A Sztori

A kapcsolati hálónál a főszereplő, Anna került középpontba. Köré csoportosítottuk a történet főbb szereplőit. A regény sok szereplőt megmozgatott, így csak a cselekmény szempontjából fontosakra fókuszáltunk. Az elrejtett információnk a fürj.

Behálózva
Könyvajánló

Karády Anna: A füredi lány

Történelmi romantikus egy kis csavarra? A füredi lány pont ezt adja nekünk. A főhősnőnk, Anna egy véletlen folytán időutazóvá válik és irány az 1763-as esztendő Balatonfürede, vagyis korabeli néven Füred. A könyv nagy erőssége a hiteles atmoszféra. Anna szemszögén át folyamatosan megismerjük a kort. A paraszti világ, a nemesi pompa és a kor orvosi gyakorlatai szépen, a történetbe ágyazódva jelennek meg. A leírások érdekesek, bár néhol a cselekmény rovására mennek. Természetesen jó romantikus kötethez híven itt is hamar megismerkedünk a főhősnő szerelmével. Mihály, a helyi földesúr egy előrehaladott gondolkodású, szimpatikus karakter lett. Anna és az ő jelenetei adják a történet fő vonalát. A karakterek közül a mellékszereplők is kiemelkednek, látszik, hogy nem sablonos szereplőknek vannak megírva. A történelmi romantikus könyvek kedvelőinek ajánlott olvasmány és pozitívum, hogy a magyar történelem egy szeletébe tekinthetünk be.

Csillag: 4/5

Grátisz
Méliusz Juhász Péter évfordulója alkalmából Debrecenben különböző programok voltak a reformátorhoz kapcsolódva. Ennek egyik alkalma volt a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára által szervezett Emlékülés. Méliusz egyik kézirata jelent meg könyv formájában, az eredeti művet pedig egy tárlóban csodálhattuk meg.
Grátisz