A Sztori

Könyvajánló

Tracy Wolff – Sóvárgás
Mindannyian egyetértünk abban, hogy a könyv vége túl hatásvadász és az írónő túlzottan nyitva hagyta a befejezést. Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy sorozat első része, de nagyon meghökkentett minket a lezárás. Emellett, a cselekmény szükségtelenül lassan fejlődött ki, ezzel az egész vontatott és unalmas. A karakterek a legkevésbé se nyerték el a tetszésünket. Felszínesek és kiszámíthatóak. Mivel ez a könyv egy fantasy, így érthető a sok természetfeletti, de az írónő kissé túltolta. A regény világa így tele van ismeretlen tényezőkkel, új lényekkel. Az olvasó számára ezáltal zavaros a történet, nehéz követni.
A könyvet olyanoknak ajánljuk, akiknek tetszett az Alkonyat könyvsorozat, és a Vámpírnaplók sorozat. De mindezek előtt azoknak, akik szeretik a vámpíros, boszorkányos és egyéb természetfeletti lénykekkel teli könyveket. Ha korról beszélünk, akkor a mindenképpen 16 éves kor felett, javasoljuk az olvasóknak. Ezen felül meg kell említenünk, hogy a regényben előfordul pár véres jelenet, ezzel az olvasóknak általában számolniuk kell, ha fanatsyt olvasnak.
Attól függetlenül, hogy nem vagyunk a legjobb véleménnyel a könyvről, értékeljük, hogy mélyebb témákat is érint. Bár ez egy fantasy, szó van benne a gyászról és a pánikrohamokról, ezzel is bizonyítva, hogy nem lehet bekategorizálni egy műfajt, vagy általánosítani azt.
Ez a könyv megmutatta, hogy nem szabad félni segítséget kérni, vagy önmagunkat adni. Jobban járunk, ha nyitunk az emberek felé és nem bezárkózunk. Nem szabad magunkban tartani a problémáinkat és örlődni azokon.
Összességében, nem az a féle könyv volt, mit soha többet nem olvasnánk. De nem gondoljuk, hogy a közeljövőben lesz közünk hozzá. Tipikusan az a fajta, amit egyszer elolvas az ember, de nem tesz rá túl nagy benyomást.