Angie Thomas: A gyűlölet amit adtál

Videó(k)

The Rose That Grew From Concrete - A dal jól tükrözi a főszereplő, Starr karakterét, hiszen ő is egy "betonból nőtt rózsa". Hiszen sok problémával kellett megküzdenie amíg újra megtalálta önmagát.

I Wonder If Heaven Got A Ghetto - Tupac dala hitelesen adja vissza, milyen egy amerikai gettóban élni, és úgy gondoljuk illik a könyv azon részeihez, ahol annak a gettónak a területén játszódik a történet, ahol Starr él.

Neil Gaiman: Csillagpor

Videó(k)

Ruelle: War of Hearts - A dalról két jelenet ugrik be nekünk. Ahogyan Tristran választ a Csillag és Victoria között a könyv végén, és a Csillag érzései a fiú iránt. Főleg, hogy tudja, a szerelméhez ment vissza Falvába, ő pedig a Falon túl várja őt egyedül, és aztán a boldogság, amit akkor érez, amikor Tristran mégis őt választja.

Kendall Kulper: A tenger boszorkánya

Videó(k)

Azért választottuk ezt a zenét, mivel szerintünk remekül passzol a könyv látvány világához és hangulatához. Nagyszerűen megmutatja hogy Avery milyen megpróbáltatásokon ment keresztül azért, hogy vissza jusson nagyanyja házához.

Leila Sales: This ​Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Videó(k)

Echosmith ~ Cool kids -  

"Wish that I could be like the cool kids
'Cause all the cool kids, they seem to fit in"

Pink ~ F*cnking perfect -

"Pretty, pretty please, don't you ever, ever feel
Like you are less than, less than f*ckin' perfect"

Camila Cabello ~ Crying In The Club -

"Ain't no crying in the club 
Let the beat carry away, your tears as they fall baby"

Rachel Crow ~ Dime -

"Ooh 'cause I'm not just a penny you can pick up off the sidewalk"

Cassandra Clare- Az angyal

Videó(k)

Kedves Zsűri!

Elnézést a nagy késedelemért, de nem engedte az oldal feltölteni a zenét.

A zene fordítása itt található: http://www.vampireknight-guilty.eoldal.hu/cikkek/media/magyar-dalszovegek.html (1. kis rész)

Neil Gaiman - Csillagpor

Videó(k)

Az egész tortenet egy Fal nevű helyen és egy Viharfok nevű helyen játszódik. Dunstan Thorn fiatalkoraban átmegy a falon ami ezt a két helyet elválasztja egymástól és a Viharfokon varazslenyek laknak a Falban pedig normál emberek. Ott találkozik Unaval aki egy hercegnő és egymásba szeretnek. Később Dustan kap egy csomagot amibe egy gyerek és egy babilon gyertya van. Elnevezése Trisztannak és pár ev múlva felnő és szerelmes lesz egy Viktória nevű lányba. A lanynak a szülinapjan Trisztan meghívja egy piknikre és ott látnak egy hullócsillagok.

W. Bruce. Cameron: Egy kutya négy élete

Videó(k)

Ezt a könyvet minden olyan embernek ajánlom aki szereti a kutyákat, és a szomorú, mégis vidám, érzelmes történeteket. A könyv inkább vidám, de a főszereplő kutya minden élete végén lesz szomorú, sírós hangulatú a könyv. Igazán élvezhető története van.

Karen Marie Moning: Keserű ébredés

Videó(k)

Összességében, azért ezeket a számokat választottuk, mert mind hangulatukban, mind szövegükben illenek a könyv egy-egy momentumához, vagy szereplőjéhez. Mindjárt kifejtjük :)

Hajdú-Antal Zsuzsanna

Videó(k)

Az első dalt azért választottuk, mert arról szól, hogy addig szeressünk, amíg van rá időnk és lehetőségünk. Dorka és Matyi szerelme is ilyen volt számunkra. Mindent elsöprő. 

A következő dal azt üzeni nekünk, hogy nincs hatalmunk a sorsunk felett csakúgy, mint Matyinak és Dorkának, akiknek nemcsak a szerelmük akadályaival kell megküzdeniük, hanem Matyinak a betegségével, Dorkának pedig a várandósság nehézségeivel. 

A Labrinth-dal hangulata visszaadja azokat az érzéseket, amiket mindenki átél az élet nehézségeivel való küzdés közben. 

