szívcsapásA beavató lapot és a zenei aláfestéseket készítette és válogatta:
ELFAJZOTTAK - Könyvmoly Quartett - Pécs

Colleen Hoover: Slammed - Szívcsapás

 

Egy fiatal tanár, tragikus sorssal és egy kisöccsel, akit mindennél jobban szeret. Egy texasi lány, aki ezúttal nem egy nagyvárosba költözik mind minden másik könyvben. És a költészet, amin keresztül akkor is ki tudják fejezni magukat, amikor a szavak már nem segítenek.

Miután elvesztette édesapját, Lake-nek még a szülői ház elvesztésével, és a költözéssel is meg kell birkóznia – nem beszélve arról, hogy gyakorlatilag átvette az apja szerepét testvére életében. Legkevésbé sem számít rá, hogy betoppan az életébe a szemközti házban lakó srác, aki nem csak eszméletlenül jól néz ki, de mint kiderült rendkívül intelligens is. Úgy érzi megtalálta élete szerelmét, és minden gondolata csak körülötte forog – egészen addig a pillanatig, amíg be nem lép a tanterembe angolórára tartva, azzal szembesülve, hogy Will ül a katedrán.

A történet ebből az alaphelyzetből katapultálja ki magát a YA könyvek világűrjébe, és tesz fogyaszthatóvá egy olyan témát – a tanár/diák szerelem – amiről sokan még beszélni sem akarnak. Elénk tár egy szinte ’túl jó hogy igaz legyen’ szerelmi kapcsolatot, amelynek a két széteső félben lévő alkotóeleme – bár ők ezt még akkor nem tudják – csak egymást tarják vissza a teljes szétomlástól.

A történet végére, persze úgy ahogy minden megoldódik – de ez alkalommal nem jó minden, ha a vége jó…

A könyv elkerülhetetlen velejárója az édeskeserű utóíz az aurádban.

Szerencsére azonban az írónő megment minket a könny és a nyál egyvelegében való végleges elmerüléstől: kapunk mi kerti törpétől majdnem felnyársalt főszereplő lányt, rákos tüdőknek beöltözött legjobb barátokat, kék pulcsikat és rózsaszín lufikat. Na és persze az elkerülhetetlen ’tök faragást’ október 31 – én.


Azért volt jó olvasni, mert annak ellenére, hogy szerelmes regény, volt benne komolyabb, elgondolkodtatóbb szál is. Második olvasásra is ugyanúgy imádtam.
Nem lennék a regényben főhős, mert nem hiszem hogy képes lennék megbírkózni ekkora érzelmi teherrel, vagy legalább is nem szeretném átélni azt.
Annak ajánlom, aki szereti a szerelmes regényeket és a költészetet. Érzékeny lelkületűek zsepit készítsenek.
Ne olvassa el, akit nem érdekel a tanár/diák kapcsolat témája, illetve a romantikus történetek utálóinak sem ajánlom.

dallam
A Könyvmoly Quartett csoport Colleen Hoover: Slammed - Szívcsapás c. kötetéhez válogatott zenei aláfestések meghallgathatók ide kattintva.


Barátság: 8

Bátorság: 6

Önfeláldozás: 9

Műveltség: 7

Őszinteség: 1

Elgondolkodtató történet: 5

Erőszak: 3

Izgalom: 2

Mindennapi történet: 8

Nevettem rajta: 5

Szerelem: 9

Sírtam rajta: 2

Tetszett: 7

Varázslatos történet: 1