Forduló
3

MacKayle Lane az amerikai kis városi lány, a medence mellett élvezi a déli napsütéses nyarat, amíg meg nem kapja a HÍVÁST. A hívást, ami mindent megváltoztat, mert egy életet elvesz. Miután Mac megtudja, hogy a nővérét Dublinban brutálisan meggyilkolták, a rendőrség pedig nyomok híján nem nyomoz tovább, és meghallgatja a nővérétől kapott rejtélyes üzenetet,  összepakolja a cuccait és elindul Írországba, hogy megkeresse a gyilkost.

Ám Írországban semmi és senki nem az, akinek látszik. Mac megismeri Alina egy olyan oldalát, amit sosem gondolt volna a testvéréről, miközben a titkok és a rejtélyek egyre csak gyűlnek, és Mac akaratlanul is egyre nagyobb veszélybe sodorja magát.

Nyomozása közben belebotlik a mogorva könyvbolt tulajdonosba Jericho Barronsba, aki akár illusztráció is lehetne a baj szó mellett egy értelmező szótárban. A férfi minden hibája ellenére az egyetlen olyan személy, akire Mac támaszkodhat, amikor rájön, hogy a világ sokkal tágabb és baljósabb, mint az valaha is gondolta volna, önmaga pedig sokkal több ebben az új világban, mint egy szőke Barbie.

 

Karen Moning a Tündér Krónikák című sorozat első kötetében egy olyan világot tár az olvasó elé, ami olyan titkokat rejt, amelyekért többen az életükkel fizetnek. Vajon sikerül Mac-nek ebben a világban megtalálnia a nővére gyilkosát és életben maradni?

Azért volt jó olvasni, mert habár egy viszonylag sokat használt irodalmi toposzt feldolgoz az írónő, de képes más megvilágításba helyezni és ezáltal újat mutatni. Valamint az külön tetszett, hogy a történetet Mac tulajdonképpen visszaemlékezve meséli el, és mindig van egy-egy odaszúrt mondata, ami miatt minél hamarabb a végére akarsz járni a dolgoknak.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a darkosabb fantasy regényeket, amik kilépnek a megszokottság béklyójából.

Ne olvassák el azok, akik nem szeretik a változatosságot, a fantasyt, vagy a sötét humort.

Nem lennék a regényben főhős, mert Mac igazán szorult helyzetben találja magát, amiből a kellő mennyiségű túlélési ösztönnel rendelkező emberek menekülnek, nem belemásznak. Továbbá Mac számára az egész könyv egy érzelmi vasút, ráadásul rengeteg titokra derül fény, vele a családjával kapcsolatban, amit nem egyszerű feldolgozni.

Barátság
4
Bátorság
9
Önfeláldozás
8
Műveltség
8
Őszinteség
6
Elgondolkodtató történet
7
Erőszak
10
Izgalom
9
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
7
Szerelem
5
Sírtam rajta
3
Tetszett
8
Varázslatos történet
9