SMS_8Feladó: ŐSZINTÉK - Sastra mustra - Érd

Tabitha Suzuma: Forbidden - Kimondhatatlan


Ez könyv számos olyan társadalmi, családon belüli és lélektani problémát vonultat fel a kiemelkedő helyen álló testvérszerelem mellett, amilyeneket szerintem még a legádázabb ellenségeinknek sem kívánhatunk.

A testvérek egytől egyig a szívünkhöz nőttek, együtt küzdöttünk, nevettünk, sírtunk és szerettünk velük, mindvégig azon izgulva, talpon bírnak, bírunk-e maradni. Lochan és Maya még nagyobbra nőtt a szemünkben, ahogy minden stressz, túlterheltség és tennivaló, a pánikbetegség, a rossz anyagi helyzet és a saját érzelmeik ellenére is a lehető leghatékonyabban állják meg a helyüket, mint testvér, szülő, barát és szerető. Olyan érzelmi hullámvasúton utazhattunk, amit nehéz szavakkal leírni, úgy éltük át a karakterek lelkének legbelső és legmélyebb hangulatait és titkait, mintha egyek lettünk volna velük! Volt ez a vasút fent is, lent is. Láthattuk, ahogy kiteljesednek, láthattuk, ahogy összeomlanak. Éreztük, ahogy szerettek, éreztük, ahogy szenvedtek. Tudtuk, hogy megfelelnek, de tudtuk, hogy ebbe tönkremennek. Sírtunk. Könnyekkel és könny nélkül, összeszorult szívvel, letaglózva, hangos kirohanásokkal, és üres hallgatásokkal. De értettük, elfogadtuk és csodáltuk.
 

ForbiddenA Forbidden azoknak fog igazán tetszeni, akik tudni akarják, mi van a másik oldalon. Mert megítélhetünk bárkit az alapján, amit látunk belőle, viccet csinálhatunk bármiből, nem is sejtve, mi áll a háttérben, elítélhetjük bárkinek is az érzéseit vagy az életét – ettől nem lesz jobb! Ettől nem változik semmi! Ő ugyanolyan marad, max. annyi történhet, hogy a sorozatos bántások után már ösztönből védekezik minden ellen, ami él és mozog, meghúzza magát, elbújik az élet elől, vagy épp ellenkezőleg, kapásból támad, kihívja maga ellen a sorsot. A világ nem fekete és fehér, észre kéne vennünk, hogy minden szélsőség csak nekünk, ítélkezőknek köszönhető. És a Forbidden ezt olyan közelről mutatja meg, hogy az már nem is egy szimpla mutatás, hanem egy arcon ütés. Egy kőkemény „Ébresztő!” pofon, valami, ami szétszaggat, ami mindent egy teljesen új, teljesen más megvilágításba helyez, ami alapjaidban változtat meg, hisz rá kell ébredned, hogy ez az egész nem is igazán új – csak te látod már másképp!

Azért volt jó olvasni, mert szinte a lehető összes érzelmet kiváltotta belőlünk. Minden érzést átéltünk, amit csak egy könyv olvasása közben át lehet. Az érem mindkét oldalán elvitt minket a végsőkig, miközben összetörte, majd összeragasztotta, és bezárkózott a szívünkbe.

Nem lennék a regényben főhős, mert ötletem sincs, hogyan élném túl. Én (sem) tudok olyan megoldást, ami mindenkinek jó lenne.
Annak ajánlom, aki a romantikus történetek bolondja. Aki vágyik egy megrendítő történetre, ami fenekestől felforgatja a rendíthetetlennek hitt nézeteit. Akinek szintén vannak kistestvérei, az az első pillanattól kezdve átérez mindent. Annak ajánlom, aki meg akarja tudni, mi van a másik oldalon – és úgy érzi, bírni is fogja.
Ne olvassa el, aki ítélkezik vagy nem annyira elfogadó. Aki nem szeret sírni, az már a borítóra se nézzen rá, mert az a szögesdrótból font szív mindent elmond.

Barátság: 7

Bátorság: 7

Önfeláldozás: 10

Műveltség: 4

Őszinteség: 10

Elgondolkodtató történet: 10

Erőszak: 3

Izgalom: 7

Mindennapi történet: 3

Nevettem rajta: 1

Szerelem: 10

Sírtam rajta: 9

Tetszett: 8

Varázslatos történet: 3