Forduló
3

Hallottál már Kincsemről, a magyar csodakancáról ? - Warning !!! Danger: Időutazás következik ...

1874 tavaszán egy tápiószentmártoni bokszban megszületik egy sárga csikó.Amikor a következő évben vevők érkeztek a birtokra, gazdája Blaskovich Ernő nem tudja eladni mert a kancát túl lomhának találtatták ahhoz, hogy versenyló legyen. Ő lesz Kincsem. Eközben Ernővel lehetetlen dolog történik: szerelmes lesz.Blaha Lujza öltözőjében meglát egy gyönyörű 17 éves lányt, Szabó Karolinát akibe fülig beleszeret. Mivel Blaskovich úr  egy fejjel alacsonyabb,és több mint 20 évvel idősebb a kisasszonynál ezért a saját félelmeivel is meg kell küzdenie,ami gyakran kellemetlen helyzeteket hoz. Ezalatt Kincsem sorban nyeri a versenyeket és barátja a fekete-fehér cirmos mindenhová elkíséri.Aztán váratlan dolog történik Boulogne-ban a macska eltűnik:

,,Itt fogunk megöregedni-mondta borúlátóan George Johnston, a transzportőr,miután a harmincadik fújó,karmoló,prüszkölő,kóbor macskát hozták elé a serény francia dokkmunkások. Látott ő már sok furcsaságot, de hogy egy telivér versenyló a hazájától távol így megvesse a lábát, és ne mozduljon, amíg egy falusi cirmos hozzá nem dörgölődik,hát ilyen a mesében sincs!"

A cica szerencsére megkerül és Kincsem Magyarország büszkesége lesz ...

Azért volt jó olvasni, mert teljesen bele tudtam élni magam az 1800-as évekbe,hála az írónak,és teljesen magával ragadt a történet.
Lennék a regényben főhős mert Blaskovich Ernő 2 kincset is magának tudhat ...
Annak ajánlom, aki szereti a romantikus regényeket vagy/és a lovakat.Azoknak is ajánlom akik szeretik a magyar regényeket mert ez ízig-vérig az.
Ne olvassa el, aki nem ló rajongó,és azoknak se ajánlom akik nem szeretik beleélni magukat egy már az enyészeté lett korba.

Barátság
10
Bátorság
8
Önfeláldozás
9
Műveltség
10
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
8
Erőszak
6
Izgalom
9
Mindennapi történet
5
Nevettem rajta
8
Szerelem
9
Sírtam rajta
7
Tetszett
10
Varázslatos történet
10