Forduló
3

Ez a könyv nagyon tanulságos sztori. Egy fiúról Győri Daniról szól, aki tizenhat éves, rajong a Barcáért, sőt még gitározik is. Így a leírtak alapján egy tipikus kamasz. De ő mégis más. Más, Dani mozgássérült. Aki nap mint nap küzd a világ minden elemével. Egy rosszul sikerült iskolai dolog és egy hatalmas otthoni feszkó után támad egy igen meredek ötlete lenyúlja anyja hitelkártyáját, vesz magának egy repcsijegyet, és péntek reggel a suli helyett irány München és elkezdődik az őrület. Párizs, Amszterdam és Barcelona. Ez az őrült kaland egyedül két lábon járva is elképesztő, hát még Daninak kerekesszékben. De Dani egy tök erős fiú, és makacs is, így amit eltervezett azt véghez is viszi, de ahogy lenni szokott ez az út nem simaliba baromira kanyargós és göröngyös . A fiú ugyanis azt vette a fejébe, hogy eltitkolt apukájához utazik ki Münchenbe, akivel a neten ismerkedett meg. Ám a "nagy találkozás" csúfos véget ér, így Daninak tovább kell állnia, és egyenesen Barcelona lesz a cél, ahová vonattal próbál meg eljutni, hogy ott legyen egy Barca meccsen, ám ez nem is olyan egyszerű feladat. De lesznek útitársak, segítők és az élet sokszínűsége. Imádtuk a regényben, hogy Dani csomó különleges emberrel találkozik. Münchenben a pályaudvaron összeismerkedik egy másik gitáros sráccal, akivel együtt kalapoznak, Amszterdamban a piroslámpás negyedben dolgozó Flower nevű csajjal találkozik össze Dani egy parkolóban, majd egyszer egy magyar sofőr (Egér bá) viszi őt a következő városig, majd egy tengerparti túrán két huszonéves hátizsákos lánnyal fut össze. Sőt! Ami nekünk legjobban tetszett Németországban a parkban gitározó Danit egy gazdag ember szolgálója béreli fel, hogy aznap este szórakoztassa az estélye vendégeit, de az is hatalmas és piszok jó sztori, amikor a fiú párizsi utcagyerekekkel spanol össze és menekül a kiérkező zsaruk elől. Danit olyan családok, és emberek fogadják be és mutatják meg városaikat, és kultúrájukat, akiktől sokat lehet tanulni. A kitartástól, a családról, a barátságról, és úgy az életről, ami néha nehéz, néha tök vicces, és néha nagyon szomorú. Mindenki más miatt nőtt a szívünkhöz, a legmaradandóbbak a külföldön megismert barátok lettek. Mindenki érdekes és színes egyéniség volt, és ami a legjobb akarva akaratlanul hozzátettek Danihoz egy kicsit. Az utazások azonban egyszer csak véget érnek,de mi még annyira olvastuk volna ezt a kalandos felfedezést, mert tényleg egy baromi érdekes és maradandó élményt nyújtott,ahol végig utaztunk Danival, vitt,sodort magával a kaland. Brutál jó volt az egész.

Azért volt jó olvasni, mert...egy nagyon a mi nyelvezetünkön megírt történet,ami baromi sok dologra tanít. Megtanít elfogadni,tolerálni. Megtanít arra,hogy attól,hogy valaki másabb mint mi,más min az átlag,attól ő még értékeket képvisel,szerethető ember,akinek éppen úgy vannak vágyai és álmai mint nekünk,csak picit más,üljön kerekesszékben vagy küzdjön más egyéb akadállyal,mássággal.


Lennék / nem lennék a regényben főhős, mert... Lennénk a regényben főhősök,mert átélni ezeket a kalandokat hihetetlen nagy buli lehetett,és pluszban minden kaland minden megismert ember önzetlenül ad egy olyan sajátos ajándékot amitől mi magunk picit többet lehetünk.


Annak ajánlom, aki...Egy mozgássérült szemével is szeretné megtekinteni a világot,a mindennapok harcait. Remekül bebizonyítja ez a könyv,hogy megfelelő akarattal és tenni akarással legyőzhetőek az akadályok legyünk egészséges emberek,vagy üljünk kerekes székben mint főhősünk a nagy kalandor Dani


Ne olvassa el, aki... Nem szereti a szívhez szóló kalandban bővelkedő fiatalokról szóló,de nem csak elsősorban fiataloknak készült könyveket.

Barátság
10
Bátorság
10
Önfeláldozás
7
Műveltség
8
Őszinteség
7
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
3
Izgalom
10
Mindennapi történet
2
Nevettem rajta
8
Szerelem
1
Sírtam rajta
5
Tetszett
10
Varázslatos történet
7