SMS_6Feladó: MŰVELTEK - Könyvmolyok - Kaposvár

Szabó Magda: Abigél
 

 

 

A regény helyszíne Árkod, a Matula nevű lánynevelő intézet messze elrejtve a fővárostól.
Gina nem érti a hirtelen változás okát. Nem mondja meg neki az apja az igazi okot, azt hiszi nemsokára érte jön...Ezért is nem akar először beilleszkedni, mert nem akar sokáig maradni... Engedetlensége, elkényesztetettsége miatt különböző helyzetekbe kényszerül... Összeveszik osztálytársaival, szökni próbál de sikertelenül. Az apja többször elbizonytalanodik, lányát meg akarja  kímélni a felnőttek dolgától. Miután fülébe jut hogy lánya szökni próbált elmondja neki, mit miért tesz. Ámbár Gina továbbra sem akar maradni az apja miatt mégis igyekszik elfogadni helyzetét. Néhány osztálytársával számos kalandot élnek át. Van benne minden, iskolai dinamika, háború, nyomozás, szerelem, misztikum, igazi ifjúsági bestseller alapanyag. 

A kislány szerelme Kuncz Feri. Na de ki is ő valójában? És ki lehet az a kőszobor, aki az iskola legnagyobb legendája, akit a lányok Abigélnek neveznek? 

Abigél címlapAzért volt jó olvasni, mert a háborút egy kislány szemszögéből is láthattuk. Milyen az mikor az apa mindent megtesz, hogy lányát biztonságban tudja, és Ginának miféle helyzeteket kell kiállni apja, hazája és szerelme miatt. Az érzelmek kézzel foghatóak voltak a könyvben.
Nem lennék a regényben főhős, mert nehéz szívvel fogadnám el, hogy apám meghal, még ha tudom is, hogy a jó érdekében és akiben bízok szörnyű lenne, ha kiderülne, hogy valójában ellenség, nem is szeretett csak kihasznált.
Annak ajánlom, aki szereti az érzelmekkel, váratlan fordulatokkal teli könyveket.
Ne olvassa el, aki nem szereti a megindító műveket, a háborút. Akit nem érdekel milyen lehet egy szigorú vallásos iskola.

Barátság: 7

Bátorság: 9

Önfeláldozás: 9

Műveltség: 8

Őszinteség: 8

Elgondolkodtató történet: 9

Erőszak: 2

Izgalom: 8

Mindennapi történet: 2

Nevettem rajta: 2

Szerelem: 6

Sírtam rajta: 8

Tetszett: 10

Varázslatos történet: 9