Forduló
3

Egy könyv, amely megfogalmazza és történetté  formálja kamaszkorunk képzelgéseit. Tarver Merendsen kitüntetett katona, háborús hős, aki egy költő lelkével rendelkezik, talpra esett és terepen kitűnően tájékozódik. Szöges ellentéte Lilac LaRouxnak, akinek az apja az űr leggazdagabb embere, ám a gazdag külső mögött egy technikai zseni rejtőzik. Az Icarus fedélzetén mégis felkeltik egymás figyelmét. Egy hatalmas katasztrófa miatt az Icarus megsemmisül és csak ők ketten tudnak elmenekülni fedélzetéről. Egy idegen bolygón landolnak,ahol rejtélyek és szenvedések várnak rájuk. Nyomon követhetjük két idegen egymásra találását és ahogy rájönnek még sincsenek egyedül. Azt hitték az eddigi életük tökéletes,civilizált. Ám Lilac és Tarver eltöprengnek azon, hogy itt kezdjék meg közös életüket. Vajon visszatérnek eddigi életükbe? Vajon közösen folytatják életük útját? Képesek lesznek elviselni a nagy változásokat amin keresztül mentek?

Azért volt jó olvasni, mert kamaszkorunk álmodozásai jelenik meg egy történetben. Hisz ki ne akarna egy idegen bolygóra esni egy katonával,aki talpra esett ráadásul jóképű is.A könyv adott nekünk egy gondolatot: távol az elvárásoktól az ember sokkal jobban felfedezheti önmagát. A könyv egy egy egyenes szálon keresztül vezeti a történetet és a végén feldobja egy csavarral. Tetszett,hogy nem volt kiszámítható a történet, nem egy átlagos vörös pöttyös könyvet olvashattunk.
Lennék  a regényben főhős, mert csodálatos és inspiráló az a jellemfejlődés amin a főhős nőnk végig ment. Megtalálja a helyét mindenhol, nagyon jól alkalmazkodik. Frappáns válaszokat ad és a sztereotípiáknak ellent mondva hagyja világra kerülni a valódi énjét egy idegen előtt. Lojális azokkal szemben akiket szeret.

 

 


Annak ajánlom, akit érdekelnek a futurisztikus könyvek. Vágyik egy izgalmakkal teli kalandra egy idegen bolygón. Szereti a romantikát és a váratlan fordulatokat.
Ne olvassa el, aki nem szereti a könyvek titokzatosságát. Nem érdeklik a világunk rejtelmei. Nem szereti a romantikus és kaland történeteket.

 

Barátság
8
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
9
Őszinteség
8
Elgondolkodtató történet
7
Erőszak
3
Izgalom
7
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
3
Szerelem
10
Sírtam rajta
4
Tetszett
10
Varázslatos történet
8