A gyűlöletA beavató lapot és a zenei aláfestéseket készítette és válogatta:

BÁTRAK - Ananászos Cicanadrág - Cegléd

Angie Thomas: A gyűlölet amit adtál
 

Angie Thomas könyve egy rendkívül komoly és napjainkban egyre fontosabb témát boncolgat. Üzenetét a nyitottabb gondolkodású fiataloknak címezte egy fiatal lány hangjával. Nem vesz el a könyvből az, hogy a Black Lives Matter mozgalom inspirálta, sőt az sem, hogy az írónő is átélte ezt a diszkriminációt. Ez csak még hitelesebbé teszi  a könyvet. 

Kahlil tragikus halála felborítja Starr kétfelé szakadt életét. Volt egy Starr a fehérek közt, hiszen amennyire nehéz volt a fehérek közt a Williamsonban feketének lenni, annyira menő is. De volt egy Starr, akinek a nagybátyja annak a zsarunak a munkatársa, aki lelőtte Kahlilt. Starr akinek az apja Big Mav, a jóútra tért gengszter. Az írónő kifejezte a lány életében a kettősséget, és az egyensúly felborulását. A könyv egy szomorú élethelyzetet mesél el, egy olyan üzenettel, ami egyre fontosabb a világunkban, és igen, néhány ponton fáj, hiszen végig ott a gondolat, hogy akárkivel megtörténhet ez, hiszen ilyen világban élünk, de a végén mégsem éreztük, hogy eret akarunk vágni. 

Ajánlom a könyvet mindenkinek, hiszen egy olyan problémáról, mint a rasszizmus fontos beszélnünk, nem söpörhetjük a szőnyeg alá. 

Azért volt jó olvasni, mert ritkán olvastunk ilyen jól megszerkesztett YA könyvet, ami ilyen nehéz és komoly témákat dolgoz fel.
Nem lennék a regényben főhős, mert Starr élete nagyon nehéz, akárki akármit mond. Elvesztette egy közeli gyerekkori barátját, és nap mint nap szembe kell néznie a diszkriminációval és a rejtett rasszizmussal.
Annak ajánlom, aki még nem olvasta.
Ne olvassa el, aki nem szeret olvasni.

Barátság: 8
Bátorság: 9
Önfeláldozás: 7
Műveltség: 6
Őszinteség: 9
Elgondolkodtató történet: 10
Erőszak: 10
Izgalom: 9
Mindennapi történet: 7
Nevettem rajta: 5
Szerelem: 6
Sírtam rajta: 4
Tetszett: 8
Varázslatos történet: 8

dallamképAz Ananászos Cicanadrág csapat Angie Thomas: A gyűlölet amit adtál című könyvéhez válogatott zenei aláfestések ide kattintva meghallgathatók.