Játékszabály

Lépj a hatvani Csoportnélküliek és a szegedi Lyra csapat nyomdokaiba, és legyen a Te csapatod A Nagy Könyves Beavatás győztese 2018-ban!

Ismered Veronica Roth A beavatott című trilógiáját? Esetleg láttad a könyvből készült mozifilmet is?
Ha tehetnéd, Te melyik csoportot választanád a Választási Ünnepség során?

Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 21 éves és legalább annyira bátor vagy, mint Tris és Négyes, akkor jelentkezz A Nagy Könyves Beavatás – A végtelen forrás című kreatív olvasásnépszerűsítő játékra! Hozd magaddal barátaidat is, alkossatok 3-5 fős csoportokat!

Miről is szól A Nagy Könyves Beavatás?

Az öt hónapig tartó versengés a Választási Ünnepséggel indul 2017. október 2-tól. Ezen a napon e-mailben értesülsz arról, hogy a verseny ideje alatt melyik csoportot képviseled majd csapatoddal! Tartozz a Barátságosak, a Bátrak, a Csoportnélküliek, az Elfajzottak, a Műveltek, az Őszinték vagy az Önfeláldozók csoportjába!

Mondd meg Te az egész országnak, mit érdemes olvasni, készíts könyvajánlókat!

7 fordulón át a Könyvválasztóból jelölheted meg, hogy melyik lesz az a 7 könyv, amelyet csoportoddal közösen olvasol el és dolgozzátok föl azokat a Beavató lapon.

A játék során szükséged lesz a képzelőerődre, a fantáziádra, az ügyességedre is, hiszen a választott könyvhöz egy kreatív feladat is társul! Tervezd meg a saját szimulációs játékodat, játssz vissza egy jelenetet, reklámozd a könyvet különböző eszközökkel, készíts képregényt, keress a könyv hangulatához illő zenéket, melyeket később is szívesen hallgatnál a könyv olvasása közben! Össze tudnád foglalni 160 karakterben egy több száz oldalas könyvnek a tartalmát? Szívesen kipróbálnád, hogy milyen írónak lenni? Igazi rajongóvá váltál a könyv elolvasása után? Akkor lehetőséged lesz a történet egyes jeleneteit átírni vagy előzményt készíteni hozzá, esetleg felveheted az események fonalát ott, ahol az író abbahagyta!

A 7 forduló során a Beavatott klubokban érdekes, Neked szóló könyvtári programokon vehetsz részt és találkozhatsz más csoportok tagjaival is!

Ha elég bátor vagy, hogy egészen 2018. március végéig a játék részese legyél, akkor nem kell mást tenned, mint kitöltetni A Nagy Könyves Beavatás weboldalán, nagykonyvesbeavatas.hu-n egy Jelentkezési lapot vagy személyesen, a Hozzád legközelebb eső könyvtárban nyújthatod be nevezési szándékodat csapatoddal együtt!

Kitartásotokat értékelni fogjuk könyvcsomaggal, a többi ajándék pedig legyen meglepetés!

Találkozzunk még idén, október 2-tól a Választási Ünnepségeken, jövőre pedig a Záró Ünnepségen!

„Avasd be Te az olvasót kedvenc könyveid világába!”