A Sztori

Body

Jeremy és Verity kapcsolata: Him & I -G-Eazy & Halsey: https://www.youtube.com/watch?v=SA7AIQw-7Ms
Őszintén szólva Jeremy és Verity kapcsolata olyan, mint egy vonatbaleset. Borzasztóan gyors, szinte mindenki megsérül a végén és mégsem tudja egyikük sem megállítani.
A dalszövegnek ez a része
„He’s out his head, I’m out my mind
We got that love, the crazy kind
I am his, and he is mine
In the end it’s him and I, him and I”
pedig jól leírja, hogy a szerelmükben egyikük sem tud igazán józanul dönteni, sokkal erősebbek az egymás iránti szélsőséges érzelmeik.

Verity és Lowen kapcsolata: J2 - Every Breath You Take (feat. StarGzrLily): https://www.youtube.com/watch?v=GlnVZH3pHqA
Talán kettőjük dinamikája volt a könyv legérdekesebb része, mert szinte folyamatosan figyelik és méregetik egymást, próbálnak túljárni a másik eszén bizonyos szempontból, de eközben a húzd-meg ereszd meg játék közben kiderül, hogy mennyire hasonló karakterek sok szempontból. Lowen és Verity kapcsolatához az Every Breath You Take feldolgozását választottuk, mert ez a dal az eredetinek egy sötétebb változata, másrészt pedig a dal üzenete egyértelműen passzol a kapcsolatukhoz: „Minden levegővételedet figyelem (Every breath you take)”.

Lowen és Jeremy kapcsolata: Avicci – Addicted to you: https://www.youtube.com/watch?v=Qc9c12q3mrc
A kapcsolatuk nagyon gyorsan válik nagyon komollyá, és ebben az egymás iránti vágyuk komoly szerepet játszik. Az érdekes kettőjüknél, hogy bár egyszer-egyszer felüti a fejét a gondolat köztük, hogy túl gyors a tempó, mégsem érzik át ezt igazán ennek a súlyát. Ha pedig egy szóval kellene jellemezni a kapcsolatukat: függőség. Ezért is választottuk Avicci Addicted to you című számát, mert nem csak a dal pörgős ritmusa, de a szövege is remekül körülírja a Jeremy és Lowen közti köteléket.+

+1: Verity levele, és a helyzet, amit teremt: Everything I wanted: https://www.youtube.com/watch?v=rodyJ8gGEFc
A levélből derül ki igazán, hogy Verity helyzete milyen kilátástalan. Teljesen elmosódott, hogy mi az igazság és mi fikció, csak egy valami biztos: már semmi nem lesz olyan, mint korábban. És ez a felismerés szerintünk Veritynek a legnehezebb, mert megvolt mindene, de szép lassan mindent el is veszít, még az életét is. A dalnak a hangulata, és az alábbi szövegrészlete pedig remekül vissza tudja ezt az először kétségbeesett, majd belenyugvó érzést:
„I tried to scream
But my head was underwater
They called me weak
Like I'm not just somebody's daughter
Coulda been a nightmare
But it felt like they were right there
And it feels like yesterday was a year ago
But I don't wanna let anybody know
'Cause everybody wants something from me now”

Grátisz
Grátisz
A grátisz feladatnál egy plakátot késztettünk, de végül nem tudtuk kinyomtatni. Így mellékelve feltöltöttük az eredeti tervet, és a könyvtár mellett kitett változatot is. A plakát alján le lehet tépni a cetliket, cetlik másik oldalára pedig egy-egy passzoló könyv cím került.
Könyvajánló

A mostani fordulóhoz a Verity című könyvet választottuk Colleen Hoovertől. Mindketten nézegettük már korábban ezt a könyvet, de úgy gondoltuk, most itt a remek alkalom, hogy végre neki is álljunk.
A könyvben 3 főbb szereplő körül szövődnek az események. Az egyikük, Lowen az anyagi gondokkal küszködő írónő – aki a legfőbb elbeszélőnk is- a mű elején találkozik egy férfival, Jeremyvel, aki különös ajánlatot tesz a nőnek: fejezze be bestseller szerző felesége, Verity sikersorozatát, mert Ő maga már nem képes erre. A történet akkor indul be igazán, amikor Lowen elfogadja a férfi ajánlatát, és ennek keretében eltölt néhány napot Jeremy és Verity házában, hogy anyagot gyűjtsön a munkához. Itt Lowen szembesül a különös ajánlat mögött meghúzódó igazi okkal, valamint rátalál Verity brutális vallomásokat rejtő önéletrajzára is.
Az igazat megvallva ez a könyv több szempontból is zseniális. Leginkább az tetszett benne, hogy morálisan mennyire szürkék a karakterek és, hogy milyen jól sikerült párhuzamot rajzolni Lowen és Verity közé, főleg a Jeremy-vel való kapcsolatukon keresztül. Maga a történet lendületes, pergő ritmusú, szinte olvastatja magát, a hangulata pedig olyan, mint a vihar előtti csend: mind tudjuk, hogy valami elkerülhetetlen lesz a vége, mégis kíváncsiak vagyunk, hogy pontosan mi is lesz az.
És az a levél az utolsó oldalokon… az az igazi csattanója az egész történetnek. Emellett pedig a legjobb mutatója annak, hogy mennyire könnyű elmosni a határt a valóság és a fikció között; és annak is jó példája, hogy valamit igaznak vagy hamisnak láttunk, az sokszor csak attól függ, hogy kinek a szemén keresztül szemléljük az eseményeket.
Összességében mindkettőnknek nagyon tetszett Colleen Hoover könyve, kifejezetten jól állt az írónőnek ez a zsáner. Bár a három főszereplő közül egyikük sem igazán szimpatikus, a köztük kialakuló kapcsolatok és a mélyben rejtőző titkok miatt mindenkinek ajánljuk elolvasásra. (De azért inkább csak egy adott kor felett.)