A Sztori

A hálózati/kapcsolati térképen a nevek mellett mindenhol feltüntettünk valamilyen tárgyat, jelzőt, ami arra a szereplőre vonatkozik a történetben. A különleges motívumunknak a rózsaszín tüllruhát válsztottuk, és beleírtuk a főszereplő nevét is.

Behálózva
Könyvajánló

Fehér Klára, Bezzeg az én időmben című könyvét olvastuk. Azért választottuk ezt a könyvet, mert valami olyat akartunk olvasni, ami kevésbé meseszerű, inkább valósághű.

A történet visszarepít bennünket egészen a második világháború idejébe, az akkori életbe és az akkori gondok közé. A könyv a 16 éves szőke, kék szemű Horváth Kati szemszögéből van írva. Kati egy szegény családból származik, rendetlen és sosem mossa ki a fehérneműjét. Kereskedelmibe jár, bár gimnáziumba akart menni, ugyanis orvos szeretne lenni, de a család anyagi helyzete miatt nem mehetett gimnáziumba.

A könyv leírja a lány mindennapjait és problémáit. Számunkra, a huszonegyedik századi gyerekek számára is könnyen olvasható és igen érdekes, mert a mi problémáink is pont ugyanolyanok, vagy legalábbis hasonlóak, mint a 80 éve élt tinédzsereknek. Például a takarítástól és varrástól való undor, a tanulási gondok, vagy az első szerelem. A könyv elolvasása után be kell vallanunk, hogy az életünk sokkal, de sokkal egyszerűbb, mintha majdnem 100 éve éltünk volna.
Ez a könyv inkább a tiniknek szól, de az idősebb korosztály is szórakoztatónak találná, mert biztos rálelnének benne valami olyanra, ami a gyerekkorukba repíti őket vissza.

A kedvenc részünk az volt, amikor Kati puskát ír Czikónak, mert előre megegyeztek, de a dolgok nem úgy alakulnak ahogy azt Kati szerette volna (a puskát Czikó tovább dobta, de sikertelenül, ráadásul a tanár szeme láttára). A végére szerencsére minden jól sül el, és még vicces is. (Mi halálra kacagtuk magunkat az olvasása közben, és miután ezt elmeséltük szüleinknek, ők is viccesnek találták).

Imádtuk a könyvet elejéről a végéig.Tetszett a könyv nyelvezete, a csekemény fordulatossága és magávalragadósága, a romantikus és vicces részek is nagyon jók voltak, és persze Regendorf haja, maga a főszereplő és az ő monológjai is.

Nem találtunk a könyvben semmi kifogásolnivalót, és mindhárman szívesen elolvasnánk a történet nem létező folytatását. Mert az, ahogyan a történet véget ért, nagyon mélyen megérintett bennünket, mert rájöttünk, hogy az élet nem csupa vidámság, és hogy nem mindig azt hozza magával, ami boldoggá tenne bennünket.
Kicsit csalódottak is voltunk, hogy már véget ért.

Grátisz
Készítettünk egy szerelemről szóló társasjátékot is. Igaz, hogy a könyvhöz nem igazán kapcsolódik, de mivel a könyv is romantikus volt, úgy gondoltuk beadjuk ezt is.

Itt van a szabályzata (eredetileg színes és más a betűtípus is):

LUV-társasjáték
● Ha egy mezőre lépsz valakivel semmi sem történik
● Akár pontatlan dobással is beléphetsz a célba
● Játékidő: 5min.
● Korosztály: 12+
● 1-8 fő
● szükséges: bábuk, dobókocka, fotó a szerelmedről
○ ha akarsz történetet írni, füzet
Start: szerelmes vagy
3.: Megszólított, ezért RÉM BOLDOG vagy. Előre hippi-hoppizol 3 mezőt
5.: Nem tudja a nevedet. Kimaradsz egy körből
8.: Integettél neki, de ő teljesen ignorált. Vissza a 2-es mezőre!
10.: HOZZÁDÜLT ebédkor. Újradobsz!
13.: Lejárattad magad előtte (elcsúsztál egy banánhéjon). Vissza a STARTRA!
18.: Együtt ülsz vele a kémia laborban. Ez már haladás! Ha 1-től 3-ig dobsz akkor 4 mezőt haladsz, ha 4-től 6-ig akkor 3-mat.
22.: A laborban a TE hibádból felrobbant egy vegyület, a szerelmed pedig megsérült és kórházban van. Kimaradsz 2 körből
24-32.: Hazakísért. Végigkísért a 24-es mezőtől a 32-ig.
27.: Összejött az ellenfeleddel. Most járnak. Számodra a játék véget ért
30.: Írtál neki egy szerelmes levelet, de elfelejtetted aláírni. Vissza a 23-mas mezőre
36.: Láttad ahogy a sikátorban megcsókolta a legjobb barátnődet. Visszalépsz a 25-ös mezőre
39 .: Félreértetted a jeleit, és azt hitted meg akar csókolni. Kínodban visszafutsz a startra
41.: Megcsókolt és megkért, hogy legyél a barátnője. Most a szerelem csónakjában ringatózol.
Gratulálunk! Nyertél! - a játék alapján írhatsz akár SAJÁT szerelmes sztorit is.
Grátisz