Forduló
3

  George R. R. Martin Fekete lapok című műve, egy idegen vírusról szól, ami nem sokkal a második világháború után terjed el. A vírus, egy idegen bolygóról származik és tesztelés céljából szabadítják a Földre az idegenek. Egynek közülük nem tetszik ez az ötlet, ezért nem sokkal a vírus szabadon engedése után a hajójával ellátogat a Földre, közölni az emberekkel, hogy mi hamarabb keressék meg a ledobott fegyvert, addig míg nem aktiválódik.

  Az Egyesült Államok hadserege nem vette komolyan az űrlény figyelmeztetését és nem is hittek neki, mert hát az öltözködését leszámítva úgy nézett ki, mint egy átlagos ember és mindemellett megtiltotta az embereknek, hogy felmenjenek az űrhajójára, ami gyanakvással töltötte el az ezredest. A vírus rossz kezekbe került, s "Rakétakölyök" az amerikai hadsereg legkiemelkedőbb pilótája és hőse sem tudta megállítani a rossz fiúkat, ugyanis a harc közben felrobbant a léghajó amin harcoltak.

  A vírus elterjedésébe az emberek nagy része belehalt, de voltak akik különleges képességeket kaptak, őket ászoknak nevezték és voltak akik bizarr eltorzulásokban részesültek, ők lettek a jokerek. A könyv a továbbiakban azt mutatja be, hogy a társadalom hogyan reagál a szuperhősökre és a gyakorlatilag új rasszt kialakító jokerekre.

  Azoknak ajánlom, akik szeretik a több szálon futó történeteket.

 

Azért volt jó olvasni, mert... ebben a könyvben, minden fejezet más író tollából származott és jó volt látni, hogy a történet szálak mégis összefüggtek.
Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert... Lennék a regényben főhős, ha egy ász szerepét tölthetném be és szuper képességeket kapnék, viszont nem élnék abban a világba abban az esetben ha a vírus eltorzítana és jokerré válnék.
Annak ajánlom, aki... szereti a novellákat, ugyanis a könyv fejezeteit eltérő hangulatú novellák alkotják, amik összefüggnek.
Ne olvassa el, aki... csak az író miatt akarja olvasni, mert ebben a könyvben csak egy fejezet származik George R. R. Martintól, a többi másoktól van. 

Barátság
8
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
8
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
6
Erőszak
10
Izgalom
9
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
5
Szerelem
7
Sírtam rajta
1
Tetszett
7
Varázslatos történet
5