Forduló
4

A lehullott csillagok egy meglehetősen egyedire sikerült tudományos fantasztikus könyv, mely könnyedén magába szippantja az olvasót és el nem ereszti a könyv végéig. Ez egyrészt a kiválóan megalkotott és ábrázolt szereplőknek köszönhető. Tarver Meredsen egy katona, aki fiatalkora ellenére már sok mindent megélt, és több dolgot látott, mint mások egy élet alatt. Szolgálataival elért eredményeit mások is elismerik, kitüntetéseket és ezzel együtt még több nyűgöt szerez a nyakába, így kerül az Icarus nevű intergalaktikus hajóra. Lilac LaRoux egy fiatal nő, akinek a fél csillagrendszer, ha nem az egész, a lábai előtt hever, hiszen feltűnően szép és pofátlanul gazdag. A hajón rendezett egyik bálon végül találkoznak, és habár a levegő szikrázik körülöttük, a társadalmi nyomás és a különbözőségük miatt még sem nyithatnak egymás felé igazán.

Aztán minden egy csapásra megváltozik, amikor az Icarus egyszer csak el kezd zuhanni, Tarver és Lilac pedig egyedüli túlélői lesznek a katasztrófának.  Helyzetüket tovább súlyosbítja, hogy egy ismeretlen bolygóra érkeznek, ahol semmi sem az, aminek látszik. Itt számos nehézséggel és akadállyal kell megküzdeniük, sőt már abban sem biztosak, hogy tényleg egyedül vannak itt.

De minden rosszban van valami jó. A baleset nélkül Tarver soha nem jött volna rá, hogy Lilac nem csak egy gazdag lány, hanem egy zseniális mérnök is, ahogy Lilac sem jött volna rá, hogy a kemény katona külső mögött egy költői szív lakozik, és itt, ahol senki nem szab határokat kettejüknek, újra fellobbannak az elfojtott érzelmek is az örökösnő és a katona között.
A bolygón eltöltött hetek után mindkettejükben felmerül a kérdés: Mi lenne, ha itt maradnának és a régi Lilac és Tarver soha nem térne vissza?

Meagan Spooner és Amie Kaufman regénye olyan, mint az első szerelem: korántsem tökéletes, de elképesztően lenyűgöző és igazi kaland.

Azért volt jó olvasni, mert a könyv letehetetlenül izgalmas. Emellett nagyon tetszett, hogy az írónők a sci-fi szál mellett sok mindent hozzákevertek: volt itt romantika, veszteség, túlélő leckék, és király utalások a görög mitológiára és a Titanicra.
Lennék  a regényben főhős, mert mindkét főszereplő zseniális karakter. Lilac fejlődése a történet során példaértékű, hiszen a könyv elején szerencsétlenkedik kicsit, de utána belejön a dolgokba. Most őszintén, melyikünk lenne képes jobb teljesítményre egy intergalaktikus közúti baleset után? Hát, talán Tarver.
Annak ajánlom, aki egy jó kis utazásra vágyik a jövőbe. A művet bátran ajánlom azoknak is, akik nem szeretik a sci-fi műfaját, mivel az elejét és a végét leszámítva inkább kalandregénynek mondanám a művet és a hangsúly az utazáson van, a technológia pedig könnyedén, szinte természetesen van jelen.
Ne olvassa el, aki hardcore sci-fit vár, mert ez nagyon nem az, vagy aki nem bírja a fordulatokat, mert az viszont akad szép számmal.

Barátság
6
Bátorság
9
Önfeláldozás
8
Műveltség
8
Őszinteség
7
Elgondolkodtató történet
9
Erőszak
5
Izgalom
9
Mindennapi történet
3
Nevettem rajta
8
Szerelem
9
Sírtam rajta
7
Tetszett
10
Varázslatos történet
7