A Sztori

Könyvajánló

Mi ebben a fordulóban az It Ends With Us című könyvet választottuk Colleen Hoover-től
A történetnek három főbb szereplője van Lily , Ryle és Atlas.
A nyitó jelenetben Lily egy tetőn ismerkedik meg Ryle-vel a nagymenő idegsebésszel akivel rögtön egymásba habarodnak.
Lily és Ryle az első találkozásuknál hogy jobban megismerjék egymást az a kifejezést használták hogy " Naked Truth" (ami annyit jelent hogy kendőzetlen igazság ) ilyenkor mindig kimondták amire éppen gondoltak és nem szépítettek semmit mondanivalójukon.
Az idő haladtával egyre jobban kezdik megismerni egymást és kezdenek érzelmeket érezni a másik iránt
A boldogságuk egészen addig felhőtlen amíg fel nem bukkan Lily régi szerelme Atlas ami egy kicsit felbolygatja a két szerelmes életét.
Ha nem lenne elég Atlas megjelenése, Ryle hirtelen felindulásból olyat tesz, ami miatt Lily másként tekint már rá...
Vajon Atlas felbukkanása ketté szakítja a kialakult kapcsolatot , vagy maga Ryle teszi tönkre a cselekedetèvel ami miatt Lily másként érez iránta?
A regény nagy részében romantikus de Colleen olyan társadalmi problémát boncolgat benne mint a családon belüli erőszak.
Mi ezt olyan 16 felüli fiataloknak ajánljuk akik nem csak egy szerelmes regényt szeretnének olvasni aminek happy end a vége hanem valamit aminek a cselekménye és a végkifejlete is inkább a valós életet mutatja be ami sok olvasónak segítségül szolgálhat.
Az írónő arra akar rávilágít minket olvasokat hogy a családon belüli erőszak nem fekete-fehér. Kívülről egyszerűnek tűnhet, de ha az ember ebben él, akkor közel sem olyan könnyű helyzet.
Colleen viszont az olvasás után teszi fel a pontot az i-re amikor a szerzői utószóban leírja hogy a regény részben az édesanyja története és hogy ő is megtapasztalta hogy milyen egy ilyen helyzetben élni.