Rick Yancey – Az ötödik hullám

Forduló
1. forduló

"Csak akkor maradsz életben,ha egyedül maradsz."- ez sok ember számára végtelenül ijesztő gondolat, de Az ötödik hullám főhősnője megküzd a félelmeivel. A benne levő akarat és remény visz végig bennünket, olvasókat a könyv történetén. Hiszen végig kilátástalannak látjuk benne az emberiség jövőjét, de a "jó" oldalon álló szereplők mindig találnak menekvést. Amikor azonban megjelenik a földönkívüli anyahajó a Föld felett, akkor úgy tűnik, hogy nincs többé... Fordulatokban bővelkedő a sztori, a feszültség mindvégig fennmarad az események sodrában.

 A könyv mozgalmasságát az adja, hogy Cassie, a főhősnő folyamatos mozgásban van, mert nem bízhat meg senkiben és semmiben. Abban hisz rendületlenül, hogy a Földön ő az utolsó élő ember – és ez az egyetlen dolog, amiben bizonyos lehet.  Élni akar és menni tovább, mert meg akarja találni a testvérét.

Az egyik legérdekesebb szereplő Evan, akin keresztül a szerelmi szál is megjelenik a történetben. Végig kérdések sorát veti fel a kapcsolatuk, a bizalom vágyát és a szereplők vívódását nagyon jól ábrázolja az író.

Miért is volt izgalmas elolvasni még ezt a könyvet? Mert az űrlények kérdéskörével egy olyan témát dolgoz fel, ami a társadalmat régóta foglalkoztatja és most is kettéosztja. A könyvben létezik az űrlények világa és egyértelműen a "rossz", a "leigázó" szerepében jelennek benne meg. Vajon sikerül végképp eltörölniük az emberiséget és elfoglalni a Földet?
Vajon Cassie csalódni fog Evanban? Vajon túléli és megmenti végül a világot és a testvérét?

 

Barátság
8
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
7
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
9
Erőszak
10
Izgalom
9
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
2
Szerelem
8
Sírtam rajta
7
Tetszett
10
Varázslatos történet
8