A Sztori

Behálózva
Könyvajánló

Delia Owens 2018-ban publikált, „Ahol a folyami rákok énekelnek” című regényéről fogunk írni ebben az ajánlóban. 

A regény olvasása közben egy rejtélyes haláleset utáni nyomozás közepébe csöppenünk. A szereplőket csak visszaemlékezésekből ismerjük meg, miközben a tárgyaláson egyre többet tudunk meg az esetről. Így szerzünk tudomást a főszereplő, Kya életének tragikus körülményeiről. A lánynak egyedül kellett felnőnie és senkire sem számíthatott. Amikor pedig kezdte úgy érezni, hogy ez talán mégsincs így, akkor megint bebizonyosodott, hogy egyedül kell boldogulnia.

A mű társadalomkritikát és ellentéteket is megfogalmaz, mint a feketék-fehérek, gazdagok-szegények. Bemutatja továbbá azt is, hogy milyen hatással lehet egy ember életére, ha nap mint nap előítéletek és megbélyegzések sokassága veszi körbe.

Az Ahol a folyami rákok énekelnek egy rendkívül érdekes és eseménydús történet, amely úgy hat az érzelmekre, ahogyan a víz jár a láposban. Egyszer fent, egyszer lent, de mindig mozgásban. Amikor pedig az olvasó elengedi magát és azt hiszi, hogy ő már mindent tud, megérkezik a dagály és mindent elmos.

A könyvet azoknak a 16 év felettieknek ajánlanánk, akik szívesen felülnének egy érzelmi hullámvasútra Észak-Karolinában, ami elviszi őket egy felejthetetlen utazásra a láp gyönyörű vidékén.