Forduló
3

Ha eddig azt gondoltad, hogy a görög mitológiai ismeretek elsajátítása, régi mítoszainak töviről-hegyire való megismerése egy rettentően unalmas és felettébb fölösleges folyamat, akkor vagy hatalmasat tévedsz, vagy ez nem a Te világod.... Várjunk, ez nem igaz. Két véglet van: van aki imádja, és életében minimum ötször (ha nem többször) újra kinyitja, hogy újratelítődjön az antik világ modernizálásának nagy mesterének, Rick Riordan fantasztikus történeteivel. Van aki meg még nem hallott róla, és majd abszolút kedvenc könyveinek listáját ezzel fogja bővíteni. Rick Riordan (sokaknak Rick bácsi) olyan világot volt képes újraalkotni, érdekessé tenni, hogy e csodálatos világ megismerése után sok olyan kisdiák, tanuló, tinédzser, még felnőtt is megszerette az olvasást, akik azelőtt nem vettek kézbe egyetlen egy könyvet sem szórakozás céljából. Mondani sem kell, a mitológia és fantasy műfaj nagymestere óriási rajongótábort szerzett magának, ami főként humoros, könnyed egyben lehengerlő írói stílusának köszönhető. Bámulatos, ahogy a legizgalmasabb vagy épp legkomorabb jeleneteket egy humoros megjegyzéssel rögtön oldottabbá, gördülékenyebbé teszi, s az mégsem tűnik túlzásnak, esetleg oda nem illőnek. Sokszor volt az az érzésed, hogy már a regény felénél jártál, de még mindig nem nyerte el a tetszésedet? Riordan könyveire garancia van. Első oldaltól fogva többet és többet akarsz tudni, érezni és olvasni a világról, a végére érve pedig felkiáltasz: Miért is nem vettem meg a második részét is?! Hidd el nekünk: egy kis Percy Jackson borongós téli estéken, s már a közelgő nagydolgozatok se aggasztanak annyira. (Főleg ha irodalomórán éppen a görög mitológiánál tartotok...) Most jött el az a rész, mikor a még csak LEENDŐ "Percyjacksontmondtáltejóégimádom"- rajongó felteszi a nagy kérdést. Miért is lenne érdemes elolvasnom? Akkor nagy valószínűséggel hiperaktív, és az előbbieket figyelmen kívül hagyta, vagy nagyon nehéz eset. Egyszerű a válasz. Ha ezek után sem győztünk meg, akkor igazán sajnáljuk, hogy kimaradsz az IGAZÁN jóból.

Azért volt jó olvasni, mert állandóan történt valami, a történet egy pillanatra sem lapult le. Csordultig volt töltve humorral, az biztos, hogy könyvön ennyit még nem nevettünk. És az sem utolsó szempont, hogy a vártnál sokkal jobban sikerült az irodalom dolgozatunk.
Nem lennék a regényben főhős, mert rossz lehet nem ismerni a szüleinket, vagy legalábbis csak ritkán találkozni velük. Félistenként rengeteg király képességünk lenne, de annyira azért nem jó a szörnywk célpontjának lenni, hogy ezt bevállaljuk. Plusz, ha hiperaktívak és diszlexiásak lennénk, hogy tudnánk olvasni??
Annak ajánlom, aki állítja, hogy könyvet olvasni baromság. Ezek után szerintem garantáltan változni fog a véleménye. Illetve olvassa el az is, aki látta a könyvből készült filmet - akár tetszett neki, akár nem, érdemes még egy esélyt adni a sztorinak, mert nyomtatásban sokkal többet nyújt, mint mozivásznon.
Ne olvassa el, aki... nem tud. Mármint olvasni. Ő hallgassa meg hangoskönyvként! :D

Barátság
10
Bátorság
9
Önfeláldozás
9
Műveltség
8
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
6
Erőszak
8
Izgalom
10
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
10
Szerelem
5
Sírtam rajta
1
Tetszett
10
Varázslatos történet
10