Beavató lapok

Tamara Ireland Stone: Klikk

A történet főszereplője Allie, akit gyerekkora óta vonzott a technológia és mint 12 éves lány a kedvenc hobbija a programozás. Allie nyáron egy táborba megy el, ahol készít egy alkalmazást, ami azonos érdeklődéskörű embereket hoz össze úgy, hogy ők csak akkor kapnak képet a másikról a telefonjukon keresztül, amikor egymás közelébe értek. Az alkalmazás remekül is sikerül és mindenkinek tetszik és még a tanárja is felajánlja, hogy menjen el egy versenyre, amikor is kiderül, hogy az alkalmazásában van egy hiba, ami miatt olyan képeket is elküld másoknak, amit a felhasználó nem engedélyezett.

Lewis Caroll - Alice csodaországban

A csapatunk ezúttal egy alapművet választott. Az Alice csodaországban nem csak a csapatunk nagy kedvence, de rengeteg helyen utalnak rá, a Mátrixban például a kezdőmondat "follow the white rabbit" is utalás rá, de például Mealnie Martineznek is van egy olyan száma, amelyik az Alíz csodaországban-on alapszik.  De ezen kívül is rengeteg "utalás" van rá mindnütt, és szinte társadalmi elvárás, hogy tudjunk a regényről valamit, úgyhogy a csapatunk szerint nyugodtan nevezhetjük "alapműnek".

Becky Albertalli: Simon és A Homosapiens Lobbi

A serdülő kor senkit se kímél és így van ezzel Simon is, a 16 éves középiskolás srác, akik elfelejtett kilépni a levelezéséből, így kitudódott a legnagyobb és legjobban őrzött titka. Mi a titok? Az, hogy a mi kis Simonunk meleg. Aki megtudta féltve őrzött titkát nem más, mint Martin, a vicces és kissé furcsa srác, aki nem késlekedik megzsarolni főhősünket, azzal, hogy kiposztolja a sulis Tumblerre a képeket, amiket készített a beszélgetéseiről, egy bizonyos bluegreen118 nevű felhasználóval.