Szaszkó Gabriella- Maradj velem

Videó-jelenet

Vicces volt ezt a videót megcsinálni, mert komolyan kellett venni az egészet és elég sokszor vettük újra, mire elfogadhatónak nyilvánítottuk. Befogtuk a kisöcsénket, hogy szerepeljen és egy közeli barátunkat. 

Lackfi János: Szóvihar

Videó-jelenet

Csapatunkkal arra a megoldásra jutottunk, hogy a legegyszerűbb módja a kötet bemutatásának, ha Lackfi János verseiből csinálunk egy teljes verset. Így ez a költemény első hallásra úgy tűnik a hallgatónak, mintha ezt is megírta volna már Lackfi. A vers esti időszakot ír le, így mi sem egyszerűbb, este elindultunk Cegléden csapatunkkal forgatni, így kicsit megmutathattunk videónkban szeretett városunkból is. Bár, ami a legfontosabb számunkra, hogy az est hangulata és fényei olyan hatásokat érnek el, amit mi is kelteni szerettünk volna a leendő olvasókban a videóval és a verssel is. 

Bartos Zsuzsa- Alkonyőrzők

Videó-jelenet

A videóban Bartos Zsuzsa Alkonyőrzők című könyvét dolgoztuk fel! Csapatunk úgy képzelte el a videót, mintha a könyv filmadaptációjának előzetese lenne! A videó megalkotása egyszerre volt kihívás,de élmény is számunkra,hiszen betekinthettünk a filmes világ rejtelmeibe is.

K. A. Tucker: Sodrás

Videó-jelenet

Ennél a könyvnél nem volt egyszerű dolgunk, hiszen alapvetően elég rövid terjedelmű a történet, viszont abban a néhány lapban is annyi szívszorító dolog van, ezért úgy gondoltuk csinálunk egy rövid előzetest a könyvhöz, ami átadja a hangulatát és fő témáját. :)

Eve Ainsworth - Belezúgva

Videó-jelenet

Az elkészített videóban megpróbáltuk kihangsúlyozni a könyv üzenetét, merthogy van mondanivalója nem is akármilyen! A jelenet a könyv azon részletére épül, amikor Anna ki akar szökni Willhez, de a lány öccse, Eddie lebetegszik, ezért Anna késik a találkozóról és Will rátámad, bár elsőre mi is azt hittük, hogy nem jól olvastuk, pedig mégis! Igen, arra a jelenetre gondolunk amikor Will először bántja Annát!

Fan-made előzetes: Villámtolvaj

Videó-jelenet

Csapatunk némi vacillálás után azt a döntést hozta, hogy inkább egy rajongói trailer-rel állunk elő, melyhez közösen gyűjtöttünk ötleteket, zenéket. Jó móka volt az anyaggyűjtés, az elkészítés, majd a kész előzetes megnézése!

K. A. Tucker- Sodrás

Videó-jelenet

Számunkra kulcsfontosságú jeleneteket vágtuk össze , videó összerakása után nekünk leesett az állunk a végeredménytől , reméljük kölcsönös lesz az érzés .:)

Yann Martel Pi élete

Videó-jelenet

Mi a szimulációs feladat kapcsán sokat töprengtünk. Végül a számunkra legmeghatározóbb jeleneteket ragadtuk ki és nyertek kicsit vizuálisabb formát,párosítva ezt néhány olyan a könyvből származó szövegrésszel,ami valamiért a kedvencüké vált. 

Dan Brown: Inferno

Videó-jelenet

Próbáltam a könyv hangulatát visszaadni azzal, hogy a könyvben megjelenő helyszinekről egy hangulatos témát kerestem na meg inkább a maszkok felé vonzódtam ebben a részben. A zenét pedig a buszon hallottam meg és rögtön beugrott hogy ez csodás lenne a videó hangulatához

 

Kiera Cass Párválasztó

Videó-jelenet

Mi Kiera Cass: A párválasztó című könyvéhez készítettünk egy előzetest. A mi Amerikánknak sajnos csak eperszőke hajat sikerült varázsolnunk, de hát a Fóti Tó Hölgyeinek sem végtelen a hatalma... Emiatt is, kastélyt nem sikerült szereznünk, így az arról való bevágást netről szedtük le, de minden mást magunk csináltunk, minden felvétel a sajátunk. A sok fáradtságos munka mellett jól is szórakoztunk a felvételek készítése közben, reméljük, a megtekintés is legalább annyira élvezetes lesz!

Brigid Kemmerer: Strom - Vihar

Videó-jelenet

Az egész játék alatt, ezt a kreatív feladatot vártuk a legjobban. :) Nagyon élveztük a videó készítést. Rengeteget nevettünk, és a délutánok (éjszakák), amiket a videó készítésére szántunk még jobban összehozták a csapatot. :)

Jojo Moyes - Akit elhagytál

Videó-jelenet

A könyvet elolvasva, egyből tudtuk, hogy egy "könyvtrailert" szeretnénk leforgatni. Nos, többé-kevésbé össze is jött. A forgatás elég hosszan tartott, mert volt olyan jelenet, amit alig tudtunk leforgatni, annyit nevettünk. Azért reméljük, ez nem látszik a felvételeken. :D

Colleen Hoover: Slammed - Szívcsapás

Videó-jelenet

A mi szimulációs játékunk leginkább afféle könyvajánló lett, ami a Slammed - Szívcsapás teljes történetét bemutatja (de a spoilert igyekeztünk kerülni). Természetesen nem találtunk minden mozzanathoz megfelelő képet, így saját fotók is kerültek bele. A véres hóember elkészítését hihetetlenül élveztük, egy délutánra ismét kisgyerekek lettünk (némi gyilkos hajlammal:)). Aláfestő zenének az Avett brothers No hard feelings című számának instrumentális verzióját választottuk, ami hangulatában remekül illik a könyvhöz, ráadásul mindkét főszereplő a zenekar nagy rajongója.

Tabitha Suzuma: Kimondhatatlan

Videó-jelenet

A videóban próbáltuk bemutatni, hogy mi hogyan is képzeltük el a szereplőket olvasás közben. A videót a VideShow programmal készítettük. Zenét sajnos nem sikerült bevágni alá de Ed Sheeran-Perfect című dalának hegedűre való feldolgozását szántuk.

Cassandra Clare: Az Angyal

Videó-jelenet

A videó Tessa belső harcát mutatja és azt, hogy mit érzett, amikor megtudta Will titkát. Az egész rajzolva van, és a képek Windows Movie Maker-rel lettek összevágva.

Cassandra Clare: Az Angyal

Videó-jelenet

A videó Tessa belső harcát mutatja, és hogy mit érzett, amikor megtudta Will titkát. Az egész rajzolva van, és a képek Windows Movie Maker-rel lettek összevágva.