SMS_7Feladó: ÖNFELÁLDOZÓK - Bookta - Kecskemét

Kathy Reichs: Virals - Fertőzöttek


Belegondoltál már, milyen lehet emberfeletti képességekkel rendelkezni? Ha nem, Kathy Reichs könyve betekintést nyújt neked Tory és barátai életébe, amelyből megtudhatod, miképpen lettek ők mások, mint mi, átlagemberek. 
Az egész történetet tulajdonképpen rejtélyek ,,sűrűje" alkotja, amelyben mégsem téved el az olvasó. A cselekmény egyszerre érthető, logikus és mégis váratlan. 
A négy fiatal életében nagy változások állnak be, hiszen ők maguk is komoly, felnőttszerepeket öltenek. Vajon melyikünk volna képes egy olyan terhes ügyben, mint egy gyilkosság helytállni és minden eszközzel az igazságért küzdeni? 
Minket magával ragadt az, ahogyan az erkölcsi kérdéseket feszegette az író, és ahogyan az egymás iránti szeretet, barátság és bátorság egy igazán rendkívüli csapatot, mondhatnánk, hogy falkát kovácsolt a négy barátból.

Mindenképpen ajánljuk azoknak, aki szeretnének egy jó krimit a kezükbe venni és együtt nyomozni Fertőzöttekkel!
 

FertőzöttekAzért volt jó olvasni, mert egy nagyon izgalmas történet kibontakozásában vehettünk részt. Ezt a könyvet olvasni nem csak azért jó szórakozás, mert többnyire korunkbeli fiatalokról szól, hanem mert az ő történetük cseppet sem átlagos. Minden feltétel megvan, ami jó olvasmánnyá teszi ezt a művet: egy csapat mindenre elszánt gyerek, egy farkaskutya, egy sziget, ahol mindenféle titokzatos kutatás folyik, és egy rejtélyes eltűnés. 
Lennék a regényben főhős, mert rendkívül izgalmasnak tűnik a kaland, amibe Tory, a világhírű antropológus dr Temperence Brennan unokahúga, és csapata keveredik. Nagyszerű lehet egy ilyen társaság tagjának lenni. Hát még egy ilyen kalandba belevágni...
Annak ajánlom, aki szereti a kissé természetfeletti történeteket, és nem riad vissza egy kis nyomozástól egy rejtélyes körülmények között eltűnt fiatal lány ügyében. Bátran ajánlanám ezt az olvasmányt mindenkinek, aki szereti a kiszámíthatatlan cselekményt, és a váratlan fordulatokat.
Ne olvassa el, aki nem szeret természetfeletti képességekkel rendelkező fiatalokról olvasni, vagy nincs kibékülve az állatkísérletekkel, még akkor sem, ha ez az állatok védelmét szolgálja. Továbbá annak sem válna ínyére, aki nem híve a nyomozós történeteknek.

Barátság: 10

Bátorság: 10

Önfeláldozás: 10

Műveltség: 10

Őszinteség: 4

Elgondolkodtató történet: 8

Erőszak: 10

Izgalom: 10

Mindennapi történet: 2

Nevettem rajta: 1

Szerelem: 3

Sírtam rajta: 4

Tetszett: 9

Varázslatos történet: 4