Beavató lapok

Rachel Hawkins: Hex Hall

Ez a könyv egy vagány, fiatal lányról szól, Sophie-ról,aki boszorkány, és az emberek között él. Amikor elront egy varázslatot és ezzel bonyodalmat okoz, az anyukája elviszi a Hex Hallba. Ez egy olyan iskola, ahol csak boszorkányok, alakváltók és tündérek tanulnak. A történet akkor kezd izgalmas lenni, amikor Sophie számára kiderül, hogy egy vámpír: Jenna lesz a szobatársa. Összebarátkoznak, ám később balesetek történnek az iskolában: két lányt megsebesítenek, és a nyomok arra utalnak,hogy Jenna a tettes. Sophie időközben egy régi titkot is felderít.

Lewis Caroll: Alice Csodaországban

Ugye te is építettél már fel a saját képzeletedben egy Csodavilágot, ami számodra lehetetlen, de mégis olyan valós. Használhattad szupererődet, a képzelőerőt, ami által eljutottál egy olyan világba, ahol még senki sem járt ezelőtt, rajtad kívül.
Lewis Caroll varázslatos gyermekregénye, egy ilyen kézeletbeli világba kalauzol el minket.
A történet főszereplője Alice, egy fehér nyulat követve egy másik világba kerül. A furcsa világban az állatok képesek beszélni, Alice pedig különböző ételektől hol megnő, hol összemegy.

Szívlapát - Péczely Dóra

Szívlapát Ajánló 

Hogy mit mondhatnánk a szívlapátról? Hát elég sok mindent. Mindannyian szerettük és vígan haladtunk át a betűk halmazán. Nagyon jól mondja el a könyv, amit akar. A különböző szerzők kortárs versei remekül passzolnak egymáshoz, bár a stílusbeli különbségek észrevehetők, de ez nem baj, sőt, élvezetesebb is a könyv. Összesen 150 vers található a könyvben 85 költőtől ami könnyen összefolyik, mert nem fogod tudni letenni a könyvet.