Kalapos Éva: Massza

Visszajátszás kép

OLVASOKK!

A képen a könyv azon része jelenik meg, amikor Győző és Subi már áttértek a zaklatás internetes formájára és Patrik akár ötven üzenetet is kap egy órán belül. Már azért nem alszik, mert már fél ugyanakkor szinte várja az újabb üzeneteket. A falon az általunk legdurvábbnak vélt irományuk tűnik fel a Lénnyel egyetemben, amivel azt igyekeztünk jelezni, hogy a szerepe már elkezdett eluralkodni rajta és a személyisége részévé válva mindenhova kíséri.

Nicola Yoon-Minden, minden

Visszajátszás kép

Nicola Yoon-Minden, minden: egy olyan történet, melyben egy Madelin nevezetű igen ritka betegséggel küzdő lány a főszereplő. Anyja, aki nemakarja, hogy bármi baja legyen már kiskora óta a szupersteríl házban tartja és minden nap ellenőrzi az àllapotát. Carla egy ápolónő, aki egész régóta foglalkozik Madelinnel egy nap megengedi, hogy az újjonan érkező szomszédfiú Olly bemehessen a házba és találkozon Madelinnel. Ezt az anyja megtudja és sok vita lesz kötük. Madelin megszökött Ollyval a tengerhez jólérzik magukat, de Madelin rosszul lett és korházba kerűlt.

Amy Plum: Álomcsapda

Visszajátszás kép

A képen a bizonyos rejtélyes rémálmot jelenítettük meg, amiről csak a könyv teljes elolvasása után sejthettük, kié is lehet pontosan.
Az első képkocka a koporsón belüli pillanatok egyikét szimbolizálja, a második pedig azt mutatja be, mikor a temetőben a kint lévők segítenek az élve eltemetett társaikon.

Veronica Roth - Négyes

Visszajátszás kép

Minket Négyes félelmei ragadtak meg, ezt igyekeztünk vegyes technikával, a rajzok és a fotó kombinációjával megjeleníteni.
A modellünkre ráfestettük a filmből ismert Négyes tetoválásait, majd egy fekete vászon előtt képeket készítettünk róla. 
A félelmeket papírra megrajzoltuk, majd ezeknek a beszkennelése után szerkesztettük őket össze.

A folyamatról készült timelapse-t a következő linken lehet megtekinteni:

Nalini Singh: Angyalvér

Visszajátszás kép

"Elena vérszagot érzett. Ráébredt, hogy ez a saját vérének a szaga.(...) Az angyal kényszerítette rá, hogy megsebezze magát. Meg akarta mutatni, hogy számára Elena csak egy játékszer.(...) A lány viszont ahelyett, hogy ellenállt volna, csak még keményebben rászorított a pengére."

Marie Lu: Az ifjú kiválasztottak

Visszajátszás kép

"A rózsák olyan gyönyörűek,sóhajtja Violetta a maga ártatlan módján,miközben a könyv képeit csodálja. (...) ... kimerészkedek a kertbe megnézni a rózsabokrainkat. Alaposan szemügyre veszem az egyik rózsát, aztán a görbe gyűrűsujjamra nézek,amit apám tört el egy évvel korábban. Valami furcsa késztetésre kinyújtom a kezem, és megragadom a rózsa szárát. Tucatnyi tüske tép a tenyerem húsába. (...) Végül elengedem,és lenyűgözve bámulom a tenyeremen viruló vércseppeket."

Stephanie Garber- Caraval

Visszajátszás kép

A mi választott jelenetünk, amikor Julian és Scarlett megérkezik a Caraval helyszínére. Szerintem ez egy fontos pillanat, mert az egész történet itt kezdődik el, lényegében itt dől el Scarlett sorsa, itt választ, hogy néző vagy játékos lesz, szóval az első komoly döntése elé áll.
 

Leiner Laura: Ég Veled

Visszajátszás kép

"Az ajtót magam mögött bezárva nekidőltem, és hagytam, hogy lecsússzak a földig, majd a térdeimet felhúzva kibőgtem magam a karkötőt szorongatva. Nem, nem azért sírtam, mert elszakadt vagy tönkrement. Meg lehet csináltatni. A bőgésem oka az volt, hogy az utolsó tárgyat, amit anyutól kaptam, kettészakadva tartottam a kezemben."