Stephanie Tromly: Csak ​a bajt hozod rám

Forduló
6

Hát igen...ez nem egy átlagos könyv.
Hogy őszinték legyünk, ha csak a boríróját nézzük meg először akkor nem biztos, hogy elolvassuk. De elolvastuk a hátulját és benne volt egy mondat részlet:
"határozottan nem romantikus"
Végre! Komolyan! Végre!
Végre nem arról szól az egész történet, hogy összejön a 2 főszereplő.
Tényleg a krimi részén van a hangsúly. Elmondhatatlanul tetszett nekünk, hogy nem a szabványos "utáljuk egymást, de a történet végül is arról fog szólni, hogy megszeretjük egymást" sztori.

John Ajvide Lindqvist: Hívj ​be!

Forduló
5

A szerelmem megmentéséért meg kell tennem. Az uszoda tökéletes helyszín, de símaszkban?? Meg kell oldanom, mindegy hogyan!!

Bejutottam, már csak a  tökéletes áldozatot kell megvárnom.

A három fiúból kettő már nincs az öltözőben…, itt az alkalom…, meg kell tennem…, MIRE VÁROK??

Elveszti eszméletét, nem küzd, nem kiabál.

Helena Silence: Enigma

Forduló
5

Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a fantasy-t. Olyanoknak, akik beletudják képzelni magukat lehetetlen helyzetekbe. Mint ahogy a könyv hátuljáról is kiderül, Léna egy érző. Ezzel a különleges tulajdonsággal segíteni tud más embereken. Miközben próbál segíteni más embereken, sokszor életveszélyes helyzetbe kerül. Nagyon fordulatos és szép történet sok tanúsággal. Ez a könyv relytélyes, rendkívüli, meghökkentő egyszerre. Ha elkezded olvasni garantáltan nem fogod tudni letenni.

Agatha Christie - Öt kismalac

Forduló
6

1900-as évek, Anglia.
Caroline Cralet életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik, a vádak bizonyítottnak tűnnek, az asszony megmérgezte a festőművész férjét, Amyas Cralet.
Caroline egy évvel később, a rácsok mögött meghal.

16 évvel később, a helyszín változatlan.
Caroline Crale időközben felcseperedett lánya egy levéllel érkezik Hercule Poirot, a belga detektív irodájába, azt állítja, az édesanyja írta a halálos ágyán és megesküszik benne a gyermekének , hogy ártatlan. A lány rendíthetetlenül hisz a szavában. 

Colleen Hoover :Ugly love-Csúf szerelem

Forduló
6

Hoover:Ugly love-Csúf szerelem

(Argents csapat könyvajánló) 

Amikor Tate Collins a pilótával Miles Archerrel találkozott, tudta, hogy abból nem lesz szerelem, sem barátság. Azonban nem tudtak ellenállni a köztük tomboló tűznek. Kívánták egymást. Ezáltal nem marad semmilyen érzelmi kapcsolat, csak a szex. Szabályuk egyszerű volt, legalábbis annak tűnt. Majd az érzelmek felülkerekedtek és a kapcsolatukból csúf szerelem lett. 

Gabriel García Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája

Forduló
6

Santiago Nasar sorsát már mindenki tudja: meg fog halni.
Pablo és Pedro Vicario bosszút állnak testvérük megszégyenítésén, miszerint visszahozta a férje a nászéjszakán, mondván már nem szűz.
A bosszú egy gyilkosság. Egy gyilkosság, amiről mindenki tud, de senki nem tesz ellene semmit. Egy gyilkosság, ami előre bejelentett.
A könyv egy krónikát állít Santiago Nasarnak, akit brutálisan megkéseltek egy esküvő utáni hajnalon, a pápa érkezésének napján.

Kathleen Glasgow-Girl in pieces-Lány, darabokban

Forduló
6

Darabokban

 

Csak egy elb***ott élet.

Csak az én életem.

Csak egy üvegdarab,

Mely kiolt egy életet.

 

Mindent kivágok,

Egyre kisebb vagyok.

Végül nem marad semmi.

Semmi, csak a fájdalom.

 

Rubin színű cseppek csillognak a padlón.

Összeomlok.

Csak egy báb vagyok,

Lélek nélkül.

 

Van még remény?

Van segítség?

Vagy ami még fontosabb:

Lehet még rajtam egyáltalán segíteni?

 

Igen, igen,

És igen.

Marie-Aude Murail - Oh, boy!

Forduló
6

Azt hiszed hogy a te életed szörnyű ? Akkor gondolj bele milyen lehet ennek a három testvérnek. Akik egyedül maradtak. Senki másra nem számíthattak csak egymásra. Meg is ígérik egymásnak, hogy soha senki nem választhatja el őket. Siméon egy 14 éves kora érett fiú, aki az érettségire készül. Morgan 8 éves barna szemű, osztályelső. Venise 5 éves kék szemű, szőke, pont olyan kislány mint amilyet mindenki szeretne.Ismertető jele hogy szeret szerelmes jeleneteket eljátszani a Barbie babáival. 

Tillie Cole Ezer ​csók

Forduló
3

Tillie Cole-Ezer csók című könyvét bátran ajánlom mindenkinek.
Többek között azoknak, akik szeretnek sírni egy könyvön, merthogy bőven akadnak benne olyan részletek amit gyönyörűen ír le az írónő. Nagyon tanulságos történet.