Forduló
4

Épp a Níluson utazik detektívünk, Poirot. Egyik reggel, mikor hajóútja során felébred és arcát mossa, barátja Race ezredes ront rá azzal a hírrel, hogy Linnet meghalt. Na de ki ez a Linnet és miért ölték meg? Ha azt mondjuk, hogy egy brit nő, ki a nagyapja halálának köszönhetően gazdagodott meg, és emellett még szép is? Igen, szinte mindenki irigy rá, és erre még a múltban kialakult kapcsolatai is rátesznek. Az utasok közt van a volt barátnője, kinek a legtöbb oka lenne a gyilkosságra, ugyanis tőle hódította el a jelenlegi férjét. Andrew, az amerikai vagyon kezelő, aki a házasság miatt a pénz felett elveszti a hatalmát, és valamit tennie kell. A hajógépész, aki miatta nem tudott feleségül menni, és még sorolhatnánk. Na de akkor mégis mit csináljon a detektívünk ebben a helyzetben? Mégis ki a gyilkos, ha a hajón bárki lehetne? Ja, és majdnem kifelejtettük, hogy a hajón van egy körözött gyilkos is, aki miatt van ott az ezredes. Ebben a helyzetben áll neki a nyomozásnak Poirot. Olvasóként szinte a detektívvel együtt gondolkozva követhetjük a történetet. Vele együtt tárjuk fel a szálakat, szűrjük ki a zavaró tényezőket, és néha már előtte rájövünk tényekre. Erre továbbá még rá tesz, hogy a történések folyamatos fordulatok elé állítanak minket és a detektívet. Vajon meglesz a gyilkos? Lesz még áldozat? Ennél fordulattal telibb és elgondolkoztatóbb művet szinte alig találni és nem hiába érdemelte ki Agatha Christie a krimi koronázatlan királynője címet. Kívánjuk csapatunkkal, hogy minden egyes olvasót annyira le kössön és ledöbbentsen a könyv, ahogy minket is.

Azért volt jó olvasni, mert mindig nyújtott valami újat és izgalmasat. Szinte le se tudtuk tenni és a főszereplőnket követni élvezet volt. A sztori és a tények feltárása és azok megmagyarázásáért pedig teljesen megérte.

Nem lennék a regényben főhős, mert nem lennék képes ilyen módon megoldani az ügyet. Poirot azért tudta megoldani, mivel nem hallgatott az egyértelmű nyomokra, hanem az érzéseire. Nekem nincsen ilyen jó megfigyelő képességem, hogy a legapróbb dolgokból is következtethessek ennyi mindenre.

Annak ajánlom, aki egy izgalommal és rejtélyekkel teli krimit szeretne olvasni. Akit érdekel egy igazán jó szereplő és szereti, ha sokat kell gondolkoznia olvasás közben.

Ne olvassa el, akit nem érdekelnek a krimik és a gyilkosságok.

Barátság
3
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
10
Őszinteség
5
Elgondolkodtató történet
10
Erőszak
10
Izgalom
10
Mindennapi történet
6
Nevettem rajta
4
Szerelem
8
Sírtam rajta
1
Tetszett
10
Varázslatos történet
1