Forduló
4

Szereted a szellemeket? A kísérteties, horrorisztikus történeteket? Egy kis vértől sem riadsz vissza? Akkor Kendare Blake Vérbe öltözött Annája neked szól.

A könyv egy kamaszfiú szemszögéből íródott. Cas egy nem mindennapi hívatást űz. Holtakat öl, olyanokat, akik valamilyen erőszakos cselekedet áldozatai lettek, és akik a gyanútlan embereket hasonlóképpen teszik el láb alól. Emellett célja megtalálni azt a lényt is, amelyik az apjával végzett. Egyik küldetése során egy különleges szellemmel találja szembe magát. Ő Anna Korlova ismertebb nevén Vérbe öltözött Anna. Aki átlépi házának küszöbét többé nem kerül ki onnan élve…Vajon Cas képes lesz őt ártalmatlanná tenni vagy ő is ott leli halálát?

A könyv már első látásra rabul ejtett. Mindig is szerettem a paranormális történeteket és azon belül főleg a szellemekről szólóakat. Kendare Blake könyve nem okozott nekem csalódást, sőt felülmúlta minden várakozásomat. Cas karaktere tökéletesen el lett találva. Cas a hajmeresztő foglalkozását leszámítva teljesen valóságos és hétköznapi. Lehetne akár egy osztálytárs vagy a srác a szomszédból. Anna pedig…egyszerűen csodálatos. Számomra ő testesíti meg a tökéletes szellemet. Kegyetlen, de egyben nem veszett ki még belőle teljesen emberi mivolta és folyamatos harcban áll emiatt saját magával. Az már csak hab a tortán, hogy még névrokonok is vagyunk.

A mellékszereplők is ki vannak dolgozva és nemcsak úgy oda lettek dobva. A tájak és a környezet is részletesen le van írva, olyan mintha tényleg ott lennénk mi is, és látnánk vagy átélnénk ugyanazt, amit a szereplők.

Összességében szerintem ez egy elég jól sikerült kis könyv. Rövid, egyestés olvasmány, de előfordulhat, hogy az elolvasása után éjszakára égve kell hagyni a villanyt.

Azért volt jó olvasni, mert mindig történik valami váratlan és ezért lesz letehetetlen a könyv.  A névrokonságnak köszönhetően én nagyon könnyen tudtam azonosulni Annával.
Lennék a regényben főhős, mert mindig is szerettem a szellemeket és kipróbálnám milyen érzés annak lenni közben pedig mindenkit halálra ijesztgetnék. 
Annak ajánlom, aki szereti a horrorsztorikat és nem riad vissza vértől. Emellett azoknak is, akik bár szeretik a rémtörténeteket nem elég bátrak, hogy megnézzenek egy horrorfilmet. (én is idetartozom...)
Ne olvassa el, akinek gyenge a gyomra és nyugodt éjszakát szeretne magának.  A rózsaszín romantikát kedvelőknek sem ajánlom, már a könyv címe miatt sem.

Barátság
9
Bátorság
10
Önfeláldozás
10
Műveltség
9
Őszinteség
8
Elgondolkodtató történet
7
Erőszak
10
Izgalom
9
Mindennapi történet
1
Nevettem rajta
1
Szerelem
9
Sírtam rajta
2
Tetszett
10
Varázslatos történet
10