A Sztori

Könyvajánló

A Mindketten meghalnak a végén egy rendkívül szívszorító, fontos üzenetet közvetítő történet, melynek alapkoncepciója igen csak érdekes: egy olyan különleges világban játszódik, melyben egy megalakult szervezet – a Halál-Hírek – minden nap értesíti azokat az embereket, akiknek élete aznap véget ér, ezzel megadva a lehetőséget, hogy felkészülhessenek a halálukra.
A történet főszereplői, Mateo és Rufus ugyanazon az őszi éjszakán kapják meg hívásukat a Halál-Hírektől, sorsuk ezzel pedig végérvényesen összefonódik. A szerencsétlen körülmények miatt végnapjukat mindketten magányosan kezdik, de sorsszerűen egymásra találnak az Utolsó Barát alkalmazással, amely lehetőséget nyújt a végnapjukat töltő Kilépőknek találni egy olyan utolsó társat, akivel együtt felkészülhetnek a túlvilágra távozásra.
Ugyan Mateo egész életében egy zárkózott, magába burkolózó és tartózkodó fiú volt, de Rufusszal való megismerkedése ráveszi arra, hogy kilépjen szobája látszólagos biztonságából azért, hogy utolsó napján elkezdjen igazán élni.
Találkozásukkor a két fiú nagyon hamar egymásra hangolódik, és rögtön egymás támaszaivá válnak. Az együtt töltött nap során elbúcsúznak szeretteiktől, miközben igyekeznek kihasználni maradék életük minden percét, élményeket szerezni, mialatt folyamatosan megismerik egymást, és kapcsolatuk egyre jobban elmélyül. Bármennyire is fájdalmas a tudat, hogy életük hamarosan véget ér, Mateo és Rufus mindvégig együtt maradnak, és végigkísérik egymást az úton egészen a legvégéig.
A történet alapötlete nagyon különleges és egyedi, az írótól pedig egy remek kivitelezést láthattunk. Ahogyan másokban, bennünk is felmerült a kérdés, hogy mégis mennyire lenne jó egy olyan világban élni, ahol létezik a Halál-Hírek, és ahol az ember minden éjszaka azon aggódik, mikor érkezik egy hívás a halála bejelentéséről.
A mindössze egy napot felölelő történet megmutatja, sosem késő elkezdeni élni, mégis mennyire fontos, hogy minden nap minden egyes percét értékeljük, és úgy éljük meg, mintha az lenne az utolsó.
A Mindketten meghalnak a végén egy szívbemarkolóan gyönyörű és megrázó történet szerelemről, barátságról és elmúlásról, melynek olvasását, függetlenül attól, mennyire fájdalmas volt, nagyon élveztük.

Grátisz
Csapatunk január 25-én a Hajdúböszörményi Kertész László Városi Könyvtárban megrendezett könyvbemutatón és kiállításon vett részt.
Február 24-én szintén a könyvtár szervezése által mi is megkereshettük a városban eldugott könyvek egyikét.
Grátisz