These Broken Stars - Lehullott csillagok

Forduló
6

Örök szerelmi történet .

Azért volt jó olvasni, mert az űrbe kijutni nem igazán könnyű dolog és a jövőben elképzelhető egy ilyen fantasztikus találmány, ami eljuttat minket más bolygókra.
Lennék a szereplő (Lilac) helyében, ugyanis én is meg szeretném tapasztalni az űrutazás rejtelmeit persze nem ilyen veszélyes módon 
Annak ajánlom, aki szereti a szerelmi és fantasztikus regényeket.
Ne olvassa el, akit nem érdekelnek a futurisztikus történetek.

Julie Bertagna: Exodus 2100

Forduló
7

Bámulatos könyv.

Mindenkinek el kellene olvasnia,akit érdekel a világvége ,és azzal kapcsolatos mítoszok,hogy hogyan fog alakulni, szerintem hasonló helyzetet tár elénk ez a remekmű. Olyan világot tár elénk ahol, a kevés hely és a kiváltságosság miatt, csak a kiválasztottak élhetnek. Mara és közössége nem tartozik közéjük,ezért vándorolniuk kell. Vajon hogyan boldogul főszereplőnk , más népekkel ,és hogyan illeszkedik be más közösségekbe.

Azért volt jó olvasni, mert nagyon tetszik a bonyodalom
Nem lennék a regényben főhős, mert nem tartozik a kiválasztottakhoz.
Annak ajánlom, akit érdekel a világvége.
Ne olvassa el, aki nem szereti a kitaszítást.

Kerstin Gier - Rubinvörös (JAVÍTOTT)

Forduló
7

Kedves olvasó, tán érdekelnek az ifjúsági regények, azon belül is a fantasy? Mégis mi sarkallt arra, hogy pont ezt a könyvet vedd le a polcról? Nehogy letedd! Figyelj, mert nem egy hétköznapi történet felé tetted meg az első lépést. Már a könyv remek fülszövege is azt sugallja, hogy hiba lenne kihagynod az elolvasását.

Azért volt jó olvasni, mert mindig kíváncsiak voltunk a soron következő fordulatokra, így alig tudtuk letenni a kezünkből a könyvet. Izgalmas és humoros is volt, melyek az élvezetes könyvek elengedhetetlen kellékei.
Lennék a regényben főhős, mert bátor és harcos jellemű nő, sőt tud utazni az időben is, tehát összességében nagyszerű karakter. 
Annak ajánlom, aki szeret fantasy regényeket olvasni, s a regény szerelmi szála nem elrettenti a könyv olvasásától, sokkal inkább kíváncsivá teszi. 

Katie Alender: Bad girls don't die

Forduló
7

Érezted már úgy, hogy valami nem stimmel? Hogy körülötted a dolgok egyszer csak... megváltoznak? Nem hirtelen, hanem lépésről lépésre, méghozzá úgy, hogy végül csaknem az őrületbe kergetnek? 

Azért volt jó olvasni Katie Alender regényét, mert a szórakoztatás egy új formájával ismerkedhettünk meg.
Eddig is szerettünk olvasni persze..., viszont elsősorban nem ilyen témájú könyveket részesítettünk előnyben. A Bad girls don't die minden elvárásunkat felülmúlta és minden előítéletünket megcáfolta! 


Lennénk a regényben a főhős, hiszen Alexis kétségkívül nagyon összetett személyiség, akiben bőven van bátorság, leleményesség, kreativitás és odaadás mások iránt. 

rubinvörös

Forduló
7

Szerelmem. Időutazás. Kamaszkor. Gyönyörű ruhák. Féltékeny rokonság. Gonosz ős. Mindez  megtalálható ebben a könyvben. Gwendolyn a kamaszok “egyszerű” életét éli míg nem 16 éves lesz. Együtt lakik a családjával, idegesítő rokonaival és rengeteg titokkal. Gwendolyn számára nem könnyű a csupa rejtéllyel teli család tagjaként hétköznapi életet élni. Véleménye nagyot változik, amikor egy véletlen folytán a 19. és a 20. század fordulóján találja magát. Az időutazásnak egyetlen feltétele van csupán: kerülnie kell a szerelmet...

Azért volt jó olvasni, mert... nagyon izgalmas az időutazások során betekintést nyerni különböző korszakokba. 
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert... Lennék főhős,mert az időben való utazások során felfedezhetném a múltat és rengeteg tapasztalattal gazdagodnék.
Annak ajánlom, aki... szereti a történelmet és el tudja engedni a fantáziáját. Szeret különböző korokat és kultúrát megismerni.
Ne olvassa el, aki... nem szereti a fantáziavilággal megfűszerezett dolgokat és nem tud azonosulni pl.. az időutazással.

