Forduló
3

Ez a könyv egy érzelmi hullámvasút. Felzaklat, sírva fakaszt, megnevettet, olykor még a falhoz is vágnád, de nem tagadhatod, hogy hatással van rád. Néha fönn, néha lent, időnként egyszerűen a pofon vág. Mire a csúcsra érsz, észreveszed, hogy nincs is biztonsági öv, és lezuhansz, ha nem vagy felkészülve. Szó szerint. Nem véletlenül tabu téma. Mert bár szól a szerelemről, a barátságról és az önfeláldozásról (tipikus fantasztikus témák), emellett egy olyan egyedi és páratlan tapasztalatot és megismerést ad, amit nem felejtesz el. Új megvilágításba helyezed a világodat és rájössz, mennyi mindened van, és mit veszíthetsz.

Érdekes volt megismerni Lake történetét. Talán nem egy leányálom, de megérte. Vele együtt izgultunk a történet során, éltük át az örömöt és a veszteséget egyaránt. De ahogy minden hullámvasút véget ér egyszer, úgy ez a könyv is. Beérsz a célba és egy felejthetetlen élménnyel térsz haza.

Azért volt jó olvasni, mert felnyitotta szemem olyan dolgokkal kapcsolatban, amikbe eddig bele se gondoltam. Az élet fontos területeit helyezi új megvilágításba. Olyan témákat feszeget, amikkel a mindennapokban is találkozunk, ám mégsem foglalkozunk velük igazán.


Nem lennék a regényben főhős, mert rengeteg nehézségen megy keresztül a főhős, amit nem tapasztalnék meg. Érdekes volt olvasni róla, de nem akarnám átélni mindezt a saját bőrömön.


Annak ajánlom, aki nyitott a tabunak számító témákra, nem idegenkedik súlyos nehézségekről, akár gyászról vagy reménytelen szerelemről szóló könyveket olvasni. Ajánlom továbbá annak, aki szereti az újrakezdés reményével kecsegtető történeteket.


Ne olvassa el, aki nem bírja a válsághelyzeteket, mert számára idegtépő lesz az olvasás.

Barátság
7
Bátorság
8
Önfeláldozás
10
Műveltség
3
Őszinteség
4
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
2
Izgalom
5
Mindennapi történet
5
Nevettem rajta
4
Szerelem
10
Sírtam rajta
9
Tetszett
7
Varázslatos történet
1