Forduló
3

Ez egy nem mindennapi történet, amiben egy hétköznapi fiú élete fenekestül felfordul. Szeretett nagyapját elveszti, de nem átlagos halált hal. A fiú elmegy megkeresni nagyapja történeteinek valódiságát. Walesbe felkutatja az árvaházat, és új, különleges barátokra is szert tesz. A gyerekekkel egy rémisztő, de mégis izgalommal teli, szuperszónikus kalandon vesznek részt, aminek vége nem kiszámítható. 

Azért volt jó olvasni, mert ez a mű kirángatott a szürke hétköznapokból. Elgondolkodtatott, hogy mi lenne ha velem is megtörtént volna ez a történet. Beletudtam élni magam Jackob szerepébe ,amiben a könyvbeli illusztrációk sokat segítettek.

Lennék a regényben főhős, mert én is szeretnék olyan  különleges barátokkal megismerkedni mint Jackob. Továbbá én is örülnék ha olyan fordulatokkal teli életet élhetnék mint Jacke.
Annak ajánlom, aki szereti a misztikus történeteket. Illetve akit érdekelnek a váratlan fordulatokkal át szőtt könyvek.
Ne olvassa el, akit nem érdekelnek a természet feletti lények / történetek. Aki  fél illetve nem kedveli a szörnyeket.De az is lehet hogy a könyv elolvasása után megszereti az ilyen típusú könyveket is. 

Barátság
8
Bátorság
9
Önfeláldozás
9
Műveltség
3
Őszinteség
4
Elgondolkodtató történet
3
Erőszak
2
Izgalom
8
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
2
Szerelem
7
Sírtam rajta
2
Tetszett
9
Varázslatos történet
10