A Sztori

A kapcsolati térképünkön 3 térképdarabot rajzoltunk azokhoz az emberekhez akiknek a tulajdonában vannak a térképdarabok.
A főszereplő, Alosa van közepén, köré írtuk a többi mellékszereplőt.
Riden és Draxen legénységéből csak két embert írtunk fel a térképre, mert csak velük van valamennyire kapcsolatban Alosa.
Oldalt a hajó meg azt jelzi, hogy a történet a tengeren játszódik és kalózokról szól.

Behálózva
Könyvajánló

A Kalózkirály lánya

Tricia Levenseller kalózos sorozatának első kötete a 17 éves Alosa kapitányról szól, aki, ahogy a cím is sejteti, a Kalózkirály lánya. A történet egy eléggé átlátszó tervvel indul: Alosa elfogatja magát az Allemos fivérekkel, és megpróbál ellopni tőlük egy térképdarabot, amit össze kell illeszteni másik kettővel, és az összerakott térképpel lehet eljutni Isla de Canta-ra, ahol mindenkit mesés kincs vár.

Mi személy szerint nem nagyon csíptük ezt a könyvet, már csak azért sem, mert a főszereplő egy nagyképű, pökhendi és kényes lány, aki minden második gondolatmenetben azt mondogatja, hogy: „nem tudják, mire vagyok képes” meg: „titkolnom kell a képességeimet”, és egyszerűen az ember agyára megy! Azonkívül sok volt a szóismétlés, a történet szörnyen klisés, és egyszerűen zavaró Alosa természete és állandó kommentárja/önkommentje; önkommentelése.
Volt egy pár „normális” szereplő, akiket lehet szeretni, de ezen kívül az egyetlen élvezhető dolog az Alosa és Riden közt kibontakozó szerelmi szál. Az író nem nagyon ragadta meg a történelmi kalózság lényegét, inkább a szirénmitológiára és a popkultúra által átírt kalóztörténetekre hagyatkozott, ami nem volt ínyünkre, mert az ilyesfajta kalózos történetek már el vannak nyűve, az újak mind egy kaptafára készülnek.

Az fentiek alapján nyilvánvaló, hogy nem ajánljuk ezt a könyv(sorozatot) senkinek, de ha egy mazochista mégis el szeretné olvasni, akkor azt csak 13-14 éves kortól tegye! De komolyan, ha kalózosat akar az ember, akkor nézze inkább a Karib-tenger kalózait!