Kerstin Gier - Rubinvörös

Forduló
7

Kedves olvasó, tán érdekelnek az ifjúsági regények, azon belül is a fantasy? Mégis mi sarkallt arra, hogy pont ezt a könyvet vedd le a polcról? Nehogy letedd! Figyelj, mert nem egy hétköznapi történet felé tetted meg az első lépést. Már a könyv remek fülszövege is azt sugallja, hogy hiba lenne kihagynod az elolvasását.

Azért volt jó olvasni, mert mindig kíváncsiak voltunk a soron következő fordulatokra, így alig tudtuk letenni a kezünkből a könyvet. Izgalmas és humoros is volt, melyek az élvezetes könyvek elengedhetetlen kellékei.
Lennék a regényben főhős, mert bátor és harcos jellemű nő, sőt tud utazni az időben is, tehát összességében nagyszerű karakter. 
Annak ajánlom, aki szeret fantasy regényeket olvasni, s a regény szerelmi szála nem elrettenti a könyv olvasásától, sokkal inkább kíváncsivá teszi. 

Daniel Cole

Forduló
7

Daniel Cole: Rongybaba című műve egyszerre izgalmas és félelmetes. Már- már félelmetesen izgalmas. Egy kiégett nyomozó, aki mindent megtett, hogy rács mögé juttasson egy embert (jogosan) az állását is majdnem feláldozza ugyanakkor senki nem hisz neki. Hogy mire képes a harag és az elgyötörtség ezt Wolf nyomozó és Baxter nyomozó nagyon is jól tudják.

A fordulatokkal teli  műve Daniel Colnak gyönyörűen bemutatja az erkölcsi dilemmák közti helyes utat kereső ember napjait, aki a helyes cél érdekében bármit képes feláldozni.

Azért volt jó olvasni, mert... kiszámíthatatlan és fordulatokkal teli művet tartasz a kezedben.
nem lennék a regényben főhős, mert... rengeteg súlyos döntést kell meghozni és a szíve és az agya mindig mást diktál.
Annak ajánlom, aki... szereti a krimit a kiszámíthatatlanságot és a fordulatok. Aki szeret a főhőssel együtt nyomozni és gondolkodni egy ilyen olvasmányban.
Ne olvassa el, aki... magas képzelőerővel rendelkezik és nem bírja a vér és hallottak valamint a halál gondolatát.

Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos

Forduló
7

John Cleaver nem egy átlagos tini. Szociopata, és a sorozatgyilkosok megszállottja. John a könyv elején viszonylag normális életet él, azon kívül, hogy terapeutához jár, és az anyjának segít holttesteket balzsamozni a hullaházukban. Amikor viszont valaki megöli a kisváros egy lakóját, John már biztos benne, hogy sorozatgyilkossal van dolga. Persze az anyja azt mondja, maradjon ki belőle, és ne foglalkozzon vele, de miért is hallgatna rá? Tehát John elkezd nyomozni, de amire rájön, nem az, mint amire számított.

Azért volt jó olvasni, mert nem egy szokásos könyv volt, és lehetetlen volt letenni. Egy nap alatt elolvastam, és azt kívántam, hogy ne legyen vége.
Nem lennék a regényben főhős, mert egyszerűen nem tudom elképzelni magam John bőrében. Nehéz lehet ennyi szabály között élni, amit ráadásul ő talált ki magának.
Annak ajánlom, aki egy szórakoztató könyvet keres, ami olvasás közben el is gondolkodtat. Érdekes egy szociopata szemén keresztül látni a világot, egy teljesen más nézőpontot ismerhetünk meg.

Csapody Kinga(szerk.) - Nagy Boldizsár(szerk.) : Az első

Forduló
7

Az első. Kézfogás. Csók. Szex. Szerelem. Ezek mind olyan dolgok, melyek életünk végiég az emlékezetünkbe vésődnek. És hiába a hasonlóság, mert mindenki máshogy éli meg: más körülmények, más érzelmek. Valakinek öröm, valakinek kevésbé. Mert erről szól. A változatosságról, a megannyi megkülönböztető tényezőről.

-És neked milyen volt?- kérdezte a lány.
-Mi?
-Az első....

