A Sztori

Bookies, November 9

Nem volt egyszerű dolgunk, mivel tudtuk, hogy sokan választották ezt a könyvet, reméljük, kreatívat tudtunk alkotni. Sok hozzáfűznivaló nem szükséges, november 9. meghatarozó dátum a könyvben, hiszen a mindent megváltoztató tűzeset ekkor történt és ezen a napon találkoztak a főszereplők is, ezért van a dátumnál egy égő szív.

Lilaimádó Könyvkukacok, Jók és rosszak iskolája

A Jók és Rosszak iskolája borítóján is megjelenik a két hattyú, ezenkívül a történetben is nagy a szerepük, mint iskolai logó. Na meg persze teljesen szimbolizálja a két teljesen különböző karaktert, akikről a könyv szól. A háttér pedig kétértelmű, egyrészt utal magára a könyvre, másrészről pedig a történet egy kulcsfontosságú elemére.

Éjhozó és Fényvető; Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája

A logót a Canva nevezetű alkalmazással csináltuk. A felirat a könyv angol (eredeti) címe. Középen a két kéz (Sophie és Agatha, a 2 főszereplő kezét testesíti meg) kétféle képpen értelmezhető. Elválnak egymástól vagy egymás felé nyúlnak. Ez a könyv során váltakozik. Van, hogy el kell szakadniuk egymástól, elválasztják őket vagy eltávolodnak a másiktól. Azonban a végén, mindig kinyúlnak egymásért, akármi történik.

Phteven - A rab herceg

A logogramot együtt készítettük egy asztali digitális rajzolós programmal - bár jelezném, egyikünk sem a program szakavatott mestere :D (A háttér pedig igenis fehér!!! (vagyis, annak kellene lennie....))

Kurkuma, Akkor szakítsunk

Logónkban a törött szív Lia-Norbi és Eszti-Csabi szakítását jelképezi, a sebtapasz pedig azt, hogy a könyv végén Lia és Norbi újra egy párt alkotnak. A szív belsejében kóla van, ugyanis a főszereplőink nagyrészt azt ittak a könyvben. A tűzijátékot pedig azért jelenítettük meg, mert a sztori Szilveszterkor játszódik. A Gimp és Canva képszerkesztőket használtuk az elkészítéséhez.

OlvasóCsalád, Abigél

Szabó Magda Abigél című könyve ihlette meg ezt a logogramot. Alapja a korsós lány szobra, amin keresztül, a korsó szájába dugott papírcetliken Abigéllel, az iskola titkos védelmezőjével leveleztek a Matula-beli lányok.

A rajz vektoros, Adobe Illustratorban készült, Wacom rajztáblával, négyszínes formában. Elképzelhető a jobb megértésért felirattal, amely a címét mutatja be.

Tündérnyomozó könyvzsizsik – Papír hercegnő

Az összes figyelmet a logogram közepén megjelenő táncoló papír hercegnőre irányítjuk, mi főszereplőnket, Ellát ábrázolja, ki váratlanul csöppent bele a pénz és fényűzés világába, de életében a táncolás ugyanúgy jelen maradt, mint előtte. A képet átszelő fekete és vörös szalag a régi életét ábrázolja, míg az arany és a kék (Royal kék) az újat. A logogramra kerültek hangjegyek, mik szintén a főszereplő táncszeretetét tükrözi.

Ady Könyvklub Hatvan - C. S. Pacat – A rab herceg

A háttér színei a kék és a vörös. A jin jang szimbólum is ebből a két ellentétes színből épült fel a korábbi változatában. A vörös szín Dament jelöli, az őszinte harcost, aki szívén viseli az emberek sorsát, míg a kék háttér a jégszívű Laurent-et szimbolizálja. A 3 fő motívumnak a kardot, a koronát és a láncot választottuk, és bár tudjuk, hogy ezek a trilógia köteteinek borítóján is megjelenő jelképek, de nem ezért esett rájuk a választásunk. Ez a három szimbólum egyszerre jelenti számunkra mindkét herceget.

Cédrus hangjai, Sally Rooney: Baráti beszélgetések

A logónk összeállításában azt helyeztük előtérbe, hogy ábrázolni tudjuk a könyvben megjelenő viszonyokat. A háttérben két lány arcának részletei láthatóak, ez a kép Bobby és Frances bensőséges kapcsolatát ábrázolja, amely a történet egészében jelentős. Nick és Frances bal oldalt látható, Melissa és Bobby pedig jobb oldalt. Ez a két ábra szintén bensőséges viszonyról árulkodik, ám a két nő csak fejét hajtja a másikra, nem karolják át egymást, a férfi pedig csak oldalról öleli át a lányt, míg az ő testtartása mély ragaszkodásról árulkodik.

