A Sztori

Sziasztok! Mi R. Kelényi Angelika - Barcelona, Barcelona című könyvét olvastuk el, és ehhez készítettünk gondolattérképet.
A képet Canva képszerkesztő segítségével készítettük, illetve a főszereplőt Caroline Wood-ot megjelenítettük képként is. Minden szereplőt névvel ábrázoltunk, mivel így volt számunkra a legegyszerűbb. A színek a főszereplőhöz való viszonyt jelzik. A rózsaszín a közeli barátokat, a kék a családtagokat, míg a bézs a munkatársakat jelöli. A barnás színek a randipartnereket ábrázolja, míg a két különböző színű pedig a főszereplőhöz kapcsolódó két szereplőt, akik elolvassák a történetet tudni fogják, hogy kik és miért más más színűek. Bár náluk is feltüntettünk egy-egy szimbólumot, így nem is nehéz kitalálni, hogy mi is a szerepük az eseményekben. Caroline Wood felett elhelyeztünk egy laptopot, amely a karrierje, illetve az utazása szempontjából fontos. A háttérben két ország látható, ezek a történet helyszíneit tükrözik, a szereplőket is úgy helyeztük el, hogy ki-ki melyik helyszínhez tartozik. A szereplők között nyilak vannak, ám nem mindenkihez tettünk, mert akkor már átláthatatlan lett volna.

Behálózva
Könyvajánló

Bár már ezt a kötetet is olvastuk egyszer, de az régebben volt. Nagyon élveztük, a borító lenyűgöző, tükrözi a történet hangulatát, érzelemvilágát.

A történet Caroline Woodról szól, aki egy női magazin főszerkesztője, hobbiként gasztroblogger. Egy véletlennek köszönhetően a randi rovat szerkesztője lesz, ami miatt a céggel kapcsolatban álló társkereső oldalra regisztrálni fog. Ennek apropóján kerül majd Barcelonába, ahol több férfival fog randizni, és ezekről írni is fog. De vajon elnyeri valamelyik hímnemű szereplő az igazi címet? Ez kiderül, ha elolvassátok.

Számunkra a főszereplő személye egy kicsit idegesítő volt a történet elején, de ez a végére feloldódott. Kíváncsian várjuk, hogy milyen kalandokba fog még keveredni Caro a későbbiekben. A legtöbb szereplőt nagyon szerettük, ez alól kivételt képez Ben személye, aki nem lett a kedvencünk, ellenben Thomas Adams-el.

Nagyon élveztük az egész könyvet az elejétől a végéig. Kíváncsian vártuk, hogy mi is lesz a végkifejlet. Végig lekötött, nem tudtam unatkozni olvasás közben, még úgy sem, hogy már másodjára olvastam. Jó volt megismerni Barcelonát, hiszen a látnivalókat is valamellyest bemutatta az írónő. Kiváló szórakozási élményt nyújtott számunkra, erre a téli időszakra nagyon jó volt a meleg Barcelonába kirándulni. Kellemes bekuckózós olvasmány volt. Jól felépített történetet kaptunk, amely egésze kellőképpen, és alaposan ki lett dolgozva, Olykor, olykor szomorú, de összességében egy vidám történet, fordulatokkal tűzdelve. Érzelmek sokasága jelenik meg a lapokon.

Nem ajánljuk azoknak az olvasóknak, akik a romantikus történeteket nem szeretik. Ellenben minden R. Kelényi Angelika rajongónak, aki még nem olvasta, nekik ajánlanánk, illetve azoknak, akik könnyed, romantikus történetre vágynak. 18 éves korosztály felett ajánljuk leginkább. Aki Barcelonát szereti, nekik lehet tetszeni fog.

Grátisz
Csapatunk részt vett egy könyvbemutatón a városi könyvtárban, mely dedikálással is egybe volt kötve. Számunkra ismeretlen szerző harmadik kötetét mutatta be, ha már ott voltunk, akkor megvásároltuk a trilógiát és dedikáltattuk is. Hász Róbert szerző előadását, interjúvolását hallgathattuk meg, családias környezetben, néhány további résztvevő társaságában.
Grátisz