Azért volt jó olvasni, mert nagyon érdekesnek találtuk, hogy több szemszögből is bemutatta azt a bizonyos első alkalmat.
Több főhős szerepében is lennék, mert boldog pillanat volt az életükben, de egy pár ember helyében nem lennék, mert maga a történés vagy a következmény nem volt túl kellemes.
Annak ajánlom, aki szeret más dolgaival foglalkozni. Ebben a novellagyűjteményben kiélheti ilyesfajta vágyait. Valamint aki szereti a romantikus regényeket.
Ne olvassa el, aki nem töltötte be a 16-ot, valamint aki nem szeret a szex témáról beszélni/olvasni.

Kristin Cashore: A garabonc

Forduló
7

Érezted már, hogy nem tudod kifejezni, mit érzel? Őrjítő paradoxon, nemdebár? Milliószor éltem már át ezt. A megfelelés vágya kényszerített minden egyes dologra, amit tettem. Emberek százai haltak már meg a ki nem mondott szavaim miatt. De eljött a változás ideje. Túl sok mindenen mentem keresztül, amely nagy befolyással van egyaránt a múltamra, a jelenemre és a jövőmre is.

Lexikonok. Habár, mind értelmileg és érzelmileg intelligens emberek alkották őket és máig is alkotják, összetömörítetten nem születhet tökéletes megfogalmazás egy­-egy adott emóció leírására.

Azért volt jó olvasni, mert a szerző egy különleges témát választott gondolatai kifejezésére. Érdekes volt belépni egy új világ és egy varázslatos történet kapuján. A szeretetteljes főszereplők még élménydúsabbá tették. És persze Pongor sem tántorít vissza, amikor értékelésre kerül sor.


Nem lennék a regényben főhős, mert rengeteg szörnyűséget kellett átélnie. De amilyen kitartó és bátor csak csodálni tudom. De szörnyűséges az, hogy nemcsak mások irtóznak tőle már saját énje is megrémiszti.

Joss Stirling: Lélektársak-Sky

Forduló
7

Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme.

 

Sky egy kicsit zárkózott tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Sok nehézségen megy keresztül, míg nem költözik kissé különc nevelőszüleihez. Már egész jól beilleszkedik mikor egy váratlan költözés felforgatja az életet. Megtapasztalja milyen egy igazi amerikai középiskola és milyen, ha pont a suli rossz fiúja zúg belé.

 

Azért volt jó olvasni, mert egy nagyon érdekes történetet vetített elénk az író. Tele volt fordulatokkal, de megőrizte a klasszikus mai szerelmes regények stílusát is. Úgy érezzük méltó könyv volt az utolsó fordulónkhoz és egész könnyen dolgoztunk vele.

Lennék a regényben főhős, mert fantasztikus a képessége és egy nem mindennapi srác van oda érte. Bár sok nehézségen ment keresztül mégis úgy gondolom, hatalmas erő lakozik benne ami irigylésre méltó.

Melissa Landers: Elidegenítve

Forduló
7

A könyv középpontjában egy rakat tini áll, akik részt vesznek egy cserediák programban. Eddig semmi extra nincs a dologban, de most kezdjük el hozzáadni, hogy 1.: ez egy intergalaktikus cserediák program, 2.: a tinik egyik fele ember, a másik fele l’eihr.  Most még adjuk hozzá, hogy itt „semmi sem az, aminek látszik”, pontosabban nem az, aminek elsőre látszik. Izgi, nem?

Téma: Amikor nem a szomszéd országba mész tanulni

Azért volt jó olvasni, mert egyszerre szórakoztatott és elgondolkodtatott. Tetszett, hogy volt benne szerelem, de az a lassú víz, partot mos típusú, és az is, hogy a romantikus szál mellett megjelentek olyan témák is, mint a kirekesztés.
Lennék a regényben főhős, mert dacára minden mellékes következménynek nagyon király lenne megismerni olyan életet, ami nem földi, de mégis ennyire hasonlít hozzánk.

Tabitha Suzuma: Forbidden - Kimondhatatlan

Forduló
7

 Egy szerelem, ami nem ismer határokat. Egy szerelem, ami felvállalhatatlan a világ előtt. Egy szerelem, ami túlmutat a testvéri kötelékeken.

