Gyilkosság az Ótvar univerzumban

Az Univerzum a világmindenséget összefoglaló egész, de vajon ki mondja meg, hogy nincsenek-e párhuzamos Univerzumok? Pedig most éppen az egyik ilyenbe fogunk elutazni méghozzá az ótvar Univerzumba. Az ótvar szó mind egy betegséget, mind pedig egy igénytelen, rossz minőségű, esetleg undorító akármit takar. Most mi az utóbbi jelentést használjuk az ótvarnak, ugyanis ebben az Univerzumban minden igénytelen, gusztustalan és undorító.

Csoport neve
Gonosznyusz

Gyilkosság az ótvar univerzumban

Ó, az a csodálatos gyerekkor, mikor minden szép és jó, nem igaz? Mindig csak játszani kell, élvezni az életet és semmivel sem törődni. Őszintén szerethetsz valakit és őszintén viszont is szeretnek, elfogadnak minden kis hibáddal együtt. A szüleid, a társaid, az óvónénik, a tanárok... Mindenkit leveszel a lábáról a nagy, csillogó szemeiddel és oltári dumáddal.

Csoport neve
Könyvvadászok

A mosolygó Lekvár-lagúna mitológiája

A mosolygó Lekvár-lagúna sokak szerint csak egy városi legenda volt. Csupán egy mese, amit nagymamák mesélnek az unokáiknak, hogy álomba ringassák őket. Egy lázálom, ami akár csak egy délibáb, akkor dereng fel a láthatáron, mikor a leginkább vágysz rá, de eltűnik amint közelebb érsz. Azt mesélték – és én mindig hittem a mesékben -, hogy a lagúna csak akkor jelenik meg előtted, ha méltó vagy rá. Ha megvan benned a képesség, hogy ne csak nézz, hanem láss.

Csoport neve
The Golden Trio

Gyilkosság az ótvar univerzumban

Jimmy Kapahala egy borongós reggelen épphogy kinyitotta a szemét, úgy érezte, hogy szüksége van egy adag cuccra vagy menten beleőrül. Alapvetően a reggelek amúgy sem indultak valami rózsásan számára, de valamilyen különös oknál fogva aznap kifejezetten pocsékul érezte magát. Igaz, ami igaz, az előtte való este - mint bármelyik másikon az elmúlt egy évben - csúnyán betépett, de ezt az első három hónap után másnap már egyáltalán nem érezte magán. Most viszont végtelenül hasogatott a feje és kellemetlen íz terjengett a szájában. Lehet, hogy tegnap ivott is valamit a tablettákra?

Csoport neve
Royal-6ás

A cudar Cantaloupe tündér kalandja

A cudar Can-Taloupe tündér kalandja

 

 Karácsonymanó vagyok. Vagyis csak voltam. Ugyanis dezertőrnek minősített, majd a szökésemet követően kitaszított a Sarkvidéki Társadalom.

 Évekig bolyongtam, sínylődtem, de szerencsémre lassan tizenhárom hónapja rám talált a szerencse Tavasz alakjában, s most gyönyörű virágokban élek, és Tavasz kisegítője mondhatni, jobb keze vagyok.

Csoport neve
Könyvhamik

Indigó, a vadregényes jégvirág viking

Indigó, a vadregényes jégvirág viking

Indigó sietve húzta fel a bőrcsizmáit, majd kirontott a bejárati ajtón. Mályva, Mályva, Mályva. Csak rá tudott gondolni, és a közelgő születésnapjára. Meg persze a készülő ajándékára, amit még a mai napon be kellett fejeznie.

Csoport neve
Ninja_Cats

Indigó, a vadregényes jégvirág viking

Sok éve már annak a Skandináviai háborúnak, ami a vikingek között tört ki. Vörösföld és Kékföld lakói mindig is békében éltek egymással. Tibold király és Reginald király egészen gyerekkoruk óta tartó barátsága megerősítette a népek közti jó kapcsolatot.  Gyakran megvendégelték egymást. Tiboldnak két gyermeke született, Indigó és Odin, Reginaldnak pedig egy fia volt, Ozmin. Indigó és Ozmin egykorúak voltak. Ők is jól ismerték egymást, kiskorukban sok időt töltöttek együtt.

Csoport neve
Black Cats

A mosolygó Lekvár-lagúna mitológiája

A mosolygó Lekvár-lagúna mitológiája

Az ablaktörlő folyamatosan söpörte a szélvédőről az esőt, miközben a régi Volkswagen megfontoltan haladt az éjben.  A jármű volánnál ülő utasa hátrapillantott mögötte ülő dédunokájára, aki félálomban nézte az ablakon elfolyó esőcseppeket.

Az autó vezetője az órájára pillantott.

- Mindjárt otthon vagyunk. –szólalt meg rekedtes hangon. - Ha akarod, mesélhetek egy régi történetet, míg hazaérünk.

Csoport neve
NyomiZOO

Indigó, a vadregényes jégvirág viking

Messze fent északon Dühöngő nevű hajóján hajózott Indigó, a viking vezér. Hosszú ideje már, hogy elhagyta hazáját, annak reményében, hogy talál egy új földet, ahol gazdagságban és jólétben élhetnek. A törzs ketté vált és Indigó harminc hajóval, nekivágott az óceánnak. Mára már csupán három hajó maradt. A többit kalózok süllyesztették el, viharok törték szét. Indigó viszont nem adta fel a reményt, hogy megtalálja népe számára a tökéletes helyet. Türelme meghozta az eredményt, és így jutottak el a Jégvirág szigetre.

 

Csoport neve
Így jártunk a könyvekkel

Black Rose és a pezsgő könyvtárlátogatás

Sziasztok! Rose vagyok a családom fekete báránya. Ezért is lett a becenevem Fekete Rose. De ne úgy képzeljetek el, hogy mindig feketében járok, csak a kedvem ,,fekete”. Igazából egy színes egyéniség vagyok. Szeretem a lányos csöpögős dolgokat, én is leülök megnézni egy romantikus filmet. Csak a társasági életem nem olyan mint, a családomé. Míg ők emberekkel foglalkoznak,addig én inkább a könyvekben találom meg a legjobb társaságot. Ezért volt az elmúlt nyaram,kezdetekben olyan mint ha nem is élnék.

Csoport neve
Ceglédi Cések

A szentimentális nutellafelhő és pillecukor

Átlagos keddi napnak indult az egész. De valami örökre megváltozott, amit soha nem fogok elfelejteni. A        New Yorki Egyetem folyosóján lépkedve megláttam az új irodalom professzort. Első ránézésre is ledöbbentő volt. Egy valóságos pasi isten. Jégkék szemével mélyen az enyémbe nézett, és én álltam a tekintetét. Volt valami, ami megfogott benne. A szívem hevesen dobogni kezdett, pedig még soha életemben nem láttam őt ezelőtt.

Csoport neve
Kiscsibék

A mosolygó Lekvár-lagúna mitológiája

Bevezetés


David: Horgonyt fel, zászlókat bonts! Északnak tartsd a kormánylapátot!

Rob:  Igenis Kapitány!

David: Az kelet, te hitvány!

Sarah: Minek olyan a fedélzetre, akinek nincs iránytűje?

Zack: Minek olyan a fedélzetre, akinek szüksége van iránytűre?

Oliver: Szikla balra!

David: Éles kanyar jobbra!

Csoport neve
Könyvtolvajok