recA visszajátszott jelenetet és a beavató lapot készítette: BARÁTSÁGOSAK - Dreamers 2.0 - Szekszárd

Paula Hawkins - A víz mélyén

a víz mélyén

"A sziklatetőn álltunk, és lenéztünk.
- Én nem innen láttam, Nel - szólaltam meg.
- Nem itt voltam. Odalent voltam a fák között, nem láttam semmit. Ő a szikla peremén állt háttal nekem.
- Kiáltott? - kérdezte. - Amikor leesett, hallottál bármit?
Lehunytam a szemem, és láttam őt a kocsiban, ahogy felém nyúl, és el akartam távolodni tőle. Hátrahúzódtam, de ő egyre közeledett hozzám, én meg próbáltam eltaszítani magamtól. A kezem Nel derekán volt, és ellöktem őt."

A mi csapatunk főleg az utolsó mondatot próbálta megjeleníteni képben. Mivel hárman vagyunk lányok, evidens, hogy egyikünk volt a fényképész aki teljesen lemászott a víz partjára, és elég érdekes pózban fényképezett. Mi ketten pedig "kő, papír, olló" segítségével döntöttük el, hogy melyikünk "haljon meg". Egy mesés délelőttöt töltöttünk együtt, kis túrázással vegyítve.Meddig vagyunk képesek elmenni a hazudozásban, annak érdekében, hogy szeretteinket védjük?

Paula Hawkins mesterien felépített új regényében összetettnél összetettebb karakterekkel találkozhatunk, és járhatunk végére a már már misztikusnak hitt fojtószakasz titkainak. 

Beckford kisvárosának az életét Nel Abott halála kavarja fel történetünk kezdetén. Megismerkedünk Jules-szal, Nel húgával. Lenaval, Nel igencsak makacs és temperamentumos kamasz lányával. Kijelenthetjük, hogy ők állnak a középpontban. Ám az írónő elképesztő ügyességgel köti össze szereplői sorsát. Ahogy egyre inkább belebonyolódunk a kisváros életébe, úgy jövünk rá, hogy nem minden fekete és fehér. Nem biztos, hogy minden nő, aki a fojtószakaszban lelte halálát, öngyilkosságot követett el. Julesnak szembe kell néznie múltjával és szépen lassan, lépésről lépésre rá kell döbbennie, Nellel való kapcsolata sokkal másképpen alakulhatott volna, hacsak egy kicsit is jobban figyel. A titkok aprólékos felgöngyölítésével ez nemcsak Julesra lesz jellemző. Beckford lakóinak fel kell nyitniuk a szemüket, és szembenézniük az igazsággal, ami mindenki életére rányomja a bélyegét. Mégpedig azzal az igazsággal, ami egy halott nő tollából származik: ,,Beckford nem az öngyilkosok paradicsoma. Beckford olyan hely, ahol megszabadulnak a zűrös nőszemélyektől.”

Azért volt jó olvasni, mert megtévesztő. A történet kibontakozása során rengeteg alkalommal hittük, hogy tudjuk merre tartunk, de a fejezetek végén mindig volt egy szösszenet, ami kiszámíthatatlan fordulathoz vezetett minket.
Lennék a regényben főhős, mert a tájleírások és a kisváros misztikus légköre magával ragadott. Annyira élethűen tárta elénk az írónő Beckford életét, hogy ilyen sorsdöntő fordulatokról senki sem akarna lemaradni.
Annak ajánlom, aki krimi rajongó és szeret hosszan elmerülni nemcsak egy történetben, de egy egész rejtélyben. Kiváló olvasmány azok számára is, akik örömüket lelik a karakterek ilyen részletes és tökéletesen megfigyelhető fejlődésében.  
Ne olvassa el, aki könnyed olvasnivalót keres és nem műfaja a misztikum. Az határozottan falra mászna az írónő lassú és precíz információ adagolásától.

Barátság: 10

Bátorság: 10

Önfeláldozás: 10

Műveltség: 5

Őszinteség: 2

Elgondolkodtató történet: 8

Erőszak: 10

Izgalom: 8

Mindennapi történet: 2

Nevettem rajta: 2

Szerelem: 3

Sírtam rajta: 1

Tetszett: 8

Varázslatos történet: 1