 Azért volt jó olvasni mert beleláthattunk egy olyan család helyzetébe, amibe senki, mert titkolni szokták. Elgondolkodtató, érzelmekkel dús történet volt, amit nem felejtünk el egyhamar. 
 Nem lennék a regényben főhős, mert túlságosan megterhelő, mint fizikailag, mint érzelmileg. Jelenlegi álláspontunk szerint egyikünk sem lenne képes arra, amire a főhőseink igen. 
 Annak ajánlom, aki szereti a lassan kialakuló szerelmet, az élet rosszabbik oldalát bemutató történeteket. Illetve nem retten el attól a ténytől, hogy a főhőseink, a szerelmespárunk egy testvérpár.

J. K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne - Harry Potter és az elátkozott gyermek

Forduló
7

A könyvsorozat, ami fél világot lázba hozta és a sebhelyes homlokú fiú, akinek mindenki ismeri a nevét, 2016-ban ismét visszatért egy újabb kalandra, egy nem hivatalos 8. kötetben, hogy nyolcadszorra is a varázsvilágba repítse az olvasót. Mindegy ugyanolyan mint régen volt, de mégsem.. Most a következő generációra került a sor, hogy bajt keverjen, megoldják a családi vitákat, felfedjék az egykor Sötét Nagyúr egyik legnagyobb titkát, legyőzzék a gonoszt, megmentsék a világot és elvarázsoljanak minket.

Azért volt jó olvasni, mert visszaidézte az általános iskolás éveimet, amikor Rowling remekművét először olvastam, és amikor beleszerettem ebbe a világba. Megállás nélkül faltam a köteteket, letehetetlen! Amikor megtudtam hogy kiadják a színdarab szövegkönyvét, mindenképp el akartam olvasni, főleg mert angolul jobban beszélő ismerőseimtől hallottam, hogy igazolja azon teóriámat, hogy a Sötét Nagyúrnak viszonya volt Bellatrixszal. 

Robert Galbraith

Forduló
7

Úgy gondolod valóban mindent tudsz egy emberről pusztán, azért mert rivaldafényben él? Hát nem nagyon nem. 

Egy nap egy világhírű modell leveti magát a mélybe. Ahogy a rendőrség is megállapította öngyilkos lett, mert elég zűrös és boldogtalan élete volt. Igen ám, de a bátyja mindezt nem hiszi el és felkéri Cormoran Strike magánnyomozót, hogy derítse ki az igazságot és találja meg a húga gyilkosát. Strike meg is találja, bár eleinte el se hitte, hogy gyilkosság történt, de ahogy szép lassan illeszkednek egybe a kirakós darabkái kirajzolódni látszik a gyilkos kiléte.

Azért volt jó olvasni, mert az elejétől a végéig az orromnál fogva vezetett. A legvégéig még csak nem is sejtettem ki lehetett a gyilkos. Izgalmas és szenvedélyes. Pörgött a történet, sosem unatkoztam. 

Nem lennék a regényben főhős, mert Cormoran Strike egyszerűen nem az a fajta ember, aki helyében bárki is szívesen volna. Háborús veterán, aki egy bombának köszönheti, hogy műlába van. A magánélete pedig romokban és még a karrierje sem túl fényesen alakul. Ráadásul úszik az adósságokban is. 

Sara Gruen: Vizet az elefántnak

Forduló
7

Hölgyeim és Uraim!

Üdvözöljük Önöket a világhírű Benzini fivérek cirkuszában. Ma este különleges produkciókkal kápráztatjuk el Önöket. A szemük elé tárjuk a cirkuszi csodák világát. Ma megismertetjük a mélyen tisztelt közönséggel a 200 kilós Lucindát, a struccembert, aki bármit lenyel, majd  visszaokád, Frank Ottót, aki a világ legtöbb tetoválását viseli, a lovat, kinek feje a farka helyén áll, és végül Rosiet, az elefántot. Reméljük, hogy egy felejthetetlen élményben lesz részük!

Azért volt jó olvasni, mert bepillantást nyerhettünk a cirkusz világába, ahol bár mindenki mosolyog, a színfalak mögött mégsem olyan felhőtlenek a körülmények.
Nem lennék a regényben főhős, mert habár biztosan érdekes lehet egy cirkuszban dolgozni, nekem nem érné meg, hogy elveszítsem a családtagjaimat, és ilyen állapotban kellene az állatokkal dolgozni.
Annak ajánlom, aki szereti a cirkusz világát, érdeklik a megható, de egyben lenyűgöző történetek.
Ne olvassa el, aki nem szívleli az állatkínzást, és a szívszorító könyveket.

