom, aki szereti a természet feletti dolgokat.
Ne olvassa el, aki még a saját árnyékától is megijed. Nem életveszélyesen ijesztő, de azért néhol kissé rémisztő.