Beavató lapok

Rick Yancey: Az ötödik hullám

Az ötödik hullám már itt van. Mi visszavágunk. Hadd mutatkozzunk be!

A nevem Cassie.
Nem Cassie, mint Cassidy, nem Cassie a Cassandrából, hanem Cassie, mint Cassiopeia. Igen, a csillagkép, amely tizenegyezer fényévnyire van a mi gyönyörű bolygónktól. Az érkezés mindenki életét megváltoztatta, az enyémét és az öcsémét is. Egy hónap vagy egy év telt el azóta? Nem is tudom; de abban teljesen biztos vagyok, hogy meg kell mentenem az öcsém hátsóját Azok „szeretetteljes gondoskodástól.”

Mary E. Pearson Az árulás csókja

Érdekelnek az olyan regények, amely kalandot, szerelmet és bonyodalmat tartalmaz? Akkor ez a könyv pont neked való! A 18.-at betöltő Lia, a hagyományoknak és a szövetségnek ellenszegülve megszökik. Az érzelmeit követve, kalandos út elé néz, mit sem sejtve arról, hogy milyen veszély leselkedik rá. Majd később rájön, hogy épp amitől menekült az lesz a végzete. Ha megfogott a történet és a végére akarsz járni, akkor a további köteteket is ajánljuk neked.

Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka

Carlos Ruiz Zafón:

A szél árnyéka – kritika

 

    Vannak olyan könyvek amikre elég csak ránézni, és magába szippantja az embert, az elolvasása után napokig elkíséri a történet mindenhova, befészkeli magát a gondolataidba. Ilyen könyv volt Daniel Semperének Caraxtól A szél árnyéka, és számunkra is, csak Carlos Ruiz Zafóntól.

Krausz Emma - Osztálykép

Mint minden ember tinédzser korában , az egyik legnehezebb időszakon megy keresztül, így van ez a 17 éves Kálnoki Leventével is. Az osztályközösségben mindig is ő volt a zárkózott, inkább visszahúzódó személy aki jobban szerette ha nem ő van a középpontban. Egy nap viszont meglátott valamit amit nem kellett volna. Ettől a naptól kezdődött el Leventében az az érzés amit még ő sem tudott megmagyarázni. Ennek a dolognak köszönhette Levente , hogy közelebb került néhány osztálytársához és megbékél önmagával és családjaval.

Leiner Laura: Ég veled

  A könyv fő cselekménye Hanna látszólag normális életén alapszik. A főszereplő élete teljesen felfordul egy családi tragédia miatt. Először vacilál, majd mégis beleegyezik abba, hogy részt vegyen kíváló matematikai tudásával az Iskolák Országos Versenyén további három diák  és Takács Titanilla Történelem Tanárnő társaságában. A verseny során megtapasztalja újra, hogy milyen tinédzsernek lenni, és ha egy kicsit is, de elfelejteni a múltat s élvezni a jelent. Vajon sikerül éles eszével és csapattársaival megnyerniük a versenyt? Képes lenne kiejteni ellenfelét, egyben szerelmét?