A Sztori

Behálózva
Könyvajánló

Jenny B. Jones: Finding You – Ott rám találsz
Ami a címet illeti, nem feltétlenül tartjuk jó választásnak, ugyanis valószínűleg mindenki egy nyálas, könnyed kis olvasmányra gondol – ahogy egyébként mi is tettük elsőre. Hiába értjük, miért kapta ezt a könyv, mintha mégse illene hozzá. A fülszöveg kicsit már változtatott ezen az első benyomáson, de soha ki nem találtuk volna, milyen komoly témákat is boncolgat majd a történet. A gyász, az evészavarok, az elmagányosodás, az idősek és a fiatalok közötti szakadék mind-mind olyan téma, amiről többet kellene olvasnunk, de mégis tájékozatlanok vagyunk. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy mennyire örülünk, hogy a „fogadj örökbe egy nagymamát” program ennyire meghatározó volt a történet során, hogy ugyanannyi vicces jelenet köthető hozzá, mint fájdalmas, és ezáltal valahogy az olvasó szívében is képes melegséget teremteni egy-egy ilyen fejezetrész.
Fantasztikus ötletnek tartottuk, hogy egy útinapló volt a cselekmény váza, többünket elvarázsolt, hogy milyen részletességgel voltak lefestve a helyszínek és élmények (kezdve a természeti látványosságoktól egy pubon át egészen az ír zenéig és ételekig), a leíró részek által mintha mi is Írországban találtuk volna magunkat.
Az kezdetben rettentő sablonos szerelmi szál egészen egyedivé alakulása lássuk be, óriási megkönnyebbülés volt :), arról nem is beszélve, hogy a szereplőknek a mi neveltetésünk szerint túl vallásos oldala is rövid idő alatt természetessé vált.

Grátisz
Még november végén részt vettünk a Harry Potter-délutánon.