Kazuro Ishiguro: Ne engedj el

Videó-jelenet

Nem a legkönnyebb kreatív feladat közé tartozik....főleg hogy a laptopom a legtöbb videóvágó programmal nem volt kompatibilis. A movie maker az egész rendszert lefagyasztotta a csapattársakkal, akik szintén nem egy számítógép guruk. 5 óránkba telt csak a megfelelő program megkeresése, amely tetszik a gépnek. 

Jill Hathaway-Slide Mások szemével

Videó-jelenet

A rengeteg kreatív ötletünket sajnos a korlátozott videószerkesztési tudásunk keretek közé szorította, pedig minimum egy hollywoodi nagyprodukció volt az elképzelésünk. Ennek ellenére próbáltuk a legtöbbet kihozni a dologból (több)-kevesebb sikerrel :D

Veres Attila: Éjféli iskolák

Videó-jelenet

Sajnos a videó készítésében több negatívum is közrejátszott, például kiderült, hogy az általunk használt Movie Maker vízjelet tesz a videóra, vagy éppen hogy a konvertálás ideje miatt nem egészen sikerült időben elküldeni.

Ennek ellenére élveztük a ideó készítését - maga a kisfilm a The Sims 4 nevű játék segítségével készült, a szinkronhangok közt pedig nemcsak csapatunk tagjainak, hanem barátaink, osztálytársaink hangjai is fellelhetőek, akiknek ezúttal is szeretnénk köszönetet mondani a segítségért!

Mészöly Ágnes : Rókabérc, Haláltúra

Videó-jelenet

Nagyon élveztük az elkészítést, összehozta a társaságot. Igyekeztünk minél több ötletet megvalósítani, és minél kreatívabbak lenni. Noha szűkölködtünk a kellékek választékán, úgy érezzük, sikerült megvalósítani, amit szerettünk volna.
Egy élmény volt a forgatás! 😊

Veres Attila: Éjféli Iskolák

Videó-jelenet

Nagyon sok időt töltöttünk azzal, hogy kitaláljuk, hogy az egyes novellákból mi az amit megjeleníthetnénk a videóban, mire eljutottunk a végleges tervhez. Ezután következett a kisebb videók felvétele amiből elkészült a trailerünk. Egy barátunk segítségével sikerült végül egybeszerkesztenünk az anyagokat, ami ugyan rengeteg időt igényelt, nagyon élveztük a videóvágást. Mindannyiunk számára egy nagyon jó élmény volt ennek a feladatnak az elkészítése, és reméljük, hogy mások tetszését is elnyeri a videónk. 

Lois Duncan: Sötét folyosók

Videó-jelenet

A könyvet próbáltuk hitelesen visszaadni kisfilmünkkel, ami egy előzetes, mely egy jelenetet kiemel a könyvből, amikor Kit átmegy Sandy-hez. A megérkezés pillanatától a távozásig zajlik a videó. A legtöbb rész home-made(saját készítésű) és pár vágókép van a mindenki számára elérhető tumblr-on. A hatáskeltés végett lassított videókat is vágtunk hozzá, ami szintén saját készítésű. A főszereplők megjelenítése mellet a zeneválasztásra is figyeltünk, hogy passzoljon. A szinkront is mi készítettük. Reméljük, elnyeri a tetszésüket. :)

André Aciman: Szólíts a neveden

Videó-jelenet

A videót közösen vettük fel egy hétvégén, nagyon jól éreztük magunkat a készítése közben. A könyv atmoszféráját próbáltuk visszaadni a zenével, a jelenetekkel. A vágást az Adobe Premier Pro CC programmal csináltuk.

Mats Strandberg · Sara B. Elfgren - A kör

Videó-jelenet

Az előzetes elkészítését rengeteg szervezés és sok ember közreműködésével sikerült úgy véghez vinni, ahogy szerettük volna. 

Összeírtuk a forgatókönyvet a zeneválasztás után, majd kiválogattuk a szerepre legmegfelelőbb személyeket.

Mivel sok rövid jelenetet kellett forgatnunk sok helyszínnel és karakterrel, ezért a szervezés igazi kihívás volt, de a legnagyobb meglepetésünkre minden zökkenőmentesen zajlott, pont úgy, ahogy elterveztük.

Jill Hathaway - Mások szemével

Videó-jelenet

A jelenetek több helyen is játszódnak. Leginkább az iskolában, és az egyik csapattársunk otthonában. A videó felvételek elkészitése eleinte nagyon rázósan mentek, ki, hogy, mit csináljon de a végére belejöttünk. Aztán már csak úgy dőltek belőlünk a jobbnál jobb ötletek. Több napon keresztül "forgattunk". Az osztálytársaink is nagy segitségünkre voltak például az autós jelentnél. Az iskolában készült videók voltak számunkra a legviccesebbek hisz olyan időpontban csináltuk mikor még tartanak az órák.