Forduló
3

"- Szerinted különleges képességnek számít az, hogy reggel sokáig tudok aludni?"

"Ki nem állhatta, ha makacs voltam. Pedig tőle örököltem, így hát igazán nem kellett volna meglepődnie."

"A mi kasztunk három fokkal volt a legalsó fölött. Művészek voltunk. A képzőművészeket és a klasszikus zenészeket mindössze három fok választotta el a ranglétra legaljától."

"Azt hihetnénk, hogy nem egyetlen nap, de évek kellenek ahhoz, hogy az ember elhagyja a családját, idegen helyre költözzön és elváljon attól, akit szeret."

"Új otthon, új kaszt, új élet."

"Hogyan veszíthettem el ennyi mindent ilyen rövidke idő alatt?"

Gyönyörű bevezetéssel és összetett érzelemvilággal találja szembe magát az olvasó, amint kezébe veszi ezt a könyvet. Egy disztópia, a 4. világháború után, valahol a mai Amerika területén. Imádom a történetet, egyszerűen magával ragad. Tökéletes olvasmány a hideg, téli estékre.

"A Párválasztó ezennel kezdetét vette."

"Mindenki ki akart tűnni és mindenki a maga módján akarta ezt elérni. Még én is. Mindenki úgy festett, mint egy Egyes. Én úgy néztem ki, mint egy csinos ruhába öltözött Ötös."

"Azt hittem a Párválasztót arra találták ki, hogy közelebb hozzon bennünket egymáshoz, és mindenkit emlékeztessen arra, hogy Illéa maga is csaknem a semmiből jött létre."

"- Maxon, remélem, hogy találsz valakit, aki nélkül nem tudsz élni. Tényleg nagyon remélem. És azt is, hogy soha nem kell megtudnod, milyen az, amikor mégis meg kell próbálnod e nélkül a személy nélkül élni."

"Attól, hogy hangosan kimondtam, csak még valódibbnak tűnt."

"Az esemény, ami a szememben alig volt több valami kvízműsornál, számára az egyetlen esély volt a boldogságra."

"- Azért én nem adom fel. Nem az a fajta vagyok."

"- Egyszer-egyszer minden lánynak muszáj csillogni."

"- Szóval őt választod, és nem engem? - kérdezte elkeseredetten.
- Nem választom sem őt, sem téged. Magamat választom."

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a humorral, lázadásokkal, és persze romantikával fűszerezett könyveket. Különösen vicces az író névválasztása is: America Singer ugyanis szabadidejében énekel, vagy hegedül. Szerintem ez a könyv simán lehetne kötelező olvasmány.

 

Azért volt jó olvasni, mert a történet magával ragadott akár egy hurrikán. A főszereplő érzelmeit teljesen át tudtam élni, szinte már eggyé váltam  Americaval, mintha én is ott lennék a palotában a lányokkal.
Lennék a regényben főhős, mert ki ne szeretne ilyen ruhákban mászkálni és egy palotában lakni? Ráadásul - mint a főhősnőnek - a herceg sem utolsó! ;)
Bár a kasztrendszerrel még nem teljesen barátkoztam meg, de el tudnám képzelni az életem egy ilyen világban.
Annak ajánlom, aki szeretné átélni az előkelők életét, szereti a habos-babos ruhákat és nem retten vissza, ha egy kis versengésre kerül sor a herceg kegyeiért. Ha rajongsz a talán túlzottan is romantikus történetekért, feltétlen olvasd el!
Ne olvassa el, aki fiú... :D Komolyra fordítva a szót, aki egy kicsit is unja már az érzelgős történeteket, az ezt a könyvet le se vegye a polcról!

Barátság
8
Bátorság
9
Önfeláldozás
5
Műveltség
3
Őszinteség
10
Elgondolkodtató történet
3
Erőszak
4
Izgalom
9
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
7
Szerelem
10
Sírtam rajta
2
Tetszett
10
Varázslatos történet
1