sky A beavató lapot és a zenei aláfestéseket készítette és válogatta: BARÁTSÁGOSAK - Egyeneskanyar - Kecskemét

Joss Stirling: Lélektársak - Sky

Joss Stirling könyve óriási hátránnyal indult nálunk. Nem vagyunk oda a misztikus művekért. 
De... a könyv 10. oldala után a véleményünk 360°-os fordulatot tett. Hogy miért? 
Egyszerűen elvarázsolt. Olyan helyekre és időkbe repített minket, amiről eddig csak álmodhattunk.
Romantikus volt, természetfeletti erőkkel vegyítve. 
Ahogy a szereplők lelkiállapota változott mi is úgy ingadoztunk velük. Ha idegesek, szomorúak vagy boldogok voltak, mi is azok lettünk.
A szereplők részeseivé váltunk. Olyan érzés ez, amit csak az él át, aki a kezébe ragad egy JÓ könyvet. 

Mi pedig ezt tettük.

Sky élete nem mindennapi. Egyedül hagyni egy kislányt az utcán. Ehhez erős szív kell. De vele megtették. Sally és Simon Bright a legjobbat tették vele, amit csak lehetett. Magukhoz vették, felnevelték. Szülei helyett szülei lettek. 
Azután jött A Fiú. Nagybetűvel :D 
Az elején ellenséges érzelmeket tápláltunk iránta... De utána jóvá tette a bűneit. És azt hiszem mi is belé szerettünk. Zed egy olyan srác, akiről csak álmodni lehet. Kedves, okos, tehetséges művész és mindemellett még jól is néz ki.
A Benedict családot veszély fenyegeti. Sky erről semmit se tud. Neki még azt is nehéz elhinni, hogy ő savant, és Zed a lélektársa, akivel az életét fogja leélni.
De egyszer csak elrabolják a lányt. Kik? A savant család ellenségei, a Kellyék. Megkínozzák. Olyan dolgokat tesznek vele, amit nehéz feldolgoznia. Egy pillanatra mi is azt hittük Sky Bright újra a mélybe zuhan. De nem, mert ott volt neki Zed, a lélektársa, akire mindig számíthat majd.
A végén legyőzik a gonoszt, akik elnyerik méltó büntetésüket. 
Joss Skirling bekerült a legjobb íróink közé. 
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a nagyszerű könyvet. 

Azért volt jó olvasni, mert azonosulni tudtunk a szereplőkkel. Sky és Zed érzelmeivel együtt változott a miénk is. Nagyon ritkán fordul ez elő velünk. De ha egy könyv jól meg van írva, akkor igen, ez történik.
Lennénk a regényben főhősök, mert mi is átakarjuk élni ezeket az izgalmakat, amelyeket ők is. Mi is rendelkezni akarunk olyan szuper természetfeletti képességekkel, mint ők.
Annak ajánlom, aki szereti a természetfeletti dolgokat. Akik nem ijednek meg néhány "komolyabb" résznél. Akik szeretik a csattanós részeket és a romantikát.
Ne olvassa el, akinek hátrányai vannak a misztikus művekkel. Akik rosszul vannak a romantikától. Akik nem hatódnak meg az érzelmesebb részeknél.

zene A Egyeneskanyar csoport Joss Stirling: Lélektársak - Sky c. kötetéhez válogatott zenei aláfestések meghallgathatók IDE kattintva.

Barátság: 10

Bátorság: 10

Önfeláldozás: 10

Műveltség: 10

Őszinteség: 9

Elgondolkodtató történet: 10

Erőszak: 10

Izgalom: 10

Mindennapi történet: 1

Nevettem rajta: 4

Szerelem: 10

Sírtam rajta: 7

Tetszett: 10

Varázslatos történet: 10