Paola Zannoner-Célvomal

Forduló
7

A TABU könyvek lényege, hogy olyan témákat dolgozzon fel, amiről nem szívesen beszélünk akárkivel, ami és olyan személyes dolgokat tár fel, amelybe a társadalom bele sem gondol, pedig minden nap érintkezésben áll egy-egy ilyen esettel.Paola Zannoner rövid regénye egy olyan problémát dolgoz fel, ami bárkivel, egy rokonnal , egy legjobb baráttal, egy osztálytárssal, vagy VELÜNK is megtörténhet.

Azért volt jó olvasni, mert megismerhettük a mozgáskorlátozottak életét, érzéseit és problémáit. Beláthattuk milyen az, ha nem vagyunk türelmesek, engedékenyek velük. És legfőképp megtanultuk, miért is legyünk nagyon óvatosak, ha nem akarjuk egész életünk hátralevő részében folytonos  elnyomásban élni.

Susan Kreller: Égig érő szerelem

Forduló
7

Adrian egy nagyon magas fiú, egészen pontosan 190 cm, a szomszédjában lakik Stella Maraun, aki Adrian legjobb barátja és a fiú szerelmes belé. Az utcában van egy "elátkozott ház, ahova beköltözik egy család. Stella szerelmes lesz az újonnan jött fiúba, Adrian pedig mélységesen szomorú. Vajon Stella kivel jön össze? Olvasd el, és megtudod!

Azért volt jó olvasni, mert...érdekes volt. Semmi izgalom nem volt benne, egyszerű gyerekeknek való könyv, de rövid volt és ez azért számít.

Nem lennék a regényben főhős, mert...nem akarok pálcika vastagságú lenni. Nem akarok 190 cm lenni.
Annak ajánlom, aki...imádja a szerelmet. Aki szereti a romantikát. Aki nem szereti az akciót és izgalmat.
Ne olvassa el, aki...nem szereti az izgalommentes könyveket. Aki nem szereti a romantikát. Aki nem szereti a szar könyveket.

David Levithan - Nap, nap után

Forduló
7

Te hogy éreznéd magad, ha minden nap másik testben ébrednél? Ha reggelente másik országban, idegen emberek között ébrednél, és egy napra arra a testben ragadnál? 

"A" pontosan tudja, milyen ez; nap nap után átéli ezt a furcsa testcserét, s mindennek okát és miértjét kutatja, míg egy nap nem találkozik Justin barátnőjével, Rhiannon-nal. Szerelem ébred "A"-ban, s minden nap, minden testben közelebb akar kerülni ehhez a csodálatos lányhoz, akit egyszerűen nem tud kiverni a fejéből. 

Azért volt jó olvasni, mert mindig máshonnan,"más testből" közelíthettük meg a történeteket,s nem csak egy konkrét ember hátterét ismerjük meg.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem lenne értelme az életemnek.
Annak ajánlom, aki szereti a bonyolult,fokozódó,végén kiderülős könyveket.Nem fog csalódni!
Ne olvassa el, aki csak az egyszerű szerelmes történeteket szereti.

Kerstin Gier Rubinvörös (Időtlen szerelem 1.)

Forduló
7

Képzeld el, hogy átlagos gimnazistaként éled az életed, és az egyetlen furcsa dolog az őrült családod, akiknél több a titok, mint a FBI-nál és az MI6-nál együtt véve, neked pedig szokás szerint semmit nem mondanak. Így amikor egyszer csak egy másik korban találod magad, halvány lila gőzöd nincs, mit tegyél. Ráadásul egy furi szektába is be akarnak szervezni, aminél anyád szerint senki se megbízható, és emellett egy arrogáns (ám tagadhatatlanul jóképű) barmot kapsz társadul, aki mást sem csinál, mint parancsolgat...

Azért volt jó olvasni, mert… Gideoooon! Ez önmagában is elég lenne, de emellett ez egy humoros, kalandos, magával ragadó történet, aminek a világában jó volt elveszni. A beszólásokat meg egyenesen imádtam!

Lennék a regényben főhős, mert Gideooon! Várj…nem lehet mindenre ez a válaszom. Mondjuk kifejezetten izgalmas lenne utazni az időben, és felfedezni Anglia különböző történelmi korszakait. Na és azok a kosztümök...

Colleen Hoover & Tarryn Fisher - Soha, de soha (Never never)

Forduló
7

Veled előfordult már, hogy elfelejtettél fontos dolgokat? Születésnapokat, névnapokat, évfordulókat? Nem most nem ezekre gondolunk. Elfelejtetted valaha, hogy hol laksz, hogy kik a szüleid, vagy hogy mi a neved?

