A Sztori

Behálózva
Könyvajánló

Még általános iskolában többször is írtam már könyvajánlót, de így 23 évesen néha úgy érzem kijöttem a gyakorlatból, főleg, ha könyvről kell ajánlót mondanom. Olykor annyira magával ragad maga a történet, hogy legfeljebb annyi telik tőlem, hogy „Hűha “, „Wow“, „Még nem lehet vége a könyvnek!“. Mondhatni nagyon sokat mondó, persze. :D
Őszintén már szemeztem a Rólad-Neked könyvekkel egy ideje, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy megvegyem. Életem legrosszabb döntései voltak akkor, amiért nem vásároltam meg azon nyomban. Király Anikó Strand, papucs, szerelem könyvének főszereplőjével, Bogival teljesen egyé tudtam válni. Jöhet a kérdés, hogy miben? A súlyfelesleggel való küzdelem, hogy bikiniben nem mutatkozunk, a sütemények és már csak maga a kaja iránti szerelem, hogy jómagam papucsaimat az első héten kinyírom, erről csapattársam veszekedhetne, az övéi mindig kibírták a szezont. Szent igaz, se nekem, sem csapattársamnak nincsenek így gondjai a szüleivel, nem mozaik családban nőttünk fel, így ebben nem éreztük át a fájdalmat.
Maga a cselekmény tipikusan egy fiatal tinédzser csajszi élete egy nyáron. Akciódús és érzelmekkel teli, hogy 0 másodperc alatt lehet szerelembe esni és még ennek tetejében a – előre is elnézést nem szép szavakat fogok használni – köcsög jóképű amerikai stílusú pasiról kiderül, hogy annyira nem is rossz srác, mint az elején tapasztaltuk.
Számomra picit sablonos volt, mivel ugyebár ezernyi könyv szól ilyesmi sztorikról, de mindig meghozta a maga kis varázsát és a fordulatait, például a szerelmi szögek, hogy kiről mi derült ki, illetve ki kihez vonzódik és ki-kivel áll össze. Mindezek mellett Soma kitartását és türelmét bírtam a legjobban, hogy míg szerelme másokkal „szórakozott”, ő végig nézte, végig hallgatta és mérhetetlen türelemmel fogadta. Viszont bújkált bennem azaz érzés is, hogy SIMÁN megkaphatna akárki mást, ő még is az mellett áll és várja, akit szeret. IMÁDOM!
Egy hűvös téli estére szerintem az egyik legjobb választás lehet a Strand, papucs, szerelem, mivel éreztem bőrömön a nyári napsugarakat, a lángos mennyei illatát, hallottam fülemben csengeni a Balaton lágy moraját a naplementében és vágyakozok a Balaton után, illetve már utána néztem, HÁTHA van egy Vadkacsa kemping valahol a Balaton mellett. Van egy pár „hasonló” , úgyhogy Balaton várj ránk, mert ezután a könyv után, mindenki ott akar lenni majd.