Forduló
3

Gondolom gyerekkorában mindenki elgondolkozott azon, hogy mégis mik okozzák a viharokat, földrengéseket és más természeti jelenségeket. Na már most tegyük fel, hogy az eddig kialakult kép a tudományos magyarázatokkal hazugság, és csak álcái a valóságnak. De akkor mi is az igazság? És akkor itt jönnek a képbe a görög istenek: Zeusz, Hadész, Athéné és társaik. De ennek mi köze a könyvhöz? Főszereplőnk, Percy Jackson egy ilyen világban éli mindennapi középiskolai életét. Egy elég problémás gyerekről van szó, aki mindig belekeveredik valami bajba. Például egyik osztálykirándulásán társait váratlan, ámde gyors úszásra kényszerítette és azelőtt meg… nos, hát képzelheted. A történetünk egy újabb ilyen kirándulással indul, de ezen egy sokkal nagyobb dolog történik, mely megváltoztatja főszereplőnk sorsát. Mitológiai lényekkel kell harcolnia, zebrával beszélgetnie, hatalmas épületből kiugrania és még sorolhatnám. Ja, a Harley motoros fekete bőrkabátos férfit majd’ kifelejtettük. Tehát akcióból nem lesz hiány. És ha ez még nem lenne elég, akkor ott van Percy, aki valahogy mindig elérte, hogy le kössön minket a könyv. Még a legunalmasabb jeleneteket is úgy adta át nekünk, hogyha ő még unta is, mi ne.

Ha már ennyi felkeltette az érdeklődésedet, akkor azonnal kezdj neki a könyvnek, mivel ez csak a töredéke, és ha többet mondanánk el, csak az élményt vennénk el. Mi minden percét élveztük és már alig várjuk, hogy neki kezdjünk a folytatásnak, mert igen… van folytatása is.

Azért volt jó olvasni, mert az istenek, mint mindennapi személyek voltak jelen és ez rengeteg izgalmas és nevetéssel teli helyzetet váltott ki.

Lennék a regényben főhős, mert rengeteg felejthetetlen élményben lenne részem, na és ki ne akarna lenagybátyámozni egy istent.

Annak ajánlom, akit érdekel egy olyan történet, mely az ókori görög hősökéhez hasonló, csak modern köntösbe ültetve, vagyis izgalmas.

Ne olvassa el, akit az akciókkal és poénokkal teli kalandtörténetek hidegen hagynak.

Barátság
10
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
10
Őszinteség
8
Elgondolkodtató történet
9
Erőszak
8
Izgalom
10
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
10
Szerelem
4
Sírtam rajta
3
Tetszett
10
Varázslatos történet
10