Azért volt jó olvasni, mert mindannyiunk idegei pattanásig feszültek olvasás közben. Végig azért szurkotunk, hogy a kirakós újabb darabjaira találjanak rá főhőseink és kideríthessék, miért felejtettek el egyik napról a másikra mindent ami fontos volt az életükben. Azonban a könyv végén ott figyel minden vérbeli olvasó rémálma, a rettegett mondat, miszerint "Folytatása következik..." Ezért azt javasoljuk, hogy mind a három kötetet vegyétek ki, ha lehetséges, mert amint befejeztétek az egyik kötetet, azonnal el akarjátok majd olvasni a másik kettőt is.

Kerstin Gier - Az álmok első könyve

Forduló
7

Egy tini aki imádja a titkokat, négy helyes srác álmaiban találja magát az új londoni iskolájában - kezdődik így a Silber trilógia.

Azért volt jó olvasni, mert nem kiszámítható a történet vége, és a főszereplő jelleme közel áll hozzánk
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert mekkora királyság ennyi nyelven tudni, és mások álmaiban kutakodni.
Annak ajánlom, aki szereti a kalandos ifjúsági regényeket.
Ne olvassa el, aki nem őrzi eléggé az álomajtóját! :)

Patrick Ness: Soha nincs vége

Forduló
7

Gondolkodtál már azon, hogy talán egy másik univerzum is létezik? 

Seth, a 17 éves srác biztos nem számított rá, hogy halála után egy ilyen különösen ismerős helyre kerül. Hónapokig azt hiszi, teljesen egyedül van. Álmaiban régi emlékek gyötrik. Aztán egy nap úgy tűnik, talán még sincs egyedül, és ez mindent megváltoztat...

 

Azért volt jó olvasni, mert olvasás közben átcsöppenhettünk egy másik világba.
Nem lennék a regényben főhős, mert Seth elveszíti a családját, mindenkit, akit szeret és egy régi-új világban ébred, ahol újra át kell élnie régi emlékeit.
Annak ajánlom, aki szereti a különös, de elgondolkodtató történeteket. Továbbá annak, aki szeret elmerülni az izgalmas történetekben.
Ne olvassa el, aki nem érdeklődik a tabu témájú könyvek iránt.

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete

Forduló
7

A természet szerint való dolog, hogy a kutyák hamarabb elpusztulnak, mint egy ember élete tart. Mindenkinek nagy vágya az ( aki már egy kicsit is megismerte a kutyahűséget), hogy élete végéig kísérje állati bőrben élő társa. A könyv ezt a vágyat formálja mondatokká. Születés, élet, halál és újjászületés más testben élet és halál, mindez négyszer. Kb egy emberöltő. Hogy milyen kutya lettem és milyen élet vár a különböző helyszíneken ez a könyv lapjainak tartalma. Hogy mennyit sírok olvasás közben az a fokmérője annak, hogy van-e nekem ilyen hű társam...

 

Azért volt jó olvasni, mert érzelmeket indított el bennem.
Lennék a főhős, mert nagy csoda történt vele, amit nem érhet meg az ember valójában
Annak ajánlom, aki szereti az állatokat és reménykedik a kutyák halhatatlanságában
Ne olvassa el, aki nem szereti az állatokat.

Ernest Cline - Ready Player One

Forduló
7

Writer_19: Mit olvasunk most?

Bluefox: Ready Player One.

Prettyfairy: És eddig milyen?

Bluefox: Retró.

Owlowlowl: És modern.

Bluefox: Tele van a 80'-as évek videójátékaival, zenéivel, filmjeivel, mindennel!

Owlowlowl: 2045-ben játszódik, bizonyos James Halliday megalkotott egy virtuális valóságot, az OASIS-t, lehet benne dolgozni, tanulni, játszani, beszélgetni...

Bluefox: De nem az a lényeg, hogy megalkotta!

Writer_19: Hanem?

Prettyfairy: Hanem?

Azért volt jó olvasni, mert egyszerre volt ismerős a modern XXI. századi világ miatt és új a retró játékok, filmek és egyebek miatt. Persze voltak ismerős filmek, animék és zenék. Wade karaktere nem volt sem ízig-vérig rosszfiú, sem a tökéletes Mary Sue férfiváltozata. Hibázott, némelyik döntésével nem értettem egyet, ezért sokkal életszagúbb, realisztikusabb volt.