léggömbökA beavató lapot és a zenei aláfestéseket készítette: ÖNFELÁLDOZÓK - Bookta - Kecskemét

 

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök

Dorka és Matyi még 18 évesek sincsenek. Átlagos tinédzsereknek tűnhetnek, átlagos problémákkal.
Vagy mégsem?
Nem várt fordulatok sora beárnyékolja még csak most kezdődő életüket. Szerelmük olyan hirtelen csapott le rájuk, mint a nyári zivatar, olyan hevesen, ahogy csak a kamaszok tudnak szeretni. Úgy tűnik, semmi sem választhatja el őket egymástól.
Vagy mégis?
Hajdú-Antal Zsuzsanna műve őszintén beszél szerelemről, barátságról, emberi sorsokról. Dorkával együtt nőttünk fel mi is, vele nevettünk, vele sírtunk. Együtt tanultuk meg, hogy a szerelem mindent legyőz.
Vagy mégsem?
 

Azért volt jó olvasni, mert az írónő remekül leírja Dorka és a többiek érzelmeit, ezáltal mi is közelebb kerülünk a szereplőkhöz. Ezért is könnyű (újra) beleélnünk magunkat az első szerelem emlékébe. És talán, ezért is nehéz Matyit nekünk is elengednünk. 
Nem lennék a regényben főhős, mert Matyi - vagyis az első nagy szerelmem - halálát nem lennék képes elviselni. Dorka számára Matyi volt a legfontosabb. De hatalmas döntéseket kell meghoznia, amelyek sokunk számára lehetetlennek tűnhetnek. 
Annak ajánlom, aki egy fordulatokkal teli, izgalmas és elgondolkodtató olvasmányra vágyik, szerelemmel fűszerezve. A könyv a középiskola utolsó évében járó fiatalokról szól, akik nem rettennek meg egy kis kalandtól, vagy éppen saját magukat keverik bajba. Épp ezért ajánlom továbbá mindenkinek, aki magára ismert ebben a mondatban. 
Ne olvassa el, aki nem hisz a mindent elsöprő első szerelem szépségében. Véleményem szerint pont ez adja a mű értelmét és tanulságát is. 

zene A Bookta csoport Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök c. kötetéhez válogatott zenei aláfestések meghallgathatók IDE kattintva.

Barátság: 8

Bátorság: 10

Önfeláldozás: 10

Műveltség: 3

Őszinteség: 8

Elgondolkodtató történet: 10

Erőszak: 3

Izgalom: 8

Mindennapi történet: 5

Nevettem rajta: 4

Szerelem: 10

Sírtam rajta: 9

Tetszett: 8

Varázslatos történet: 2