képregény


Kedves Csoportok!

A negyedik forduló kreatív feladata: képregény készítése

Mire is gondoltunk?
A képregény irodalom és képzőművészet vegyesen. Meséljetek el egy gondolatsort, kedvenc részt képregény formájában digitálisan vagy kézzel rajzolva!

Tehát a képregény készülhet szabad kézzel rajzolva - bármilyen eszközzel -, ezt a képet szkenneljétek be, és töltsétek föl a weboldalra a szokásos módon.

Amennyiben digitális technikát szeretnétek alkalmazni, több megoldás közül is választhattok. Lehet saját fotókból készíteni, ezt bepakolni Wordbe, PowerPointba és Publisherbe és itt adjátok hozzá a szövegbuborékokat, szövegdobozokat! Online alkalmazások közül is választhattok:
- nekünk legjobban a Stripgenerator tetszik (IDE kattintva elérhető). Nagyon egyszerű a használata és szuper, rajzfilmszerű karakterek közül választhattok. Google Chrome böngészővel javasoljuk megnyitni, Adobe Flash Player szükséges hozzá (telepíthető ITT).
- a következő a Pixton (IDE kattintva elérhető). Előnye, hogy jól kezeli a magyar ABC betűit. Rengeteg lehetőséget ajánl, többek között tudjuk módosítani a karakterek testhelyzetét, kinézetét. Szintén Chrome böngészővel javasoljuk használni, Adobe Flash Player itt is szükséges. Ha nem szeretnétek regisztrálni a felületre, akkor Facebookkal vagy Gmail fiókkal is be tudtok jelentkezni.
- az utolsó példánk a Witty Comics (IDE kattintva elérhető). Két szereplő egy háttér előtt, amit tudunk változtatni. A használata végtelenül egyszerű. Ha nem szeretnétek regisztrálni az oldalra, akkor Print Screennel körbevághatjátok a képet.

A képregényt bejelentkezés után tölthetitek föl! Kérünk Benneteket, hogy az első mezőbe írjátok bele a könyv szerzőjét és a könyv címét. A 'Leírás' mezőbe egy-két mondatban leírhatjátok miért épp azt a jelenetet választottátok. Ezután tallózással töltsétek föl a képregényt. A rendszer csak egy képet enged feltölteni, ami maximum 8 MB lehet.

Majd kattintsatok a Mentés és publikálás gombra!

A beküldés határideje: december 31., éjfél

Hogyha elakadtok, probléma, kérdés merül fel a képregény készítése során, bátran szóljatok nekünk, segítünk!

Jó munkát kívánunk!