Április bolondjai, Az eltűnt fák szigete

A logogramhoz a könyvborítón is megjelenő lila színt választottuk. A szín számunkra sejtelmességet jelképez és jól passzol a történethez. A fő alkotóelem a fügefa, aki fontos szerepet kap a történetben. A logogramunk azt ábrázolja, hogy bár kívülről minden rendben van, a mélyben olyan sebek húzódnak, amelyek egy idő után teljesen felemésztik az egyént, azonban ezektől a sebektől szabadulni nem tud, mert túl mélyek.

Big W, Álmomban megleltelek- Kollár Betti

A könyvünk lényege az álmokban való időutazásról szól. Egy egyetemista lányról és egy lediplomázott fiúról szól, akik gimis osztalytarsak voltak (titokban szerelmesek voltak egymásba). Lényege az, hogy kapnak egy második esélyt az álmukban, ahol vissza utaznak a 9.-es éveikbe és megpróbálnak rá jönni, hogy miért is történik ez velük.

Betűfalók, Álmomban megleltelek

A logó készítésekor igyekeztünk visszaadni a könyv hangulatát - ezt a középen lévő képek (a könyvben felsorolt gimis emlékek) segítségével szeretnénk érzékeltetni, a két alak a két főszereplőt és a könyv romantikus vonásait jellemzi, a körülöttük lévő kör pedig az időutazást reprezentálja.

Smut Salon, Papír hercegnő

A könyvet olvasva egy meme jutott az eszünkbe ami illik nagyon hozzá, így azt próbáltuk utánozni a könyvben szereplő főbb karakterekkel. A könyv címét próbáltuk megjeleníteni úgy, hogy a hercegnőnk egy papír ruhát kapott. És persze a családi mottó sem hiányozhat a logoról.

Hamlet 5 - Sally Rooney: Baráti beszélgetések

Miközben a társaságra jellemző fényűző szofisztikált borozgatások egyikét ábrázoltuk - ami akár az Établesben töltött esték illusztrációja is lehetne - igyekeztünk minél többet sejtetni a karakterek viszonyáról.
Úgy éreztük, hogy a borító élénk színei nincsenek egy síkon a könyv hangulatával, így a sárgát felváltottuk egy sokkal krémesebb bézs színvilágra.

Eümolyok, Random

Mi a logónak a könyvben szereplő "Báránnyal a világ körül" című sorozat tunéziai évad borítóját terveztük meg. A repülőt, azért választottuk, mert ott kezdődött az egész cselekmény és ott ismerkedtek meg a nyertesek egymással. A térképen pedig Tunéziát jelöltük be.

Molyangyalok: Papír hercegnő

A logónk központi eleme a korona, amely a könyv borítóján is megtalálható. Ennek közepére került a mi két kék szemű főhős szerelmes párosunk és a háttérben a hulló bankjegyek, ugyanis a pénz nagyon meghatározó szerepet játszik a történetben.
A logó hátterének egy gazdagságot sugározó épület került, mely előtt az autók is a gazdagságot szimbolizálja.

CSillámosztag, November9

A kilences a november 9-et jelzi, ami fontos szerepet játszik a könyvben. A Fallon és Ben felirat a két főszereplőre utal. A tűz pedig a tűzre utal ami végsősoron összehozta őket.

Keri palánták, November 9

Megpróbáltuk úgy csinálni a logót, hogy a könyvből kulcsszavakat, fontosabb dolgokat kerestünk és abból próbáltunk ihletet meríteni.
A logót egy telefonos alkalmazással készítettük.

Könyvtündérek, Galaxis útikalauz stopposoknak

A logónkra felkerült egy űrhajó és egy arany színű szív, amelyek a főszereplők hajóját szimbolizálja, mert a hajó, amivel utaztak, annak Arany Szív volt a neve.
Az űrlény a vogonok miatt kapott helyet, akik az embertől eltérő lények és azért érkeztek a Földre, hogy elpusztítsák azt.
A törölköző arra utal, hogy ez az űrközi stoppolás legfontosabb eszköze, és egy jó stopposnál mindig kell hogy legyen tiszta törölköző.
A bolygó a Magrathea bolygót jelképezi, mert ide jutnak el főhőseink és itt derül fény a titkokra, illetve ez a könyv legfontosabb helyszíne.

Kajás kajakosok, Random

Szereplőink egy érdekes nyaraláson vehetnek részt ahol bármi megtörténthet.A logón azt szerettük volna megjeleníteni,hogy kik a főbb szereplők és hogy maga a hely milyen atmoszférával bír. A műsorvezetőnek akinek a jóvoltából meg lehetett nyerni az utat Bárány a vezetékneve, innen a bárány figurával való ábrázolás.Legalul ő látható felette pedig a két főszereplő.Körülöttük pedig olyan dolgok vannak megjelenítve ami ennek a Tunéziai útnak jellegzetes elemi és hangulati képei.