A Sztori

Body

Donna Summer - I feel love
https://www.youtube.com/watch?v=Nm-ISatLDG0&list=PLQEA5lSX4c8P5FzlQmbzf… - A könyv elején leírt szerelmi szálak miatt

Alice Cooper - Poison
https://www.youtube.com/watch?v=Qq4j1LtCdww&fbclid=IwAR3MiZqgV0DhUpQvW_… - A gyilkossá módja mindig utal a tettesre. Ha méreggel gyilkolnak, csak nő állhat a háttérben.

Aloe Blacc - I need a dollar
https://www.youtube.com/watch?v=nFZP8zQ5kzk&fbclid=IwAR1IevUURQ0GahjnxU… - A pénz az mindig nagy úr.

Könyvajánló

Ha krimi, akkor Agatha Christie és ez nem is kérdés. Ebben a témakörben nem is lehetett volna mást olvasni, mint Agatha Christie könyvet. Ő a krimi királynője. Nincs még egy olyan író, akit hozzá lehetne hasonlítani. Az írónő 132 évvel ezelőtt született, de művei a mai kor embereit is szórakoztatják, letaglózzák, felkelti az érdeklődésük.
Vajon ezt hogyan éri el? Nagyon egyszerűen úgy tudnám megválaszolni, hogy bármennyi idő is telt el az emberi kapcsolatok nem változnak. Változhat a frizura, a divat, a stílus, de az emberi tulajdonságok és a kapcsolatok megmaradnak. Olyan örökös problémákkal küzdünk körbe-körbe, mint a szerelem és a pénz.
A gyöngyöző cián c. művében rögtön a háttérben meghúzódó szerelmi szálakkal szembesültünk. Az ellentétek nyomasztóan hatnak az emberi lélekre és az érintetteken kívül a külső szemlélőkre is hatással vannak. Bár a szerelmes férj és a szerető kapcsolata sosem fenékig tejfel, de néha a férj is lehet kívánatos és másik nő számára. Mit képes megtenni egy nő a plátói szerelmért? Egyáltalán plátói szerelem? Szerelméért cselekszik vagy a van még más is a háttérben?
Az emberi kapcsolatok másik befolyásolója az érzelmeken kívül a pénz, a hatalom birtoklása. Meddig megy el az ember pénzszerzés céljából? Saját családját is képes érte becsapni?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel a mű olvasás közben.
Csak ajánlani tudom!