A Sztori

A kapcsolati térképet egy A3-as nagyságú lapra készítettük. Kinyomtattunk clipart-okat, kiszíneztük és ráragasztottuk dekorációnak. Balra föntre egy különleges személyt rajzoltunk, aki figyel a múltból. Végül az egészet beszkenneltük.

Behálózva
Könyvajánló

A Strand, papucs, szerelem (Menő Könyvek, 2018) Király Anikó legelső könyve. Egy lányról szól, akit Kertész Boglárkának hívnak és 2 hónapra a Balatonhoz megy az apukájához - akarata ellenére. Még a nyár elején ír egy listát arról, mi az, amiket nem fog megtenni. Természetesen az összeset megszegi, egy kivételével.
Bogi megérkezik Balatonfüredre, ahol több mindennel is szembesülnie kell, ugyanis édesapja kempingje sokkal rosszabb állapotban van, mint amire ő emlékezett, ráadásul az apja nem szólt neki arról, hogy nősülni készül és hogy Boginak hamarosan lesz egy féltestvére. A kempingben megismerkedik Somával, egy egyetemista fiúval, aki az utolsó nyarát tölti a kemping dolgozójaként. Vásárlás során találkozik Robival, aki megszállottan keresi a megfelelő esernyőt. Édesapja párjával, Zitával egy vacsorán ismerkedik meg, aki sok mindenben segít Boginak.
Robi és Bogi egyre többet vannak együtt és kezdenek egyre jobban összemelegedni, viszont egy kellemetlen szituáció mindent összedönt…de még van remény. Zajlanak az események: kajakozás, fürdőzés, leánybúcsú, esküvő és fény derül titkos kapcsolatokra is jelenből, múltból egyaránt.
Összességében tetszett a regény, voltak olyan pillanatok, amikor teljesen ledöbbentünk a fordulat miatt. Talán annyit változtatnánk rajta, hogy a vége felé történő eseményeket kicsit hamarabbra hoznánk, hogy kellően vérpezsdítő legyen. Ez a könyv példát mutat annak, aki testképzavarral küszködik és nem tudja elfogadni magát. Bogi megtaníthat megérteni, hogy mindenki úgy szép, ahogy van és egy kis feleslegtől igenis szerethető! Elsősorban 14-18 éveseknek ajánljuk és természetesen mindenkinek, aki járt már a Balatonnál.

Grátisz
2022. december 12-en alkalmunk volt részt venni egy mesedélutánon az egész osztállyal az iskolai könyvtárban. Első feladatunk az volt, hogy bemenjünk a könyvtárba, de nem csak úgy, hanem egy kérdésre kellett válaszolni. A kérdés mindenkihez ugyanaz volt, nem volt jó, se rossz válasz. Következő feladatunk az volt, hogy egy fonalgombolyagot adtunk egymásnak, így végül egy pokháló szerűséget sikerült kialakítanunk. Végül visszagombolyítottuk a fonalat. Ezután meghallgattuk Babszem Csacsi történetét. Volt egy kis játék: egy fonálon kellett végig sétálni egy bekötött szemű embernek, miközben egy másik ember vezette őt, hogy hova lépjen. Zárásként Babszem Csacsikat kellett keresnünk, amit utána hazavihettünk. Összességében nagyon jó volt ez a foglalkozás és máskor is szívesen részt vennénk rajta.
Grátisz