A Sztori

Mi a könyv egy kulcsjelenete ( a rituális szerelmeslevél-égetés ) által ábrázoltuk a karaktereket, és az egymáshoz fűződő viszonyukat. A tűz Olviviát, és az életét szimbolizálja (khm), a "szerelmeslevelek" pedig a karaktereket. Minél közelebb állnak a tűzhöz, annál közelebb állnak Oliviához a történet alatt is.
A háttérben, bár a cselekmény nem ott kezdődik, Manhatten látható, mivel a költözés hamar "kilátásba" kerül. A jobb felső sarokban pedig az a bizonyos elem, amit senki sem fog érteni, aki nem olvasta a könyvet. Az oposszum, amivel minden kezdődött ;)

Behálózva
Könyvajánló

Minden könyvmoly ismeri azt az érzést, amikor egy könyv folyamatosan szembejön vele – közösségi médián, könyvesboltokban, barátok vagy ismerősök által ajánlva. Úgy érződhet, mintha a sors akarná az ember kezébe nyomni a kötetet, mintha minden csillag együtt állna és a világ csak azt suttogná: olvasd el, olvasd el. De mi van ha ezt a könyvet valamilyen oknál fogva, legyen az az ismeretlen író, a végtelenül semmitmondó klisés tartalom, vagy a könyv neonpink borítója - (khm) – egyszerűen nem akarjuk elolvasni, mert tudjuk, hogy utálni fogjuk minden betűjét, minden pontot és vesszőt, sőt még a köztük lévő szüneteket is?
Mi van, ha egyszer végül beadjuk a derekunkat? És mi van, ha tévedünk?
Lynn Painter Mr. Téves Szám kötete nem próbál több lenni, mint aminek eladja magát: Egy new adult romantikus könyv, kiszámítható cselekményszállal és karakterekkel, akiket bár most olvassuk a könyvet először, talán különböző nevekkel és hajszínekkel, de százszor láttunk már megírva. És magunk sem hittük volna, de ennek a kötetnek éppen az egyszerűségében rejlik a varázsa.
A két főszereplőnk, Olivia és Colin gyermekkoruk óta ismerik egymást, mivel Colin Olivia bátyjának a legjobb barátja. Miután Olivia exe megcsalja őt, és egy rituális szerelmeslevél-égetés során sikerül felgyújtania a saját lakását, Olivia kénytelen a bátyjához költözni, ahol annyi év után sikerül egy kicsit közelebbről is megismerniük egymást Colinnal.
A történetszál végtelenül egyszerű, és már csak ezt a rövid összefoglalót elolvasva is pontosan tudjuk mind, hogy fog alakulni a könyv a vége, és nem is tévedünk. A Mr Téves Szám varázsa nem az egyediségében rejlik, hanem hogy mennyire nagyszerűen van kivitelezve.
Az írónőnk nem akad fent a fölösleges részleteken, a cselekményt főleg a párbeszédek viszik előre, nincsenek hosszú, értelmetlen leírások végtelen filozofálgatással az élet értelmét keresve. A párbeszédek és a leírások is pörgős, vicces, szórakoztató hangvételt adnak a történetnek, amit az írónő az egész könyvön át tart, és végig visz.
A karaktereink valóban kétlábon járó sztereotípiák, szinte már karikatúrái önmaguknak, de ez a könyv olvasása során nem kell, hogy zavarja az olvasót, hiszen egyértelműen az írónk sem a realisztikus karakterábrázolásra törekedett, sokkal inkább az ennek ellentéte által keltett komikumra helyezte a hangsúlyt.
A könyvet mindenkinek ajánljuk, aki egy kis kikapcsolódásra, és oktalanul nagy mennyiségű félmeztelen férfi főszereplőkre vágyik, továbbá nem riad vissza a felnőtt tartalmaktól sem. Mi határozottan – ismét – megtanultuk, hogy nem ítélhetjük meg a könyvet a borítója alapján.

Grátisz
Annyiszor láttuk már online, hogy emberek "readathon"-okat tartanak, hogy úgy gondoltuk itt az ideje nekünk is kipróbálnunk. Este 9re összecsődítettük a társaságot, elővettük a könyveket és úgy gondoltuk rituális átolvassuk az éjszakát. Végülis milyen nehéz lehet.... igaz?
Az volt. Az első emberek hajnal 2 körül adták fel, aztá 4-5 óra felé elértük a holtpontot, ahonnan senki sem jutott tovább.
De nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt egy olyan dolgot, amit legtöbbször egyedül csinál az ember megosztani másokkal is. Rengeteget nevettünk, és bár egyikünk sem végzett a könyvével, mi sikernek könyveljük el az estét :)
Grátisz