RECA visszajátszott jelenetet és a beavató lapot készítette:
BÁTRAK - Sóvirág - Apc

Rick Riordan: Percy Jackson és az OIümposziak; A villámtolvaj


 

sóvirág


"Miután a főhősünk, Percy Jackson, minden tudás nélkül legyőzte a Minotaurust egy kedves szőke lány ápoló gondoskodását élvezhette. Mindezen jelenetek telítve vannak a görög istenek sokaságával és félvér gyerekek görög kultúra iránti tudásszomjával."

A történet a 12 éves Percy Jacksonról szól, aki egy félvér, hiszen Poszeidon és egy halandó asszony gyermeke. Sok különös dolog történik vele és csak a későbbiekben derül ki, hogy miért. Zeusz azzal gyanúsítja, hogy ellopta a villámát. Arra, hogy félvér csak későn jön rá, amikor megtudja, hogy a legjobb barátja egy félig kecske, félig ember teremtmény (szatír), akinek Percy védelme a feladata. Minél több szörny támadja meg annál biztosabban érzi, hogy ez a valóság és nem álom. Elfogadja ezt a különleges helyzetet. A szatír barátja biztonságban elkíséri a félvér táborba, ahol nem érheti már szörnytámadás. Megismerkedik egy lánnyal (Pallas Athéné lánya),  aki ápolja sérüléseit. Több barátot is talált, de nem mindenkivel alakult úgy a kapcsolat, mint gondolta. Anyja Hádész birodalmába, az alvilágba kerül, ahonnan, amikor életjelet észlel, ki akarja menekíteni. A természetfeletti képességeit használja, melyek a gyorsaság, más nyelven való olvasás, víz alatti lélegzés... Miután legyőzte Hádészt felment az Olümposzra és visszaadta a villámot Zeusznak.

Az Istenek hegyén történt események végeredménye maradjon rejtély.

Azért volt jó olvasni, mert egy másik világba vitt, gyors, pörgős a története és könnyen értelmezhető. Minden összefüggött és átlátható volt, hogy hogyan alakul a cselekmény és a főhős sorsa.
Nem lennék a főhős, Percy helyében, mert habár izgalmas kalandokon megy át, többször kerül életveszélyes, lehetetlen helyzetekbe, amikkel én nem igazán tudnék megbirkózni, számomra egy szörnnyel harcolni igazán nagy kihívás lenne és amellett rettenetesen ijesztő is.
Annak ajánlom, akinek nagy a fantáziája, és szereti az izgalmas kalandokat. Ez egy olyan könyv, aminek ha elolvasod az első részét, rögtön a másodikkal akarod folytatni és így tovább a végtelenségig, mert egyszerűen mindig tud valami újat mutatni, ami miatt muszáj folytatnod.

Barátság:7
Bátorság:8
Önfeláldozás:8
Műveltség:4
Őszinteség:8
Elgondolkodtató történet:8
Erőszak:9
Izgalom:9
Mindennapi történet:2
Nevettem rajta:5
Szerelem: 2
Sírtam rajta: 2
Tetszett: 10
Varázslatos történet: 9