A Sztori

Film: https://drive.google.com/file/d/1yJPSgL7xGduHsU7MLDJr3T__ARFfyoK1/view?…
A filmben a képek a cselekményt ábrázolják, azonban figyeltünk arra, hogy ne áruljuk el a könyv végén a legizgalmasabb részeket, de azért bemutassuk velük, min is megy keresztül Willa amíg a testvérét keresi.
Aláfestésnek azért választottuk ezt a dalt, mert a hegedű a könyv végén fontos szerepet kap, ugyan nem a cselekmény fő ágán, de ezáltal a főszereplőnk múltjáról többet tudhatunk meg.

Könyvajánló

Ez volt az első könyvünk az írőnőtől, és bár egyikőnknek sem lett a kedvence, egy egész jó könyvet olvastunk. A borító keltette fel a figyelmünket a könyvvel kapcsolatban, ami szerintünk elképesztően jól néz ki, nagyon illik a történethez.
A történet abban az időben játszódik, amikor a tudás és szabad akarat nem becsülendő dolog , hanem elítélendő volt az emberek szemében, az olvasás és írás pedig boszorkányságnak számított. Ennek ellenére a főszereplő Fernsby lányok mind tudnak olvasni a nagymamájuknak köszönhetően, és rengeteg történetet, legendát ismernek az őket körülvevő mocsárról. Ebben az időben az emberek nagyon-nagyon babonások voltak, az életüket gyakran a babonák határozták meg. Ezt mi nagyon érdekesnek találtuk, hisz ma már ezt elképzelhetetlennek tartjuk. A főszereplő lányok életét is végigkíséri egy átok, ami előre leírja a nővérek életét. Az édesapjuk nagyon hisz ebben, ezért utálja a legkisebb lányát, és görcsösen ragaszkodik az átok beteljesüléséhez. Rögtön a történet elején férjhez adja Grace-t, a legidősebb nővért egy lóért cserébe, és az elkeseredett lánynak a Telihold vásár utolsó éjszakája után nyoma vész.
Pár hónappal az eltűnése után a húga, Willa borzasztóan összeveszik az apjukkal, aki ezért nem is engedi be a házba aludni, az udvarba száműzi a fiatal lányt. Willa ezt nem tűri el, ezért az éjszaka folyamán elindul megkeresni a nővérét. Rengeteg borzalman vezet keresztül az útja, át kell kelnie a mocsarakon, amiben nagymamája meséi szerint borzalmas lények laknak. Willa nemcsak a csőcselékkel száll szembe az útja során, hanem kora legnagyobb ellenségével, a félelemmel is. A lány a történetben hatalmas személyiségfejlődésen megy keresztül, hisz az elején Willa egy gyámoltalan kislány, a végén pedig már szinte egy magabiztos nő. A könyv Willa útját meséli el, majd egy váratlan fordulattal az utána következő eseményeket. Kiderül benne, hogy a mocsárban tényleg vannak-e gonosz szörnyek, hogy milyen titkok lakoznak a lányok apjának múltjában, és vajon a lányok nagyija tényleg ,,boszorkány" volt-e.
A cselekményt színesítik és átszövik a babonákból és hidelemekből táplálkozó félelmek, amelyek sok esetben tragédiába torkollnak, több meglepő haláleset is történik ez okból a történetben. Nagyon szépen megmutatja a cselekmény, hogyan tudnak minket irányítani a félelemmel, ha hagyjuk.
A végkifejlet minket nagyon meglepett, kicsit sem szokványos dolgokkal zárul a könyv. Kicsit zavaros is volt számunkra a befejezés, nem vagyunk ilyen extrém végekhez szokva, viszont így utólag jó, hogy így alakultak a történtek.
Nagyon izgalmas történetet olvastunk, amit végig átitatott a testvéri szeretet. A lányok a borzalmas apjuk mellett is megtalálták az élet szépségét, és a sok szörnyűség között is összetartottak.
Mi nagyon ajánljuk mindenkinek ezt a könyvet, aki egy különleges, néhol már szinte félelmetes, varázslattal átitatott mesét szeretne olvasni 6 nővérről, akik egy borzasztó korszakban élve is nagyon önállóak és bátrak tudtak maradni.

Grátisz
Unokatestvéreimnek és a húgomnak tartottam egy kis könyves délutánt. Többször is szóba került már, hogy nem igazán szeretnek és nem szoktak olvasni, ezért úgy gondoltam ha közösen ülünk le, és utána meg is beszéljük az olvasottakat, az még izgalmasabbá és élvezhetőbbé teszi az olvasás élményét számukra, és remélem, hogy motiváltabbak lesznek a későbbiekben.
A legidősebb unokatesóm az első Harry Potter könyvet olvassa, és nagyon tetszik neki. A másik unokatesóm az Egy Ropi naplóját olvassa, ami nagyon népszerű az ő korosztályában, több osztálytársa is olvasta, és azt mondta szerinte is humoros és megérti miért olvassák ennyien. A húgom az Egy Zizi naplóját olvassa, én ajánlottam neki, mivel mikor annyi idős voltam, mint ő nekem is nagyon tetszett, és úgy gondoltam ő is élvezni fogja. A legkisebb unokatesóm még óvodás, olvasni nem tud, de a képeket nézegetve is megérette a történetet:)
Grátisz