Amie Kaufman & Meagan Spooner-These Broken Stars

Videó(k)

Az első számot főleg arra a részre képzeltük el, ahol az Icarusról leváll a kabinjuk és zuhannak. Viszont, ha a szövegét figyeljük a bolygón töltött idővel azonosul.

A második szám egy hangulatot kelt bennünk amit főleg a 29. fejezethez tudunk elképzelni (csókos jelenet).

A harmadik szám a báltermi találkozásra illik, mivel a háttérben klasszikus zene szólt.

A negyedik zene a legutolsó fejezethez passzol. Amikor a folyosón végre újra látják egymást, és egy teljesen új fejezetet nyitnak az életükben.

Colleen Hoover: Slammed ​– Szívcsapás

Videó(k)

Ed Sheeren 'Perfect' - jével akartuk megteremteni az édes, ártatlan és gyengéd szerelmi kapcsolat hangulatát, ami a történet legelején kialakul Lake és Will között. Ez jelképezi ugyanakkor a vihar elötti csöndet is, hiszen itt még minden rendben volt.                                                                                       

Rick Riordan – A villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak

Videó(k)

Talán ezzel a feladattal töltöttük a legtöbb időt. Ügye a mű az ókori görög hősökről szóló történetek modern köntösbe való átültetése, így hát a régi görög zenéktől el is zártuk magunkat. (bár lehet könnyebb dolgunk lett volna)

1. A szám arról szól, hogy szüksége van az énekesnek egy hősre és a könyvben is egy hősre van szükség és emellett a hangulatot is átadja.

2. Az alvilágba való utazásuk jelenetéhez passzol, mivel a dal ugyanerről szól és a hangulat is hasonló, leszámítva azt a félelmet amit visszatartanak a szereplők.

Colleen Hoover- Szívcsapás

Videó(k)

Mi ezeket a dalokat választottuk, mert szövegük nagyon szépen passzol a mű egyes részeihez. Olvasás közben rengeteg zenét hallgatunk meg és ezeken felül még nagyon sok dal illett volna hozzá de talán ezek a legszebbek. Nagyon nehéz választás volt, azt hiszem ezzel mindenki így van mert ez az öt szám nagyon kevés és fájó egy-egy szép számot kihagyni. Választásunk azért erre az öt számra eset mert gyönyörűen tükrözi Lake kimondott és kimondatlan gondolatát ahogy néhány Will-ét is. 

Julianne Donaldson-Blackmoore

Videó(k)

Mozart-Lacrimosa: Azért választottuk, mert a könyvben említést tesznek róla, hogy Kate szívesen játsza Mozart szimfóniáit zongorán. Ha meghalljuk, egyből Katherine története jut eszünkbe.

Mezei pacsirta: Kate szereti hallgatni a madár énekét. Ez mindig megnyugtatja kicsit.

Queen-I Want To Break Free: A dal ugyan nem a 19. század stílusát tükrözi, de a szövege által megtudhatjuk Katherine gondolatait.

Jenny Han: A fiúknak akiket valaha szerettem

Videó(k)

Az első dal: Chord Overstreet-Hold On. Ezt a dalt a refrénje miatt választottam. "Még szükségem van rád" ezt a mondatot a főszereplő legtöbb ismerősének elmondhatná, de legfőképp nemrég elhunyt édesanyjának.
https://www.youtube.com/watch?v=8ofCZObsnOo

A második dal: Rita Ora- Anywhere. A dalban megjelenik, hogy "nem lehetünk barátok", amiről egyből Josh, Lara szomszédja jutott eszembe.
https://www.youtube.com/watch?v=ksdAs4LBRq8

J. P. Delaney : A lány a múltból

Videó(k)

Requiem For A Dream Full Song, mert az egész sztori feszült.

Mission Impossible Theme, mert az egész történet a nyomozásról szól.

Kylie Minogue - Can't Get You Out Of My Head, mert ez a zene szólt a házi bulin.

Nicole Christie: Érzéki csalódás

Videó(k)

1,  Ariana Grande: Into You

„Got everyone watchin’ us

so baby, let’s keep it secret

A little bit scandalous

but baby, don’t let them see it”

„Nem szeretném, hogy bárki is tudja,

        ezért bébi, tartsuk titokban.

       Egy kicsit botrányos,

de drágám, ne engedjük, hogy lássák”