hazudósokFeladó: BARÁTSÁGOSAK - Reader witches - Kecskemét

E. Lockhart: A hazudósok
 

,,Viselkedj normálisan. Most azonnal. Mert normális vagy. Mert tudsz normális lenni."

Vagy talán mégsem?! El tudod játszani a kiosztott szereped? Tudsz hazudni másoknak és magadnak? Vagy épp most én is hazudok?

Nevem Cadence Sinclair Eastman. Az emlékeim a tegnapról hiányosak, a jövőképeim pedig homályosak. Nem mindennapi családból származom. Szépen szólva előkelőek, de én úgy mondanám, hogy kőgazdagok és megközelíthetetlenek. És mi jöhet még ezután!? Az, hogy egyáltalán nem vagyunk tökéletesek... Minden nyarat Velük töltök egy magánszigeten, ahol semmi sem az, aminek látszik, még a szerelem és Ő sem. A múlt darabkái nem hagynak minket nyugodni, az én kirakósom sem egész még. A fejem darabokra hullik szét. Ki voltam!? Ki leszek!? Az egyetlen amit tudok: a Hazudósokban mindig bízhatok. De hol vannak ők most? Megtudhatom valaha az igazságot? Vagy örökre hazugságban fogok élni?

hazudósokAzért volt jó olvasni, mert az író az orrunknál fogva tudott vezetni minket. A sok kérdés és hazugság után érzelmi bomba robbant. Sokszor vissza fogunk emlékezni erre az élményre, melyet e könyv nyújtott. 
Nem lennék a regényben főhős, mert a jelleme túl szélsőséges és határozatlan. Kissé álszent, nem szeretné, hogy sajnálják, de sajnáltatja magát. A  történet megy magától, ő pedig csak passzív szereplőként sodródik az árral. Pozitívuma, hogy a történet során jellemfejlődésen megy keresztül, ettől szerethetőbbé válik. 
Annak ajánlom, aki szereti a fordulatos, megdöbbentő történeteket, varázsába vonzza az idill, könnyed írásmóddal és kissé lökött szereplőkkel.
Ne olvassa el, aki nem kedveli a megható befejezéseket,valamint a lezáratlan történeteket, melyek további gondolkodásra kényszerítenek.

Barátság: 10
Bátorság: 8
Önfeláldozás: 3
Műveltség: 6
Őszinteség: 1
Elgondolkodtató történet: 9
Erőszak: 1
Izgalom: 9
Mindennapi történet: 2
Nevettem rajta: 2
Szerelem: 7
Sírtam rajta: 8
Tetszett: 9
Varázslatos történet: 4