A Sztori

Rövid ajánló a könyhöz
https://www.youtube.com/shorts/tRvrvPxg05I

Könyvajánló

Agatha Christie: Gyöngyöző cián

Már az írónő személye is felkelti a figyelmünket, hiszen mind a mai napig a legismertebb krimiírónő. A cím maga is kíváncsivá tesz bennünket: Gyöngyöző cián. A történet ismeretében is találó a címválasztás hiszen a gyilkosság pezsgőbe csepegtetett, azonnal ható méreg, a cián okozta. A történet remekül van elbeszélve, megismerjük a szereplők, különösen a főszereplő életútját, egészen a tragikus estéig. A címszereplő, akit visszaemlékezések alapján ismerünk meg különösen kulcsfontosságú már a neve is: Rosemary, mely annyit tesz rozmaring, az angoloknál pedig ez az emlékezést jelenti. A hat ember, akik legközelebb álltak az elhunythoz, vagy legalábbis valamilyen formában kapcsolat volt közöttük.
Olvasás közben figyelnünk kellett, mert köztudott, hogy a krimikben minden mozzanat, minden apró cselekmény, minden szereplő, legyen az fő- vagy mellékszereplő fontos.
A történet felénél a cselekményben nem várt fordulat következett be, mely összezavarta a megoldani látszó képletet. A regénynek sikerült elérnie, hogy valamennyi szereplő gyanús, és egytől egyig mindenkinek lehetett oka a gyilkosságra. Én, személy szerint másokra gyanakodtam, nem jöttem rá, hogy ki(k) az igazi gyilkos(ok) a történetben.

Értékelés: 5/5